• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen olup hamilelik geçirenler?

tazecikannee

benim çekirdek ailem 👪
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
295
659
23
Öncelikle merhaba, ben 25 yaşında 5buçuk aylık hamileyim. İlk aylarım zor geçti ama bu aylarda çok rahatım şükür. 19 saat dersim var ve bir okul bana 10 saat daha ders vermeyi teklif etti. yarın hafta içi 5 gün hemen hemen dolu olucam 8-4 gibi. Sizce son aylar zorlanır mıyım? Yoksa hareketli olmak bana daha mı iyi gelir? O paraya da ihtiyacım var çünkü ev alıyoruz teslimat aralık ayında o zamana kadar ne kadar kazanırsam o kadar iyi olacak. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba, ben 25 yaşında 5buçuk aylık hamileyim. İlk aylarım zor geçti ama bu aylarda çok rahatım şükür. 19 saat dersim var ve bir okul bana 10 saat daha ders vermeyi teklif etti. yarın hafta içi 5 gün hemen hemen dolu olucam 8-4 gibi. Sizce son aylar zorlanır mıyım? Yoksa hareketli olmak bana daha mı iyi gelir? O paraya da ihtiyacım var çünkü ev alıyoruz teslimat aralık ayında o zamana kadar ne kadar kazanırsam o kadar iyi olacak. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Ben zorlanmıştım bel ağrısından okula bile gitmek istemiyordum. 32 haftalık olur olmaz hemen ayrıldm doğum iznine. 37ye kadar çalışn var tabi rahat rahat, sana kalmış.

Türkiye'de normal çalışma saati haftada 45 saat. Hatta benim tanik olduğum pek çok firma öğle yemeği olan bir saati saymayip o hariç 45- haftada 51 saat çalıştırıyor.
Hal böyleyken 19+10'dan şikayet etmeniz çok ilginç . Başka bir meslekte olsanız siz de daha yoğun saatlerde pekala bir hamilelik geçirecektiniz.
Bence sıkıntı olmaz, hem çocuk masraflı iş. İyi bile olur

Ben de 29 saate giriyordum hamileyken. Benimki rahat geçmişti. Çok kilo almamıştım. Eğer sen de öyleysen yapabilirsin tabi ki

Sizinle aynı durumdayım 17 saat derse giriyorum bu dönem ve 5,5 aylık hamileyim. Her yıl çalıştığımdan çok daha az çalışıyor olmama rağmen daha çok yorulduğumu fark ettim. Bunun da hamileyim diye çok fazla çalışmamamdan, çok hareketli olmamamdan, eskisi gibi sık ve çok spor yapmamamdan kaynaklandığını düşünüyorum. İnsan ne kadar hareketli olursa o kadar dinç kalıyor işin gerçeği. Aktivitesiz, rahat hayat insanı daha da yoruyor. Tavsiyem dersleri kabul etmeniz.

Okulun durumuna göre değişir.
Sınıflar kaç kişi mesela.

Edit:
32 haftalıktım karne verdik.
Son zamanlarda hem konuşup hem sürekli hareket halinde olamadım, oturarak yaptım dersi mecburen.
Sınıflar kalabalık olmadığı için sorun olmadı.
Yaz tatili girmeseydi çalışırdım ama zorlanırdım.

Son düzenleme:
Valla 32. Haftada neden izin verdiklerini anladım
Geceleri uyuyamıyorum düzgün
E sabahın köründe de kalkıp işe gidiyorum
7.30 da eden çıkıp 18.30 da varıyorum
Bu tempo bana zor geldi mesela artık. Hamileliğim iyi gidiyor diyebilirim. Ama öğretmenlikte aktif olarak ayakta falan olacaksın. Ben masa başında zorlanmaya başladım

Henüz kilo almadım çok şükür rahatım o yönden. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için bana cesaret verdi. Zaten çalışmayı çok seviyorum ki hamileyken hareketli olmak bana çok iyi geliyor yatmak yoruyor tam tersi.

