• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen Olmak İstiyorum. Ama Siz Önerir misiniz Öğretmenliği Hele Bu Devirde?

Reyhan_98_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
181
87
98
27
Merhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..

Öğretmenler üstünde büyük baskı var.medya da her şeyi abartıyor.her meslekte çürük var.

Maaş olarak yaklaşık 3900tl alıyorum ek derslerle.actigin kursa aldigin ek derse bağlı olarak değişir.
Bu zamanda fena para değil.ayrica tatili iyi.

Ama bu devirde öğretmen olmak çok zor

Sevdiğin işi yapmalısın
Benim işim öğretmen yetiştirme ile ilgili. Ve kesinlikle öğretmenliği son çare olarak gören kişilere değil bu işi kendine hayat amacı edinen ilkeli öğretmenlere ihtiyacımız var
İstihdam şartlarını da düşünmelisin tabi, hayal dünyasında yaşamaya gerek yok. Okul öncesi, özel eğitim gibi bölümler tercih edilebilir

Hangi iş olursa olsun seni tatmin eden mutlu eden bir işe sahip ol. Öğretmenlik evet güzel ama branşını da belirle her branşın zorluğu var kolaylığı var. Ben okul müdür yardımcısıyım. Öğretmenlikten daha çok seviyorum idareciliği. İleride pişman olma iyi seçimini yap

Ülkemiz ilgi ve yetenek doğrultusunda meslek seçebilecek gelişmişliğe sahip değil ne yazık ki.

Ben bundan başka iş yapamam çok istiyorum diyorsan eğer dil seç derim ya da okul öncesi bölümün ne bilmiyorum ama en kötü ihtimal özelde iş imkanın olur. Sayısal çok daha iyi tabi özel ders imkanın olur tek branştan büro açabilirsin malum hep yarışa yetişiyor çocuklar ara bölümlerin ataması da özelde imkanı da neredeyse yok.

Ben öğretmen değilim :) Eger gerçekten istiyorsan egitimci olmayı neden olmasın:süslü:
Çevremde öğretmen çok kişi var tatil süreleri ve ek derslerle birlikte aldıkları maaştan gayet memnunlar.

Çevre değil senin ne istediğin önemli öğretmenlik nasıl ölür acaba sonsuzluk gibi.

Eğitim hayatında başarılar.

İşini severek ve hakkıyla yaparsan çok güzel meslek . Evet velilerle uğraşmak zor hepsi kendi çocuğuyla daha fazla ilgilenilmesini istiyor, kimse çocuğuyla ilgili olumsuz bir şey duymak istemiyor, söylediğin zaman sen kötü oluyorsun.... Ama herşeye rağmen çocukların gözündeki tek bir pırıltı seni mutlu ediyor.

Maaş olarak da az olduğunu düşünmüyorum ek dersle beraber 4500 kadar yapıyor ekstra kurs falan da açabilirsin severek isteyerek yapabileceğini düşünüyorsan yap tabii ki. Fakat ailenden uzakta bir köyde tek başına da kalabilirsin bu da işin diğer boyutu sonuçta ülkenin her yerine gitme ve uzun yıllar kalma ihtimali var.. iyi düşünmek lazım.

Merhaba siz büyüklerimden fikir almaya geldim.19 yasinda sinava hazirlanan biriyim. Okulum bitti bu sene. Ben öğretmenlik düşünüyorum ve küçük çocuklarla olan bir meslek istiyorum. Evet diceksiniz sabırlı olman gerek falan bunların hepsinin farkındayım. Çocuklarla iletişimim her daim iyi oldu. Bu özelliğime güvenmiyorum tabi. Ama onları çok seviyorum. Onlarda beni her daim çok sevdi. Ve bence memleketimizin bi sorunu daha var artık. Öğretmenlere bile guvenmiyor veliler. Yanlış anlamayın bu dediğimi öğretmen ablalarm varsa aramızda. Hani haberlerde kötü iğrenç olayları kastediyorum. Ben bi kız çocuğu olduğum için okumam şart. En azından kötü maaşımda olsa sevdiğim bi işim olsun istiyorum. Gidecegim yer belli olsun istiyorum. Umarım anlatabilmisimdir kendimi. Siz ne dusunuyosunuz? Sizce hata mi bu yaptigim? Öğretmenlikler öldü diyolar az maas aliyosun diyolar. Var mi bu meslegi yapaniniz yada tanidiginiz..
Öğretmenlik gönül işidir. Para için yapılmaz.

