Öğretmenlik yapmak

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
İyi bir üniversiteden fizik mezunuyum.Okul hayatum boyunca yakın arkadaşlarıma sınav zamanı ders çalıştırdım.Ekim ayı gibi bir temel lise de işe başlamıştım.Hiç tecrübem yok.Zümrelerim yardımcı olmadılar pek.2 şube çalıştım.Bir şubede sorun yoktı.Öğretmen degısıklıgı sorun olmustu.Benden önceki öğretmen 32 yıllık öğretmendi.Bana her seviyeden sınıf verdiler.Son sınıflar beni şikayet etmiş.Son sınıf konularında çok zorlanmıştım.Diger şubenin müdürü kadındı beni uyardı Öğrenciler dilekçe yazmış.2 aya yakın çalıştım.Kadın müdürün kızdıgı hatalarım;
1)Quiz sırası öğrencinin kalemi yoktu.Kimse ona kalem vermedi.Bende yan sınıfa yollayıp kalem almasına izin verdim.Dersi bölmüşüm.
2)Aşırı sorunlu bir sınıfım vardı.Çoğu erkekti.Dersten bırakmak zaten yoktu.Kimse dersimi dinlemiyordu.Bende bunlara karışık soru verdim.Quizde bundan sordum.Herkes yüksek aldı.Müdürde bana kızdı.
3)Diger öğretmenlere takıldıgım herşeyi sordum ve çok göze battım.
4)Minyon olmam dezavantaj.Öğrencilere söz geçiremedim.
Aklıma şuan bunlar geliyor.Bunun gibi hatalarum oldu.Kadın müdürümüz beni şikayet etmiş.Hep olmuyor diyordu bana.Beni başka şubeye gönderdiler.Gönderdikleri şubedeki hocada sorunlu ayrılmış.Sorun yaşamaktan korktum.İstifa etttim.Tekrar bütün okullara başvurmak istiyorum Sizce yine başarısız olur muyum?

Sınıf yönetimi konusunda kitaplar var
Okuyarak biraz teorik bilgi edinin
Bu bilgiler pratikte tam olarak işe yaramaz gibi görünebilir zaten biraz da tecrübe işi, ama yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Formasyonunuz var mı? Yoksa eğitim bilimleri ve sınıf yönetimiyle ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Bir de neden kadın müdür kadın müdür diye özellikle yazma gereği duydunuz? Kadın olduğu için size haksız uygulama yaptığını mı düşünüyorsunuz?

Formasyonun var mı? Eğitim bilimleri konusunda geliştirebilirsin kendini. Gerçi ne olursa olsun sınıf ortami farkli ama yinede tecrübe ile öğrenilecek şeyler bunlar. Zamanla hataların azalacaktir

İlk tecrübeler önemlidir. İlerde nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz. 6 senelik öğretmenim. İlk atandigimda aynı sizin gibiydim. Şimdi o kadar rahat ki her şey . Kendinize güvenin. Sorularınız olursa okuldaki arkadaşlarınıza sormayın. İnternet ortamında branşların siteleri oluyor onlardan yardım alabilirsiniz. Şu da bir gerçek ücretli öğretmenlere öğrenciler bile farklı davranıyor ve her hatanizi ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Deneyim kazanmak için çalışmak zorundasınız. Bence devam edin.

Evet var.Kadın müdürümüz baya despottu.Herkes ondan korkardı.Despottu.Bir arkadasım dedi ki hatta.Siz Allahtan yeni geldiniz yoksa tam bana takıyordu dedi.Mudur bana takmıstı zaten
Formasyonunuz var mı? Yoksa eğitim bilimleri ve sınıf yönetimiyle ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Bir de neden kadın müdür kadın müdür diye özellikle yazma gereği duydunuz? Kadın olduğu için size haksız uygulama yaptığını mı düşünüyorsunuz?[/QUOTEEvett

İlk tecrübeler önemlidir. İlerde nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz. 6 senelik öğretmenim. İlk atandigimda aynı sizin gibiydim. Şimdi o kadar rahat ki her şey . Kendinize güvenin. Sorularınız olursa okuldaki arkadaşlarınıza sormayın. İnternet ortamında branşların siteleri oluyor onlardan yardım alabilirsiniz. Şu da bir gerçek ücretli öğretmenlere öğrenciler bile farklı davranıyor ve her hatanizi ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Deneyim kazanmak için çalışmak zorundasınız. Bence devam edin.
Ben 1 aylık ögretmenken müdür bans örnek olarak, bak falanca sessiz 9 yıllık öğretmen diye örnek göstermıstı.Özel hep mı bmyle acaba.Şevkim kırıldı biraz :(

Ogretmenlikte tecrübe çok önemli. Teorik dersler pratiğe çok zor dökülür. Yavaş yavaş neler yapmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Zumreden zümreye değişir ne yapacağını konuşma meselesi. Ben mutabakat olsun diye nereyi anlattıklarını hangi örnekleri verdiklerini sorardım. Bazı konular çocuklara zor aktarılır hep beraber toplanıp nasıl anlatsak derdik. Tabi herkes farklı düşünüyor. Özel zor ücretli öğretmenlik zor binaenaleyh öğretmenlik zor:KK14:

Tecrübe önemli tabii. Ama bazı okullarda öğrenci ve veli çok şikayet ediyor artık aliskanlik haline gelmiş. Ben 9 okulda çalıştım mesela ama birinde şikayet aldım ilk baş. Sonra gitti şikayetler. Ki bu son okullarımdan biriydi. Demem o ki okulun örtük öğrenmesine bakın hep kendinizi suçlamayın.

