öğretmen olup eşiyle biraraya gelemeyen var mı.....:(

pureblue

Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
1.392
32
683
merhabalar..... mesleğini çok seven ama mesleğinden daha da çok eşini seven bir öğretmenim... eşim doğunun en ücra ve tehlikeli bölgesnde bense karadeniz bölgesndeym.. orda 2. senesine başladı geçen yıl adaylığı kalkmadıı için gelemedi yanıma. bu sene ise 30 eylülü baz aldı sayın bakanımız eşim de askerdeyken atandığı için 3 ekimde göreve başlamştı dolayısıyla 3 günle tayini yine kaçırdıkk. şimdi bakana göre 1 yıl daha ayrı kalıcaz... bu nası bi adalet vicdan :((( sadece yazın atama olur derken dönem arasında evlenen, gün farkıyla tayini kaçıranların mağduriyetleri nasıl bu kadar göz ardı edilebiliyor??? bu moralle ben öğrencilerme nasıl verimli olacağım????? var mı aynı durumda olanlar

Değilim çok şükür ama senden bile daha beter olanları biliyorum..Hatta bir araya gelemeyip ayrılan eşler..
Allah yardımcın olsun sabret bir sene daha..1 sene fedakarlık etmenizi istiyorlar..
Ama bu 1 yıl insanlardan neler alıp götürüyor bir bilseler...

Son düzenleme:
Değilim çok şükür ama senden bile daha beter olanları biliyorum..Hatta bir araya gelemeyip ayrılan eşler..
Allah yardımcın olsun sabret bir sene daha..1 sene fedakarlık etmenizi istiyorlar..

fedakarlık fedakarlık... var mı bizim kadar fedakar bi meslek grubu daha :2: insan herşeyinden fedakarlık ediyor ama eşinden çocuğundan ayırıp fedakarlık beklemek çok vicdansızca olmuyo mu... Allah hepimizin yardımcısı olsun. sabredicez zaten ama sürü gibi eğitimcelere bu zulüme sessiz kalınmamalı

nedir bu öğretmenlerin atama olayı yaa
önce kpss kasarsın
atanırsın kötü yer gelir tekrar atama istemek için bekle bekle
evlenirsin eşinle bir araya gelmek için bekle bekle
rezil ettiler yahu:ssz:

ben eşimden ayrı değilim ama bugün ilk defa öğretmen olduğum için utandım,nefret ettim mesleğimden..öğretmenleri öyle bir hale getirdiler ki insanlar alan değiştirme,kadro kapma yarışına girdi..bugün okul müdürü elinde bi liste okuldan gidecek ve kalacak öğretmenleri açıkaldı..gideceklerin gözleir doldu,insanlar sanki kötü birşey yapmış gibi utandılar,kızardılar...kalacaklar sevinemedi..

birde sizin durumunuzda olan arkadaşlar var tabii,onların hali daha da kötü..millet eşinden,çocuğundan ayrı perişan..

hocam,mesleğimiz mahvettiler...

insanları yerlerinden etmeleri dışında ,öğretmenleri birbirine düşürdüler maalesef sınıfçıyla brannşçıyı düşman ettiler , branşdaşları birbirine düşürdüler norm yüzünden, okulları böldüler, herkes bina peşinde koşar oldu, okullar idarecisiz hizmetlisiz kaldı...

arkadaşlar meslekte 9.senem ilk defa öğretmen arkadaşlarımın gözlerinde hüzün ve umutsuzluk gördüm bugün..bu çok acı birşey,çok..

hocam öğrenciye de bi faydası yok ki yaptıkları değişikliğin... ortaokul ilkokul aynı binadayız. bütün okul dağılıyor 5. sınıflar 8 saat die onlar 2 saat daha kalıyor çocukların gözü pencerede kalıyor.. cuma günleri 2 sınıfla tören yapacağız sadece 5 ler kalıyor.

