Okadar Parçalandı ki içim...

bebekpatigi

~...Küçük Kadın..~
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2012
278
0
26
33
Ankara
Nasıl anlatsamki bilemiyorum.
Nişanlıyım ve evlenicem 16 haziranda.
Damatlık almamız gerektiğini damatlığın kız tarafının alması gerektiğini söyledi nişanlım.Anneme sordum ve zaten çok fazla harcadık yatak odası şudur budur derken çok para gitti kızım alamayız dedi.Babam zaten memur evimiz kira ablam üni.okuyor bukadarını bile yapmamız mucizeyken nişanlıma alamıyacağımızı durumumuzun iyi olmadığını söyledim.
Bana dediki sen benden 1500 1000 milyarlık gelinliği isteyebiliyorsun ama demi! dedi beynimden vuruldum okadar ağırıma gittiki.
Durumları yok dedim bunun üstüne tekrar yineledim ama istemeye gelince istiyorsunuz demi dedi düğün şudur buduru bunuda söyleyince artık dayanamadım ve ağladım kaçtım koşarak konuşmasına daha fazla fırsat vermedim gururuma yediremedim...Ben çalışan bir bayan olsaydım bu lafları duymazdım biliyorum.Nişanlım polis ve bütün eşyaları ailesi aldı.Kendisi şuzamana kadar elini cebine bile atmadı.Neyapacağımı bilemiyorum artık maddi durumlar beni boğuyor soğudum.İnsan kendi düğününü heycanla beklemezmi elbette bekler ama ben hiç birşey hissedemiyorum artık hiç birşey

Damatlık almamız gerektiğini damatlığın kız tarafının alması gerektiğini söyledi nişanlım.Anneme sordum ve zaten çok fazla harcadık yatak odası şudur budur derken çok para gitti kızım alamayız dedi.Babam zaten memur evimiz kira ablam üni.okuyor bukadarını bile yapmamız mucizeyken nişanlıma alamıyacağımızı durumumuzun iyi olmadığını söyledim.
Bana dediki sen benden 1500 1000 milyarlık gelinliği isteyebiliyorsun ama demi! dedi beynimden vuruldum okadar ağırıma gittiki.
Durumları yok dedim bunun üstüne tekrar yineledim ama istemeye gelince istiyorsunuz demi dedi düğün şudur buduru bunuda söyleyince artık dayanamadım ve ağladım kaçtım koşarak konuşmasına daha fazla fırsat vermedim gururuma yediremedim...Ben çalışan bir bayan olsaydım bu lafları duymazdım biliyorum.Nişanlım polis ve bütün eşyaları ailesi aldı.Kendisi şuzamana kadar elini cebine bile atmadı.Neyapacağımı bilemiyorum artık maddi durumlar beni boğuyor soğudum.İnsan kendi düğününü heycanla beklemezmi elbette bekler ama ben hiç birşey hissedemiyorum artık hiç birşey

düğün alışverişlerinde çıkan tartışmalardan ayrılıkların olduğunu biliyorsunuz dimi?
gerçekten üzüldüm durumunuza. babanla konuşun çok bişey tutmaz damatlık zaten. damatlığı kız tarafının alacağını herkes bilir. annenin dediğini baban duymuş olsaydı öyle dedirtmezdi diye düşünüyorum.
düğün bu malesef elini taşın altına koymak zorundasın. keşke babanla konuşup nişanlına söyleseydin.

nişanlınız biraz ayıp etmiş bence.ne demek o öyle istemeyi biliyorsunuz.sen gelinsin tabiki isteyeceksin.çalışıyor olsaydınız herşeyinizi beraber yapardınız ama çalışmıyormuşsunuz.ailen de imkanlarına göre yaptıysa üstlerine düşeni kalanı damat tarafınındır.
ağlamayın bence karşısında.dimdik durarak damat dediğin gelinden bir şey istemez.gelinin isteklerini yapmaya çalışır diyin.

nişanlının içine kaynana kaçmış galiba :26:

söyledikleri gerçekten üzücü.aslnda bazı haklı olduğu noktalar yok değil ama bunu da söyleme biçimi olur değil mi?

damatlığı kız tarafı mı alır inan hiç bilmiyorum çünkü biz evlenirken gelinlik ve damatlığı eşimle maaşımızdan almıştık.

nişanlın çok ayıp etmiş,dedikoducu teyzeler gibi davranmış.

Son düzenleme:
keşke önce babana söyleseydin cnm ya..
bi takım elbise parası için, gidip nişanlına durumumuz yok demeseydin keşke...
nihayetinde evlilik arifesinde erkek tarafında çoğu yük...
takımı da kız tarafının alacağını ailen biliyodur muhakkak..
madem düğüne kalktınız bi elbise parası da,bi şekilde bulunurdu sanki...
babana söleseydin bi hal çaresine bakardı bence..
senin gidip nişanlına durumumuz yok demesine gönlü razı olmazdı...
bu arada nişanlın da çok ayıp etmiş,kırılmakta haklısın :20:

Bu olay kuzenimin başınada geldi hatta adam davetiyeyi bile basmayacakmışmış düğün salonu eşya falan almayacakmışmış falan, ayrıldılar çünkü adam almayınca kzı tarafı aldı eşyaları adamda birde onu kabul etmedi çok garip yani neymiş efendim o eşyalar eve giremezmiş girerse evlenince onu babasının kapısına koyarmış. Kuzenim bunu duyunca ayrıldı. Yani düğüne 3 aydan az süre vardı ve kızın gelinliğini geçtim bir odası eşyası hazır değildi o adam yüzünden.