Evet var.Kadın müdürümüz baya despottu.Herkes ondan korkardı.Despottu.Bir arkadasım dedi ki hatta.Siz Allahtan yeni geldiniz yoksa tam bana takıyordu dedi.Mudur bana takmıstı zaten
Anladım, sınıf yönetimi tecrübe işidir, zamanla oturur. Lise biraz daha sıkıntılı tabi ama öğrencinin sizi sevmesi herşeyi değiştirir. Tabi bu sevgi olayı karşılıklı ve saygıya dayalı olmalı. Öğrenciye kendinizi sevdireyim derken ipin ucunu kaçırmayın. Otorite kurayım derken de kendinizden soğutmayın.

Öncelikle müfredatla ilgili eksiğiniz olmamasına dikkat edin, kazanımlar neler, hangi konuya ağırlık veriliyor hangisi es geçiliyor mutlaka öğrenin.

Bir okulda sorun yaşamışsınız bu heryerde böyle olacak diye bir şart yok. Kendinize güvenin ve inanın.

Bu arada gayet zor bir bölümden mezun olabilmişsiniz, özel ders verme imkanınız yok mu acaba?

Kıyamam sana ya ilk yıl tecrübesizlik yaşarsın çok normal devirde farklı özel okul hepsinden farklıdır eminim.Ben hala il yıl öğretmenlik yaptığım öğrencilerimle görüşüyorum 8. Sınıftılar şimdi hepsi üniversiteye gidiyor .Bana hala gülüyorlar hocam çok belliydi ilk yılınız olduğu diye konuları çok iyi anlatıyordunuz ama bi derste tam 58 defa evet demişim heyecan çok vardı tabi.Kopya çekmişler farketmemişim :)Yanlış kişiye kızmışım:)Ama hepsi ilk yıldı tecrübe kazanınca insan anlıyor hangi sınıfta nasıl davranacağını. Kimi sınıfta otoriter kimi sınıfta tatlı sert kimi sınıfta etkinlim fazla kimi sınıfta test fazla çünkü her sınıfın ortamı farklı .Ama lütfen seviyorsanız yapın çünkü hem size hem öğrencilere yazık o 40 dakika geçmez size de onlara da Hayırlısı olsun inşallah

Temel lise bir kere her daim sorunlu okullardır. Başta koleje girmek zor olduğu için temel lisede çalışırsınız birkaç sene ama çelik gibi de sağlam olursunuz.

Benim acizane birkaç tavsiyem:

- Yaşınızı öğrencilere söylemeyin.
- Kaç senelik tecrübeniz olduğunu söylemeyin.
- Zümreden yardım alın ama oturaklı olun, sizi ezebileceklerini düşünmesinler.
- biraz sivri dilli olun, gerektiğinde hakkınızı almak için tırnaklarınızı çıkarın.
- Ve son olarak sınıf yönetimi ile ilgili okuma yapın ve ergen psikolojisi üzerine araştırma yapın. Ergenler uysallikla yola gelir, çatışma yoluna gitmeyin ve çok zorda kalmadıkça onlara ceza vermeyin. Dostane ilişki o yaş grubu için daha verimli.

Arkadaşlar formasyon olsa bile önemli olan tecrübe iş sahada öğreniliyor nasıl ki arabayı ehliyet kullanmıyorsa öğretmenliğide formasyon belgesi yaptırmıyor. Zamanla tarz oturuyor. Siz kendinizi eleştirmişsiniz bence bu güzel. Ama diğer öğr sormakta hata etmişsiniz. Hiçbir zaman iş ortamında kimseye eksikliklerimi belli edecek seyler yapmam gider uğraşıp öğrenirim bi şekilde. Bu da benm uygulamalarımdan biri. Bende çok ilgisiz sınıfları derse dahil ettim uğraştım ama en baştan soru vermeyin.

Ben 1 aylık ögretmenken müdür bans örnek olarak, bak falanca sessiz 9 yıllık öğretmen diye örnek göstermıstı.Özel hep mı bmyle acaba.Şevkim kırıldı biraz :KK43:
Özel değil de meslek ahlakıyla alakalı bir şey. Görevini hakkıyla yapan birine rastlamamışsın ne yazık ki. Orda sen ve duyguların önemli değilsin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Back
X