öğretmen olup doğum izni tecrübesini yaşamış olanlar beni aydınlatır mısınız

Şu an doktoruma göre 34 haftalık hamileyim ve doğum iznindeyim.
Doğumdan önce 8 hafta sonra 8 hafta şeklinde olduğunu biliyorsundur.Doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilirsin,o 5 haftayı da sonraya atabilirsin yani sonra 8+5=13 hafta izinli olursun.Yok ben son 3 haftaya kadar dayanamam diyorsan istediğin zaman izne başlayabilirsin.Doktorunla konuş çalışacaksan çalışabilir raporu veriyor 37. haftaya kadar,çalışmayacaksan 32. haftadan sonra doğum izni yazıyor.

doğum izni için 32. haftanda mutlaka doktruna gidip rapor alman gerekiyor. 2 seçeneğin var
1. ben izne ayrılmak istiyorum dersin doktorun sana çalışamaz raporu verir ve sen raporu idareye ulaştırırsın o işleme sokar tahmini dogum tarihinden önce 8 hafta çalışmazsın dogumdan sonrada 8 hafta çalışmazsın sonrasında işe baslarsın yada ücretsiz izine ayrılırsın
2. seçenek ise; ben 5 haftamı dogum sonrasına aktarmak istiyorum dersin doktorun sana 37. haftaya kadar ( raporda günüde yazar) çalışabilir kullanılmayan 5 hafta doğum sonrasına aktarılır şeklinde bi rapor yazar sen bunu idarene verirsin o işleme koyar ve sen 37. haftana kadar çalışırsın dogumdan sonrada hem dogum sonrası iznini hem bu 5 haftayı toplamda 13 haftayı ücretli izinli geçirirsin

benim 37. haftam önümüzdeki pazartesi doluyor ben seminerlere gidiyorum su anda yaza gelmesine ragmen çalışabilir raporu aldm dogum sonrasına aktarıcam bende çok araştırdım fakat mevzuatı okumakla pek bişey anlamıo insan deneyimliden duymak istiyor. bu yuzden böyle uzun uzun yazdım artık :1:
bu arada kazasız kucagınıza almanız dileğiyle:nazar:

Back
X