öğretmenler hiçbişeyden etkilenmeyen herşeye uymak zorunda kalan, etkisiz eleman konumuna sokuldu... piyon gibi oynuyolar. herkes moralsiz. eşine kavuşmak için daha 1 senelik sınıf öğretmeni arkadaşım alan değiştirmek zorunda kaldı zihinsel engelliler öğretmeni oldu. mutsuz.... aklım mesleğğimde ama eşimden ayrı da yürümüyor diyor.

bize bakanlığım tarafından verilen mesaj açıkça şu
: öğretmenler sizden çoook var biz karra veririz siz paşa paşa uyarsınız. uymazsanız arkada bekleyen çok var. gürültü çıkarmayın!!!!

arkadaşlar meslekte 9.senem ilk defa öğretmen arkadaşlarımın gözlerinde hüzün ve umutsuzluk gördüm bugün..bu çok acı birşey,çok..

Kadesa ben olayı ilk duydugumdan beri öyleyim.
Ben de 12. yılımdayım, bu yıl o kadar hüzünle umutsuzca başladım ki :(

Beni etkileyen bir şey yok şu an ama,
ben gelecek nesilleri çocuklarımı,
çocuklarımızı düşünüp kahroluyorum :(

Son düzenleme:
sırf bu yuzden ben de cok korkuyorum evlenmekten.
ilk seneler ayrı gecıyor ya var mı daha ötesi?

bakan acıklama yapmıstı bu sorunu cozecegız falan dıye ama yok yani. neyı cozuyorlar ki her seyı daha rezil ediyorlar.

hak ya bu kadar insanın hakkı ne demek??

alışverişe yalnız gidiyorum içim acıyo:43: gece şimşek çakıyor elektrikler gidiyor eşime sarılmak yerine telefona sarılıyorum... yaptğm yemekleri yerken acaba eşim ne yiyo die düşünmektn iştahm kaçıyo.. ve dahası. bu psikolojyle de ertesi gün okulda öğrencileriem enerji dolu moral ve umut dolu olmaya çalışıyorum. gücüm yetmiyor. bunda benm suçum ne?

Bunlar daha iyi günlerimiz...

Kadesa ben olayı ilk duydugumdan beri öyleyim.
Ben de 12. yılımdayım, bu yıl o kadar hüzünle umutsuzca başladım ki :(

Beni etkileyen bir şey yok şu an ama,
ben gelecek nesilleri çocuklarımı,
çocuklarımızı düşünüp kahroluyorum :(

bende aynı şeyleri o kadar yürekten hissediyorum ki.... daha okulun ilk günleri olmasına rağmen okuldaki stres dolu ortamdan eve sters dolu yorgun ve üzgün geliyorum... bugün mesela oturmayan ders programı yüzünden çok karışık sıkıntılı ve üzücü bir gün geçirdim... derslikler berbat ,bilg , fen lab ları ortada yok...okul resmen harabe gibi....

bende aynı şeyleri o kadar yürekten hissediyorum ki.... daha okulun ilk günleri olmasına rağmen okuldaki stres dolu ortamdan eve sters dolu yorgun ve üzgün geliyorum... bugün mesela oturmayan ders programı yüzünden çok karışık sıkıntılı ve üzücü bir gün geçirdim... derslikler berbat ,bilg , fen lab ları ortada yok...okul resmen harabe gibi....

1 haftada 3. program değişikliği yapıldı bizde de... okul tebeşirli kara tahta. bir tane projeksiyon 21 öğretmenli bir okulda. fotokopi kısıtlı. ve fatih projesinden bahsediliyor???? neye göre kime göre. ters giden o kadar çok şey varki. başımızdakiler hep ankaradki okullara göre konşp duruyolar kahroluyorum. ben bugün sınav kağıtlarını dışardan kendi cebimden fotokopi yaptıran bir öğretmenim ve birileri diyor ki tablet bilgisayar getireceğiz??????

Öğretmen değilim. Ancak konuyu ve yorumları okuyunca duyarsız kalmak istemedim.

Karı koca öğretmen olup ayrı illere atanmalarını bir türlü anlayamıyorum. Bunu çözmek bu kadar zor bir şey olmamalı ya!!

Aile birliği, geleneksellik deyip sonra böyle saçma sapan iş yapmaları hangi akla hizmet anlamak mümkün değil.

İnşallah bu duruma bir an önce çare bulunur ve bu eziyet sona erer. Allah yardımcınız olsun.

bu yazı bi meslektaşımız tarafından yazılmış.. ben okuduğumda tüylerim diken diken oldu :((( bu veya bunun gibi yazılara bakan hiç rast gelmiyor mu acaba?