Ben de okuloncesi ogretmeniyim ve meslegimden memnunum.evet gercekten zor isten ciktigimda ayakta duracak halim olmuyor beynim de cok yoruluyor.bunlardan sikayetci degilim de en zoru veliler.evet bunlar kotu yanlari ama bircok meslekten daha zevkli oldugunu dusunuyorum .sonra yazin 2 ay tatil.gunde yarim gun calisiyoruz ya oglen ya sabah.tavsiye ediyorum ben

Boşver napicaksin öğretmenliği çalış daha iyi imkanları olan biyere git

Ben de öğretmenim ve ek derslerle 6000 e yakın maaşım var. Maaşı düşük diyenlere duyurulur Maddiyattan da önemlisi ise meslegime aşığım. Bu benim üçüncü mesleğim. Yani iki üniversite bitirdikten ve bir süre çalıştıktan sonra olmam gereken yerin okul olduğuna karar verdim ve doğru bir karar verdigime inanıyorum.

Ben de okuloncesi ogretmeniyim ve meslegimden memnunum.evet gercekten zor isten ciktigimda ayakta duracak halim olmuyor beynim de cok yoruluyor.bunlardan sikayetci degilim de en zoru veliler.evet bunlar kotu yanlari ama bircok meslekten daha zevkli oldugunu dusunuyorum .sonra yazin 2 ay tatil.gunde yarim gun calisiyoruz ya oglen ya sabah.tavsiye ediyorum ben
Merhaba size bir sorum olacaktı. Okul öncesi öğretmeni olduğunuzu söylemişsiniz. Bende ikinci üniversite olarak Çocuk Gelişimi bölümüne başladım. Okul bitiminde formasyon alarak okul öncesi öğretmeni olarak atama hakkımız var mı bizim de ? Bir bilginiz var mı ?

Konu sahibi size gelecek olursak, istediğiniz mesleği yapın.Öğretmenlik atama konusunda sıkıntılı ama ataması daha iyi olan öğretmenlikleri tercih edebilirsiniz. Ben 26 yaşında ikinci üniversite okumaya karar verdim sırf öğretmenliği sevdiğim için. Ama dediğim gibi atama problemi var maalesef. Daha rahat atanacağınızı düşündüğünüz bir öğretmenlik seçmenizde fayda var. Sınıf öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği, ingilizce öğretmenliği gibi. Şuan bu alanlar diğerlerine nazaran daha kolay atanıyorlar. Umarım dilediğiniz gibi olur. Sevgiler

Ben de öğretmenim ve ek derslerle 6000 e yakın maaşım var. Maaşı düşük diyenlere duyurulur Maddiyattan da önemlisi ise meslegime aşığım. Bu benim üçüncü mesleğim. Yani iki üniversite bitirdikten ve bir süre çalıştıktan sonra olmam gereken yerin okul olduğuna karar verdim ve doğru bir karar verdigime inanıyorum.
Kendimi size yakın hissettim. Biraz daha açar mısınız öğretmenliğe gelene kadar ki süreci. Ben de sevdiğim bana bir şeyler katan bir bölüm okudum hatta yüksek lisansta yaptım ama hiç bir zaman öğretmen olma isteğimden vazgeçemedim. 26 yaşında gözümü karartıp Çocuk Gelişimine başladım bu yıl. Bir yandan asıl mesleğimden de iş aramaktayım hem çalışıp hem okula devam edeceğim anlayacağınız. Yaşım geçti falan gibi düşünceler oluyor. Ayrıca Çocuk Gelişimi bölümünün önü kapanacak gibi çeşitli duyumlarda alıyorum biraz canım sıkılıyor bu duruma da. Çünkü emek verip okumuşken artık atanıp işimi yapmak istiyorum. Sizin hikayeniz ilgimi çekti eğer özel olmazsa biraz bahsedebilir misiniz yaşadığınız süreci ?

Meslegini severek yapiyorsan bundan guzeli var mi ya,

Dusunsene hem sevdigin isi yapiyorsun hem de ustune maas aliyorsun :)) bu kadar isinden nefret eden varken sukur sebevi resmen.

Kendim ogretmen degilim ama meslegimi cok seviyorum ve karakterime uygun buluyorum. O yuzden de gayet hobi gibi bisey benim icin.

Mesleğinizi severek yaptıktan sonra başarı gelir. Başarı gelirse maaş da kendiliğinden gelir. Sabah işe gitmek için kalktığınızda mutlulukla uyanmıyorsanız aldığınız maaşın da pek önemi yok.

Birilerinin tavsiyeleriyle veya zorlamalarıyla meslek seçmeyin. Eğer bu alanda başarılı olup, severek yapabileceğinizi düşünüyorsanız öğretmenlik çok güzel bir meslektir.

Manevi olarak da çok getirisi vardır. Düşünsene 10 yıl sonra mezun ettiğin öğrencin iyi bir iş sahibi olup seni görmeye geliyor :) Çok güzel ve hoş bir şey.

Eğer, laf olsun torba dolsun ismimin önünde öğretmen sıfatı olsun diye öğretmen olacaksan sakın olma.

Back
X