Öğretmenlikte ilk gün

Tevafukk

şükür sebebi yavrum..
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
592
348
323
Arkadaşlar pazartesi öğretmenlik yapmaya başlayacağım. Ve tecrübem yok. İlk gün neler yapmam gerekir tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim :) beyaz önlük kendim mi alıcam kitap vs okuldan verecekler değil mi hiç bilgim yok fazla acemiyim :KK43:((

Son düzenleme:
Arkadaşlar pazartesi öğretmenlik yapmaya başlayacağım. Ve tecrübem yok. İlk gün neler yapmam gerekir tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim :) beyaz gömlek kendim mi alıcam kitap vs okuldan verecekler değil mi hiç bilgim yok fazla acemiyim :KK43:((

Vekil öğretmenlik mi dershane öğretmenliği mi ona göre yorum yapicam

Arkadaşlar pazartesi öğretmenlik yapmaya başlayacağım. Ve tecrübem yok. İlk gün neler yapmam gerekir tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim :) beyaz gömlek kendim mi alıcam kitap vs okuldan verecekler değil mi hiç bilgim yok fazla acemiyim :KK43:((

ne öğretmenisin devlette mi dersanede mi, öğretmen diyince oo hoo bi sürü çeşidi var artık :D

Beyaz gömlek :)
Kıyafet serbest canım (kot dışında) kazak da giysen olur.

En rahat ettiğin kiyafetleri giy bence.
Gergin olacaksın biraz heyecan olacak bir de giysilerin kasmasin.

Kılavuz kitaplar verilir muhtemelen.
Ilk bir haftada taniyacaksin. Hangi konudalar. Siniflarin seviyesini yoklamak için basit bir değerlendirme hazırlayıp uygularsan nerden baslaman gerektiği hakkında bir fikrin olur.

Beyaz önlük giymek zorunda değilsin Klavuz kitapları okuldanalacaksın Idareye sorarsın Ilk gün işte tanışma olur Aklında kalmaz ama sınıfa sırayla kendisini tanıtmalarını istersin Sen kendini tanıt Sonra derste önem verdiğin şeylerden bahset En önemlisi ciddi olmanı tavsiye ederim sonra tepene çıkmasınlar Olabildiğince ciddi davran

5 ve 6larsa sıkıntı olmaz eglenceli bile gecer dersler ama 7 ve 8ler biraz daha zor oluyo konular cok ilgilerini de cekmiyo acıkçasi :) soru cevap seklinde goturmeye calis daha az sıkılirlar..ayy dur bi anımi anlatiyim 7. Sınıfta ramazan oruc konusunu isliyoduk bi ogrenci hocam opusmek orucu bozar mi diye sordu :) daha once hic boyle bi soruyla karsilasmamistim bi an ne diyecegimi bilemedim ben de nasil optugune bagli canim deyip gecistirdim :)

Yanlis anlasilmasin bazen degisik ya da beklemedigin sorular gelebiliyo onu demek istedim

Her şeyden önce sakin ol. Kot pantolon dışında rahat ettiğin gibi giyinmeni tavsiye ederim.
İlk gün ogrencilerle tanisirsin. Kurallarını net olarak belirt.
Eğer bransindan başka öğretmen varsa mutlaka danis fikrini al.
Bir defterden ya da kitaptan bakarak ogrencilerin geçen dönem işlediği konuları soru cevap şeklinde tekrar ederek seviyelerini olcebilirsin. Hatta plana göre o günkü konuya bile baslayabilirsin yoksa zaman geçmez.
Öğretmenlere karşı güler yüzlü ve konuşkan ol ama kesinlikle dedikodulardan uzak dur, kimseyle özel hayatını ya da okuldaki herhangi biri ile ilgili sıkıntıni paylaşma.

Arkadaşlar pazartesi öğretmenlik yapmaya başlayacağım. Ve tecrübem yok. İlk gün neler yapmam gerekir tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim :) beyaz önlük kendim mi alıcam kitap vs okuldan verecekler değil mi hiç bilgim yok fazla acemiyim :KK43:((

bi önlük giy bence de ciddi duruyor
öğrencilere karşı orta karar ol ne çok sert ne yumuşak

kılavuz kitapları okuldan alırsın bulamazsan meb den indir
önlüğü kendin alıcan :) başarılar

Kesinlikle ciddi olun.
Kurallarinizdan ve ders isleme stilinizden bahsedin ki yeni oldugunuz anlasilmasin.

Unutmayin, cocuklarin "arkadas"a degil, "ogretmen"e ihtiyaci var.
Idealistlik demek civik bir samimiyet degildir.

Sinif otoritesini basta kurarsaniz daha sonra mesafeli bir samimiyet kurabilirsiniz.
Ancak ogrenciler sizi deneyeceklerdir.
Sinirlarinizi gormeye calisacaklardir.
Tartismadan akillica konuyu kapatmalisiniz.
Sinir krizi gecirecekmis gibi de sinirlenmeyin.
Tatli sertligi ayarlayin.

Cocuk deyip gecmeyin bir bakista sinirlarinizi cozerler.
Bu sebeple ilk izlenimde yumusak olmamakta fayda var.

Beyaz onluk sizin tarafinizdan aliniyor.
Sart degil, hevesiniz varsa giyin.

Onun disinda kilavuz kitaplar idare tarafindan verilir.
Bir goz atarsiniz konulara.

Back
X