Ben etrafımda kimsenin damatlık aldıgını görmedim nişanlısına.
Bende aldım ama başka kimse yok alan keşke deseydin canım bizim öyle bir adetimiz yok diye
Durumumuz iyi değil demeseydin yüzüne vurabilir bu durumu.
Bence hiçte üzülme maşallah aslan gibi baban var arkanda kazandığı 3,5 kuruşla tamamlamış çeyizini okutmuş kardeşini
Helal olsun babana gurur duymalısın.
Nişanlında çok ayıp etmiş ama :20:
Adetler diye diye herkes mutsuz oluyo evlilik arifesinde.

Siz üzülmeyin bence nişanlınız iki arada bir derede kalmış, kesin ailesi ona dırdır yapıyordur çok masraf yaptık diye ellerini hiçbir şeye atmıyorlar diye, nişanlınız da dayanamamış size patlamıştır, gelip özür dileyecektir önemsemeyin lütfen. Allah yardımcınız olsun..

durum olsa zaten kimse başkasına laf bırakmadan damatlığı da alır diğer eşyalara da yardım eder . herkes bilir damatlığı kız tarafının alması gerektiğini ama durum yoksa alınmayadabilinir bunun olgunlukla karşılanması gerekir. daha çok şey söylenir bu konu üzerine de yangına körükle gitmemek adına kısa kesiyorum. sabırlı ol canm , düğün alışverişi-takısı-eşyaları gibi teferruatlar ilişkiyi yıpratmaya çok müsayit ayrıntılarla dolu , dikkat etmek gerek.
ya hadi bi bayanın en özel günü, küçüklükten itibaren kız çocuklarının en büyük hayalidir gelinli giymek v.s , aldığı gelinliği, fiyatını başa kakmak ne demek oluyor, Allah kolaylık versin canım ne diyeyim

Biz de damatlığı ve gelinliği hatta takı seti ve bir çok şeyi eşimin işyerinden aldığı borç para ile yapmıştık, evlendikten sonra çalışıp beraber ödedik. Sen aldın ben aldım muhabbetine giren büyüklere de aynen ilettik, bunların lafının edilmesi bile saçma aslında...

Benim kardeşim damatlığını kendi almıştı, gelinliği bizimkiler almıştı, kalkıp lafını etmediler... Nişanda da aynı şekilde...

Nişanlın ayıp etmiş ama belli ki onun ailesi de maddi anlamda zorlanmış olabilir, evlilik hazırlıkları maddi ve manevi yoruyor insanı...

nısanlınıza yazık gercekten bır damatlık ıcın ettıgı lafa bakın benım esım damatlık dahıl butun esyalarımızı dahası altınlarımızı kendısı aldı ne olur yanı alsaydı aılesıne sızın aldıgınızı soyleseydı dahası burda okuyoruz damat altın alıp annesıne babasına verıyor gelıne takıyorlar dugunde....bence bu sebebten aranızı acmayın tamam ama mutlaka lafınızı soyleyın esasen sızınde neler ıstedıgınızı bılmıyorum ama asırıya kactıgınızı sanmıyorum acıkcası hem ayrıca seytan boyle hayırlı olayların arıfesınde ortalıga vesvese yayarmıs o yuzden sakın olun sakınlesın hersey guzel olacak deyın rabbıme sıgının allah yardımcınız olsun

insan nişanlıyken daha bi stresli oluyo seni çok iyi anlıyorum inan ki nişan insanı büsbütün bunalıma sokuyo damatların yükü daha ağır oluyo belki stresten söylemiştir sonrasında özür dilemedi mi ?bende düğünü olsa bitse diye bekledim hiç heyecanlanmadım bunalmıştım çünki ama düğün günü kalbim elleirmdeydi sanki işallah sende mutlu olursun :))

Düğünden önce bu tür tatsizliklar cok yaşanıyor, hele hal halden anlamayinca. Polis olcak birde, ne kadar dengesizce davranmış.
haklisin eyer çalışmış olsaydın bu tür sorunları belki hiç yaşamayacakdınız. Boş ver canını sıkma, bundan sonrada büyükler bu tür şeyleri kendi aralarında haledip konuşsun, annen orda sana soyletirmeyecekdi.