Arkadaşlar diğer meslek grupları ile kıyaslamış fakat bence aynı değil. Masa başı 8-5 çalışmakla aynı değil öğretmenlik. Ayakta ve nispeten gürültülü ortamda olacaksanız. Ben 32. Haftada ayrılmıştım sağlık sebeplerinden dolayı. Fakat o zaman da çalışsam yapamayacağımı farketmiştim. Uykular düzensiz, hareket kısıtlı olunca pek verimli olunmuyor. Ben sizin yerinizde olsam o dersleri almaz da varsa sınav görevlerine falan başvururdum.

Çok kilo almadım, göbeğim 5 aylık gibi durur, hareketlerim hiç kısıtlanmadı ama 35. Haftanın içindeyim izine ayrıldım bir süreden sonra bel ve sırt ağrısından dayanamaz hale geldim. 2 hafta derslere girdim ne kadar oturarak da anlatsanız yorgunluğu akşam üzerinden atamıyorsunuz, sonra ertesi gün hop yine aynı tempo benim vücudum kaldırmadı

Ben hamileyken ucretli calisiyordum atanamamistim hala.haftada 28 saat giriyordum ve acayip yoruluyordum.cunku ogretmenlik cidden yorucu bi meslek evet saatler az ama hic dinlenme yok.hele ki cocuklarla ugrasmak ayri bi zor oluyor.sizi cok zorlamayacaksa fazla saat almayin bence

Bu sizin durumunuza bağlı biraz eğer çok ağırlaşmaZsanız yapabilirsiniz.benim iyi geçmişti 37 ye kadar çalıştım ama yine de devrile devrile gidiyordum derse bi de çok gezinemiyordum derste bi de benden size tavsiye derste sakinliğinizi koruyun stresli olmayın bebekler bundan çok etkileniyor maalesef.bi arkadaşla hamileliğimiz aynı gidiyordu okuldan sonra doktora kontrole gidiyorduk ultrasonda hep arkaları dönüktü.dr demişti napıyorsunuz bu çocuklara sırtlarını dönmüşler.etkileniyorlar işte

Ben 22 saat derse giriyorum daha fazla istemedim. Kurs da açmadım. Önce sağlık :KK52:

Onun yerine kurs açsaydınız daha iyi kazanırdınız. Ben borçları ödeyene kadar bir de idarenin zorlamasıyla açmıştım 3 sene zorlandım hafta sonları ama borç azaldı ciddi anlamda . Ama hamilelelik ayrı boyut kimisi Harika geçirir kimisi zor . Vadeyi uZatırsınız bence gitmeyin

Benim de bir arkadaşım 5 aylık hamile ve 28 saat ders 8 saat de kursu var. Ve yapacağını düşünüyor. Ben 37. Haftaya kadar çalıştım ve 28 saat dersim vardı.

Türkiye'de normal çalışma saati haftada 45 saat. Hatta benim tanik olduğum pek çok firma öğle yemeği olan bir saati saymayip o hariç 45- haftada 51 saat çalıştırıyor.
Hal böyleyken 19+10'dan şikayet etmeniz çok ilginç . Başka bir meslekte olsanız siz de daha yoğun saatlerde pekala bir hamilelik geçirecektiniz.
Öğretmenlerin girdiği ders saatinin normal bir mesainin tam 3 katı kadar yorucu olduğu bizim ülkemizi geçtim tüm dünyada İngiltere , ABD , Kanada dahil tüm ülkelerde bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.... bir tek sizler anlayamadınız öğretmenin ve eğitimin kıymetini yazık.

Baska meslekleri sormamış ki konu sahibi. Başlikta da yazdığı uzre öğretmen olup hamilelik geçirenler. 30 saat derse girmenin ne demek olduğunu anca bir öğretmen anlar zaten

Back
X