Okul Arkadaslarimin Ayarsiz Hareketleri

freshvegetables

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
258
108
103
Merhaba herkese, universite 1. Sinif ogrencisiyim, ihtisasimi fransiz dili ve edebiyati uzerine yapiyorum. Malum biliyorsunuzdur vize donemi yaklasiyor, sozlu anlatim diye bir ders goruyoruz ve haftaya sinavimiz olacak, ikişerli grup halinde konusma, diyalog yaparak sinava tabii tutuluyoruz. Asil sorun bundan sonda yazacaklarimda basliyor... hocamiz ikiserli degilde ucerli grup olmamizi istedi ve sinifimizdaki herkes ucerli grup oldu, arkadasim ve ben 3. Arkadas bulamadik. Sinif sozculerimiz olan 2 iki arkadas, grup olusturan herkesin whatsapptan sinif adina olusturdugumuz gruba bildirilmesini istedi. 3 kisilik grup olanlar isimlerini soyledir, ve bizde arkadasimla beraber bu soruna cozum bulmak icin jhocanin yanina gittik ama kendisini bulamadik, 2 kisilik grup olma imkanimiz olup olmayacagini soracaktik hocaya ve sozcu arkadaslara da ona gore net bilgi vermek istedik. Sozcu afkadaslardan birtanesi whatsapptan grup olusturmayan arkasaslarin grup olusturup bilgi vermesini istedi, biz de 2 kisi oldugumuzu 3. Bir arkadas bulamadiimizi soyledik, 30 kisinin bulundugu whatsapp grubumuzda hetkesin icinde bana, bu saatte kadar neden bildirmediniz, soyleseydiniz, bizi hoca havadan sozcu secmiyor buraya. Aynen bunlari yazdi arkadas, zaten bizde hemen bilgi vermemizin ustune bunlari yazmasi beni.sok etti. Bende zaten bildirdik, hocaylada konusup durumumuzu izah edip size kesin bilgi vermek istedik bizde, sert konusmana grek.yok dedim. Bana atar yapma, sabahtan beri soyluyoruz burda, sen neden yazmiuosun, her zaman boylee oluyor bi durum oldugunda kimsenin adam akilli sesi cikmiyor dedi. Ben de 30 kisinin oldugu bir yerde benimle bu sekilde konusmamasini, problem varsa ozel olarak mesaj atmasini soyledm, arkadaskn aynen attigi mesaj su arkadaslar, (ozelden atti) "uzatma, sen ne ictin kizim, anlamiyor musun beni, git basimdan hade senle ugrasamicam kizim, ayrica ben uslubumu bozmadim kizim, sen.benim kucugumsun kucuklerime boyle davranirim ben kizim.( Bu mesaji atan arkadas 28 yasinda bir adam) Bende hocanin bu uslupta konusan bir insani neden sozcu sectigini anlamadigimi, ve bir daha bana asla yazmamasini, kizimli mizimli konusmamasi gerektigini soyledim. 2 tane sozcu arkadas 1 i kiz 1 i erkek, bana orada yuklenip rencide etmek istediler. Habet vermemisiz sozde bunu bahane ettiler, ama biz habet verdigimiz icin benimle tartismaya girdiler. Olaydan sonra arkasaslarim aradi beni, bu insanlarin ne derece dengesiz oldugunu, muhattap olmamami ve benim yanimda olduklarini soylediler. Bu sozcu arkadaslar zaten surekli bizimle laubali konusuyorlar, mesela bi olay olsun "kimse kicini kaldirmiyor bir is icin" bu tarz laflar kullaniyorlar. Durumu erkek adkadasima anlattim, bu bana kizimli mizimli yazan cocukla konusup haddini bildirmek istedi, cunku ben biliuorum okulda da benimle tartismaya girebilcek kadar uslupsuz bir insan, herseyden once bir bayanla nasil konusmasi gerektigini asla bilmiuor, ben her zaman ilimli bir sekilde cevaplar vermeme ragmen bana sert donusler yapiuor ve son olarak bu olay yuzunden artik dayanamadim. Bende bir insanim ve benim de onurum var. Kizlar simdi sevgilimin bu cocugu arayip ikaz etmesi sizce benim icin iyi mi.olur kotu mu? Olaylarin buyumesin de istemiyorum. Napabilirz?

notu verecek olan onlar değil
üniversite ortamları farklı oluyor maalesef eskiler kaşarlanmışlar yenilere abilik ablalık yapmaya kalkıyor bana göre sevgiliniz uyarabilir :KK66: çünkü kaşarlanmışlar hocaya şikayer edince hiçde takmıyor ama siz biraz pasifseniz okulda hemen üstünüze çullanıp ezmeye çalışıyorlar

ama
hocanızla konuşup görüşmeleri gösterip bu tarz inşaat işçisi gibi konuştuğunu üniversitede okuduğunuzu ve sizin bir bayan olduğunuzu sözcüyü onun seçtiği için yardım istediğinizi belirtseniz...
bunu seçmeyin derim ama seçenekleriniz arasında dursun işe yaramasada

Erkek arkadaşınız çok sinirli bir yapıdaysa uyarın, daha da büyür sizi grup içinde gıcıklığına daha çok rencide edebilirler
Hocaya kadar sıçrayabilir. Ben hallettim bir daha yaparsa uyarırsın dersin erkek arkadaşına
Çünkü erkekler bayanlar gibi değil , durduk yere başınız sıkılmasın bence

durumu ilk başta gruba yazmanız gerekirdi. hocayla konuşana kadar beklememeliydiniz. sonuçta herkes yazsın demişler siz yazmamışsınız.

aama geri kalan konuda adam çok dengesiz ve terbiyesiz belli ki. onunla konuşmayın bi daha hocanız ile konuşun. ama sizin aranızdaki bu tartışma ile ilgileneceğini sanmam. erkek arkadaşınız da olaya karışmasın. mahalle kavgasına çevirmeyin iyice.

durumu ilk başta gruba yazmanız gerekirdi. hocayla konuşana kadar beklememeliydiniz. sonuçta herkes yazsın demişler siz yazmamışsınız.

aama geri kalan konuda adam çok dengesiz ve terbiyesiz belli ki. onunla konuşmayın bi daha hocanız ile konuşun. ama sizin aranızdaki bu tartışma ile ilgileneceğini sanmam. erkek arkadaşınız da olaya karışmasın. mahalle kavgasına çevirmeyin iyice.
Aynen.

Ben olsam erkek arkadaşıma kalmadan kendim parçalardım.O yüzden bana denk gelmiyor heralde böyle kekolar.Bir rezillik çıkarırım bir saldırırm varya 3 hafta gelemez kendine okulada gelemez öyle pisleşirim yani. Adamına denk gelmiyolar işte ah ah.

Back
X