Öğretmenlikte ilk gün

Hayatta hiçbir şey başaramamış, hiçbir şey kazanamamış, üretemeyen insanlar gelip bir de şurada atmıyor mu çok gülüyorum. Yazık..
Kimi ne kadar taniyorsun ki? Nerden biliyorsun? Senin kadar on yargili bir ogretmenim olsun istemezdim. Bu kadar kendini bir sey sandigina gore cok bos olmalisin. Zira dolu insanlar mutevazi olurlar.
Burdaki kimseyi begenmiyorsan da senin bu forumda isin ne??? Klasinin uydugu forma git o zaman.

elbette alakası vardır bir dersi almış biriyle almamış bir insan arasında ki fark bu
sizin anlayışınıza göre tutup sokaktan birini çevirelim eğer yetenekliyse ders anlattıralım o zaman
bu konuda sistem de yanlışlar yapılıyor olması formasyonun gerekmediği anlamına gelmiyor
örneğin stajlarda düzgün yapılmıyor eğitim fakültelerinde ama en gerekli eğitim
ilk olarak gözcü olarak daha sonra öğretmen eşliğinde ders anlatarak giriyorlar

elbette ki işini iyi yapmayan eğitim fakültesi mezunu öğretmenler var ve öğrencilerine bir şeyler vermeye çalışan çok fedakar ücretli öğretmenler var
ama bu olması gerekeni de değiştirmiyor lüzumsuz gördüğünüz formasyon eğitimi en başta çocuğu tanımakla başlıyor, psikoloji dersleri almakla, daha sonra da stajla öğretmen adayına nasıl ders anlatılacağını uygulamalı olarak gösteriyor bir nevi deneyimi okuldan almaya başlıyor
neyse uzatmayacağım
umarım konu sahibi çocuklarla iyi anlaşır ve iyi bir iletişim kurar

Bir onceki yorumunuzda formasyonu egitim fakultesiyle kiyaslayip 3 aylik bir egitim diye bahsettiginiz icin yazdim yorumumu.
Yoksa elbette formasyon gerekli hatta tepkim bunaydi.
Ancak yeterli mi orasi tartisilabilir.

Teori olmadan pratigi savunmuyorum.
Ama yanisira tecrube ve yetenegi de ssavunuyorum.
Iste bu yuzden ne sadece egitim fakultesi hak eder egitmen olmayi ne de sadece yetenek tek basina yeterlidir.

Ornegin degerler egitimi de bir egitimdir ve bu rol model olmaktan, kalbe dokunmaktan gecer.
Her ogretmende bu da yok mesela.

Diger yazdiklariniza katiliyorum.

Back