Okadar Parçalandı ki içim...

Babam ve annem yıllar önce çamaşır ve bulaşık makinesi almışlardı yatak odası almadılar.. Ben nişanlandıktan sonra okumaya başladım annemler göndermek istemediler nişanlıyım diye.. Sonra burs aldm devletten o şekilde okudum ama ailem hep hem okulun var hem evlenceksin diye onun arkasına sığındılar.. Düğün zamanı da 1 bilezikle beni yola koydular.. Sorarsanız herşeyi yapmışlar beni okutmuşlar amaaa boşver işte.. 6 milyar borçla evlendm, beni onlar okutmuşlar.. Eşim bu konuda anlayışlıydı, bende düğün arefesi ona ve ailesine anlayış gösterdm hiçbişey için ısrar etmedm ne istedilerse onu aldılar.. Ben kazandm çok şükür..

He maddi durumuza gelince babam emekli ama durumu gayet iyi.. Neden böyle biliyor msn? Esra herşeyi kendi yapabilir, ve muhtaç olmaz bize.. İstemezde gururludur, sesi çıkmaz. Yaptığımz kadar dedler öyle de olduu...

neyse birlikte ödersiniz artık aile gönüllü olmayınca zorla da aldıramazsın zaten

aynisi benim basimada geldi hatta esim sinir kirizi gecirmis annesi yuzunden. az daha ayrillacaktik. dugune bir ay kala. kv nin yuzunden. sonra esim ozurdiledi baya bir uzulmus tu ama senin nisanlin gercekten ayip etmis. ama evlilik arifesinde oluyor boyle daha once boyle bisey yapman
missa sinirinden bunaldigindan demistir. araniz duzelir zamanla buyutme cnm. biz herseyi esimle beraber calisarak aldik kimse ye bisey aldirmadik a dan z ye yatak odasi falan ailem aldi tabi. ama kv de den hicbisey gormedik. sonucta kredi kartiyla taksitle al gitsin odeniyor yavas yavas meraketme. biz evlendigimuzde ayda sekizyuzmilyon taksit oduyodul ama hepsi geldi gecti. huzurn ollsun yeter sakin ol senin en mutlu gunlerin olucaj bunlar. anlayisli olyn birbiririnizi anlayin. tatli yorgunluklar bunlar hepsi gecer gider sonra beraber gulerk hatirlarsiniz. cok mutlu olursun insallah. tecrubeli bir abla olarak sana tavsiyem herseyi acik acik guzelce konus nisanlinla kusmek cozum degil uc kurus icinde aranuzi bozmayin inan sonra degmezmis diyeceksin...

bende aynı durumları yasadım ablalarımızın yorumları cok guzelde benımde aılemın durumu pek ıı deıl aılem 2 tane unı okuttu 26 yas bıttı elımden gelmesıne ragent atanamadım 2 unıye 1.5 sene kaldı elımden gelenı yaptım calıstım dersanelerde paramı alamadım 4 kere ustelık borclu cıktım nısanlım ısrarla calısmamı ıstemıyor basını belaya sokuyorsun dıe :( napım annem 50 yasında tarlaya gıdıp calısıyo babam emeklı memur cıraklık edıo bı yerde 2 kardesım okuyor unıde ben 26 yasındaym 5 yıldır sevgılıyız benım nısnlmda polıs onun aılesı 1 ıgne dahı yardım etmıyor herseyı o yapmaya calısıyor 2 farklı sehırde dugun olması zor buradakı dugunu bız yapıyoruz uzerımıze dusen esyalarıda aldık taksıtle oduyoruz kredı cektı babam garıbım ele laf ettırmemek ıcın ne yapsın evlat sonucta daha 2 kardesım var onların hakkına gırıyomuusm gıbı hıssedıyorum belkıde ac kalıyolar benım yuzumden ınanın zor durum ben bu arkadası cok ıı anlıyorum basında olmayan bılemez nısanlım bu kadar agır konusmasada arada benıde uzmuyor değil bır arkadas dogru solemıs gercekten benım aıleme karsı saygısını yıtırmıs durumda nısanlım bayramda zıyarete bıle gelmıyor cok uzuluyorum arada hep ben ezılıyorum konuyu acan arkadas yok ama bu durumda olanlar bırbırımıze yardım etmelıyız yanı sımdı ben nısanlıma karsı nasıl davranmalıyım bazen yanlıs kısıyle evlmekten korkuyorum

Bazen bende bir sorun olduğunu düşünüyorum.. :44:
Ama benim doğrum da bu..
Gelinliğimi bile neden onlar alsın ki? diye düşündüğüm bile oluyor..
Hani herkes diyor ya oğul evlendiriyorlar, kız alıyorlar yapacaklar tabii diye? Ben böyle düşünemiyorum işte, kimse beni almıyor, alamaz! Niye o kadar şeyi yapsınlar ki oğullarıyla evleniyorum diye?

Biz karar vermişiz bir yuva kurmaya, kararımız doğrultusunda hayatlarımızı birleştiriyoruz olay bu kadar basit. Zaten seviyoruz birbirimizi, zaten niyetimiz ciddi, zoru mu kalmış işin.. :27:

Ben 7 aydır babamın yanında çalışıyorum ve sabit bir gelirim yok, şuan ki çalışma şartlarında başka bir yerde çalışıyor olsaydım 1500 liraya yakın maaş alabilirdim, ki kız kardeşimi daha senesi dolmadığı halde 1300 lira oldu maaşı, bazen elime 200, bazen 400, bazen de özel sebeplerle düğün, bayram 500-600 civarı geçebiliyor..

Buna rağmen elime geçen 3-5 kuruşu değerlendiriyorum, yavaştan mutfak gereçlerini almaya başladım. Yavaş yavaş ancak böyle olur, bunun büyük bir kısmını atlattıktan sonra da mobilya işi için kolları sıvayacağız erkek arkadaşımla para biriktireceğiz, onun şuan birikimi var onu bilezikler için değerlendirmeyi düşünüyor. Bilmiyorum ama benim için en büyük mutluluk kuracağımız yuvada kendi emeğimizi görmek olacak..

Kimseye prim vermemişte oluruz, biz yaptık onlar yapmadı, en çok biz yaptık, biz aldık.
Tahammül edemem böyle şeylere. :50:

Son düzenleme:
Kusura bakma arkadasım ama daha sımdıden boyle konusuyosa bı yol olmaz bu adamdan .salıver gıtsın

Harcanan paralar esinin ailesi icinde de konusuluyordur mutlaka. Damatligi babanlarin alamayacagini bildirince endiselenmistir o yuzden o sozleri sarfetmistir. Benim bildigime gore de damatligi kiz tarafi alir. Esin sana o laflari etmekle buyuk derecede gorgusuzluk etmis ama.

Bu tur seylerin dugun oncesi yasanmasi hiiiiiic hos degil. Insanda ne heves birakiyor ne heyecan.. Benzerini ben de yasadim...

Back
X