İnsallah gönlünü tekrar almıştır:)

bazı arkadaşlar herkes bilir damatlığı kız tarafının alması gerektiğini demiş ama bunun bi zorunluluğu yok maddi durumunuz yoksa bu kadar çirkeflik yapmasına gerek yoktu.. benim de eşim polis ben de çalışmıyorum ailem damatlık almak istemesine rağen eşimin gönlü olmadı kendi aldı damatlığı da gelinliği de... hiç de lafını edemez kayınvalidemler çünkü nişanlım onlara o hakkı vermez. hem siz bir yuva kuracaksınız artık herşeyiniz ortak olacak ne gereği var siz aldınız biz aldık davası yapmanın... tavrını koy düğüne daha kaç ay var şimdiden böle sorunlar çıkarsa düğünün tadı kaçar

nısanlınıza yazık gercekten bır damatlık ıcın ettıgı lafa bakın benım esım damatlık dahıl butun esyalarımızı dahası altınlarımızı kendısı aldı ne olur yanı alsaydı aılesıne sızın aldıgınızı soyleseydı dahası burda okuyoruz damat altın alıp annesıne babasına verıyor gelıne takıyorlar dugunde....bence bu sebebten aranızı acmayın tamam ama mutlaka lafınızı soyleyın esasen sızınde neler ıstedıgınızı bılmıyorum ama asırıya kactıgınızı sanmıyorum acıkcası hem ayrıca seytan boyle hayırlı olayların arıfesınde ortalıga vesvese yayarmıs o yuzden sakın olun sakınlesın hersey guzel olacak deyın rabbıme sıgının allah yardımcınız olsun
Ne güzel iyi bir eşiniz varmış demek. Ne yazikki herkez bu kadar şanslı olamiyorki:)
memlekete dengesiz dolu. Belki kendini bir an deyersiZ hisetmişdir, bilemiyorum ama hal halden anlamıyor bazen.

hiç olgun olmayan bir erkekle evleniyorsun haberin olsun.ayrıca parası da var diyorsun.iyi düşün

bazı arkadaşlar herkes bilir damatlığı kız tarafının alması gerektiğini demiş ama bunun bi zorunluluğu yok maddi durumunuz yoksa bu kadar çirkeflik yapmasına gerek yoktu.. benim de eşim polis ben de çalışmıyorum ailem damatlık almak istemesine rağen eşimin gönlü olmadı kendi aldı damatlığı da gelinliği de... hiç de lafını edemez kayınvalidemler çünkü nişanlım onlara o hakkı vermez. hem siz bir yuva kuracaksınız artık herşeyiniz ortak olacak ne gereği var siz aldınız biz aldık davası yapmanın... tavrını koy düğüne daha kaç ay var şimdiden böle sorunlar çıkarsa düğünün tadı kaçar

bi tek ben 'herkes bilir damatlığı kız tarafının alması gerektiğini' dedim ,duruma hak verdiğimden mi acaba mesajımın sonunu da okusaydınız keşke. alanlar var ama almayanlar çoğunluktadır, kız tarafı teklif etse dahi kabul edilmemesi gerekir bu sadece gönül hoşluğudur ,hediye mahiyetinde bi jesttir ama zaten ceyizdi,yataktı,mutfaktı ıvır zıvırlardı derken sürüyle masraf çıkıyor damatlığa bütçe ayıramama çok normal bi durum kaldı ki herhangi bi zorunluluk söz konusu değil. ben 'kız tarafının yapması beklenilen bi ayrıntıdır' şeklinde söyledim diğer türlü benim çevremde damatlık alan kimse yok, damat delinliği almadığında ayıplanır ama gelin damatlığı almadığında ayıplanmaz işte aradaki fark budur,zorunlu değildir.umarım anlatabilmişimdir.

bi tek ben 'herkes bilir damatlığı kız tarafının alması gerektiğini' dedim ,duruma hak verdiğimden mi acaba mesajımın sonunu da okusaydınız keşke. alanlar var ama almayanlar çoğunluktadır, kız tarafı teklif etse dahi kabul edilmemesi gerekir bu sadece gönül hoşluğudur ,hediye mahiyetinde bi jesttir ama zaten ceyizdi,yataktı,mutfaktı ıvır zıvırlardı derken sürüyle masraf çıkıyor damatlığa bütçe ayıramama çok normal bi durum kaldı ki herhangi bi zorunluluk söz konusu değil. ben 'kız tarafının yapması beklenilen bi ayrıntıdır' şeklinde söyledim diğer türlü benim çevremde damatlık alan kimse yok, damat delinliği almadığında ayıplanır ama gelin damatlığı almadığında ayıplanmaz işte aradaki fark budur,zorunlu değildir.umarım anlatabilmişimdir.

yorumları okumuyorsunuz galiba. ikinci mesaja bakın bende aynısını dedim.
bazı yörelerde damatlığı kız tarafı alır. yani bunu herkes biliyor oralarda.
durum olması olmaması değil düğün yapılıyorsa her iki taraf da elini taşın altına koyacak. damatlık alamayacak kadar da değildir heralde..
daha sonra eşiniz yüzünüze vurursa bu durumu hoş olurmu? ki daha evlenmeden söyleyeceğini çatır çatır söylüyor adam..

bu tip konular konuşulmaz aslında ama seni her zaman bu tip konuşmarı duymaya hazırlıklı ol cicim ayında böyle şeyler olması normal değil o kadar eşyayı yapıyor bir elbise yahu...

Back
X