Ben bir polis eşiyim, evet ben bir öğretmenim, 5,5 aylık evliyim. 5 aylık tehlikeli gebelik geçiren bir şeyim... eşimi sadece düğün izninde 15 gün görebilen bir şeyim... şeyim diyorum çünkü beni ne sıfata koydunuz bilemiyorum... Acaba kendi kızınız yuvasından ayrı kalsa napardınız merak ediyorum... Eşim her gün konserve yiyor, camlar gazete kağıtlarıyla kapalı, Eşim yan komşu alt komşu yemek verdi dediğinde, akşam camı unutmuşum uyurken boynum tutulmuş sabah da bugün nöbetçiyim dediğinde benim üzüntümü bi anlayabilseniz keşke... ama ben diyorum ki isyanlarda değilim imtihanlardayım... Unutmayın sizde imtihandasınız, ben ve benim gibilerin günahıyla çok devam edemezsiniz... Ben evimin yanına okul istemedim!! benim evim zonguldakta !! doğu görevini KARS'ta yapan eşimin yanına gitmek istedimm, güya Ömer dinçer bakan bey doğuya gitmek isteyen herkesi gönderecekti, hani nerde!! Ben hala istanbuldayım.. kars batı mı !!! Size kaçkere yazdım, artık anlamanızıda beklemiyorum, sizden bir şey de ummuyorum, tek dileğim bu çektiğim acıların bin mislini mevlam sizlere yaşatsın, verdiğim bütün oylar zehir zıkkım olsun, benim, eşimin ve doğmamış çocuğumun vebali boynunuzdan inmesin ömürboyu inşallah... İstenen bilgi ve belgelere gelince söyliyeyim... Dinimizde bile eşleri ayırmanın yeri yokken , eşler ayrılmasın diye yalan bile söylenirken siz ne hakla beni yuvamdan eşimden ayırabiliyorsunuz, bu belgeyi istiyorum, adalet istiyorum, partinizin adının hakkını verin istiyorum, ne zaman vereceksiniz bu hakkı EŞİM ŞEHİT OLDUĞUNDA MI!!! ?

1 haftada 3. program değişikliği yapıldı bizde de... okul tebeşirli kara tahta. bir tane projeksiyon 21 öğretmenli bir okulda. fotokopi kısıtlı. ve fatih projesinden bahsediliyor???? neye göre kime göre. ters giden o kadar çok şey varki. başımızdakiler hep ankaradki okullara göre konşp duruyolar kahroluyorum. ben bugün sınav kağıtlarını dışardan kendi cebimden fotokopi yaptıran bir öğretmenim ve birileri diyor ki tablet bilgisayar getireceğiz??????

bizm okul tamamen ayrıldı ortaokul olarak ve bize tek binayı verdiler ..iki bina ise ilkokul oldu... bütün laboratuarlar spor binası ilkokl kısmında kaldı... doğal olarak biz 3 katlı 12 derslikli yere tıkıldık... 4 sınıf lab ve spor odası olarak ayrıldı... kaldı sekiz sınıf 400 öğrenci ...herşey üstüste.. okulda hizmetli yok.. bir tane müdür vekilimiz var...tuvaletleri öğretmenler para toplayıp temizletiyoruz m.k içndeyiz resmen... ve bu okul türkiyenin en büyük ilçelerinden birinde merkez okulsayılabilecek bir yerde.. dedğin gibi fatih projesi diyorlar... bizim çocukların yazacak düzgün tahtası yok bana tabletten bahsediyolar....

ben de neredeyse ayrı kalacaktım. çünkü eş özrü vermediler. ama alan değişikliği ile yer değiştirdim. şimdi eşimin yanındayım ama çok sevdiğim branşımdan vazgeçtim

Ben öğretmen değilim, başka bir bakanlıktayım. Eşim ise özel sektörde. Bugun 1.evlilik yıldönümümüz ve biz daha hiç aynı evde yaşayamadık. 1.5 yıldır görev yapıyorum. Özeldeki eşe 2 yıl prim istiyorlar, biz bu kadar zamandır eşimin primleri dolsun diye bekliyoruz:( Çok sıkıldım artık bu bekleyişten.

bilmiyorum ya allah yardımcınız olsun ......bizim sorunlarımızın yanında devede kulak gibi....yine de yaşayan bilir

Back
X