Okul değişikliği

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Arkadaşlar merhaba,
Bu dönem kızım 2. sınıfa geçecek. Fakat şehir değiştirdik. Benim endişem acaba uyum sağlayabilir mi? Yada öğretmeninden özellikle istemem gereken birşey var mı?
Yada çocukluğunda böyle bir şey yaşamış ve eğitim hayatı sekteye uğramamış birileri varsa bana fikir verebilir mi? Ben hep başladığım okulda bitirdim. Onun için bana sorarsanız çok zorlanacak gibi geliyor.
Şimdiden çok tesekkür ederim.

Bende değiştirmedim ama dediğiniz gibi mutlaka zorlanır kendini ezik gibi hissedebilir dışlanmış vs. o yüzden rehber öğretmenle konusun sınıfa katıldıgı ilk andan ıtıbaren mudahale etsin ortama alışması için oryantasyon hizmeti versin , kızınızı hemen öne oturtmasın mesela öyle çok dışlanmış hisseder ortalara bir yere oturtsun, kısa bir süre sonra ortama alışacaktır.

Babam öğretmen. Bu yüzden hiçbir okulu başladığım yerde bitiremedim. Hatta ilkokulda 3 farklı ilde okudum. Kendi tecrübeme göre endişelenmeniz yersiz. Bir sürü güzel arkadaşlıklar biriktirdim. Egitim hayatım başarılı geçti. İlk başta biraz cekingenlik oluyor tabiki ama bu kalıcı bir problem değil.

Öğretmenden özel istek konusuna gelirsek ailemin böyle bir istekte bulunduğunu zannetmiyorum. Gerekli de görmüyorum. Zaten çocuğunuzun uyum sağlaması için öğretmen tarafından grup çalışmalarına vs dahil edilir. Içinizi ferah tutun. Şimdiden güzel eğitim yılı dilerim.

İnşallah çok teşekkür ederim :)

Çocuklar bu işi çok kolay başarıyor merak etmeyin.
Büyük kızım ilkokula başladı, 2 ay sonra atamam oldu, başka şehre geçtik. Üstelik 4+4+4 nedeniyle küçük yaşta başlamıştı.
1. sınıf bitti, öğretmeni değişti, 2. sınıfı başka öğretmenle okudu.
2. sınıf bitti, öğretmen yine değişti. Bu sefer ben okula kızdım, başka okula aldım. 3 ve 4'ü başka okulda okudu.

Çok da kolay adapte oldu hepsine. Hiç bir sorun yaşamadık.

Çocuğunuza güvenin. Kendi endişenizi ona belli etmeyin ve ona yansıtmayın. Normal bir olaymış gibi davranın.

Bencede sıkıntı olmayacaktır cocuklar cabuk ayak uydurur.Benım oglumda bu sene yenı bı sehırde yenı okula devam etcek.Oldukcada heyecanlı.Ben sıkıntı yasayacaklarını dusunmuyorum.

ilkokul 1 ve 2 yi başka bir okulda 3 ü başka okul ve öğretmende 4 ü aynı okul başka öğretmende 5 i aynı okul 3.sınıfta okuduğum öğretmende okudum..
annem öğretmendi onun okuluna sabahçı veya öğlenci olmasına göre değişip durdum ..
hiçbir travma yaşamadım sekteye uğrayan bir okul hayatım falanda olmadı..

Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bunları duymak ne kadar güzel.
2 3 gündür her arayan bir yorum yaptı. Buda bende ister istemez bir stres oluşturdu. Ama cidden çok teşekkür ederim şçşm çok çok rahatladı.

Peki okul değiştirdiğinizde ilk gün çocuğunuzla beraber beklediniz mi?

Ben çok zorlanmıştım. Çok yıkıcı olabiliyor iyi bir öğretmen araştırın lütfen. Sınıfa ait hissedememek, öğretmen tarafından kabul edilmemek o yaştaki bir çocuk için o kadar zor ki.

Ben çok zorlanmıştım. Çok yıkıcı olabiliyor iyi bir öğretmen araştırın lütfen. Sınıfa ait hissedememek, öğretmen tarafından kabul edilmemek o yaştaki bir çocuk için o kadar zor ki.
1. sınıfta aynı şehirde okul değişikliği yaptık fakat 2. öğretmeni şahaneydi. Çocuk uyum sağlamamak değil okul değiştirdiği için göbek attı resmen. Ama o okuldan ayrılıp buraya gelmek, sanki biraz isteksiz gibi. (Diğer şehirde kalsak yine o öğretmenle devam edemeyecektik. Özel bir nedenden dolayı öğretmen şu an çalışmıyor)
Evet bende hatırlıyorum öğretmenlerin bazıları sonradan gelenleri içlerine sindirmezlerdi.

Bizde anaokulundan 5.sınıfa kadar aynı okul vardı. Ben başka bir anaokulundan gitmiştim. Boğazımı sıkan bir sıra arkadaşım vardı ilk senemde. Sonrasında herkese alıştım. Ama hiçbir zaman kimseyle çok iyi olamadım. Bilmiyorum. Ben de çekingendim aslında.

Sakin bir öğretmen seçin, ben kendimi göstermek için çok uğraştım 7 yaşındaydım. Adam beni öyle dışladı ki, sonra çalışkan olduğumu fark edip biraz yumuşadı ama hiç tam anlamıyla kabul görmedim.

Kızımın öğretmenide yaşça olgun bir beyefendi.

Bence korkutmayin kendi kendinizi, cocuklar cok kolay adapte olabiliyorlar. Guvenin cocugunuza.
Kendimden ornek verebilirim sadece okul veya il degil, ulke degistirmistim. Ilkogretimde ilk iki yili yurtdisinda (ve de 5yasinda baslamistim okula), sonra bir sene Turkiye'de bir ilde, sonra iki sene baska bir ilde, en son uc yilimi da baska bir ilde okudum. Gittigim her okulda, her sinifta sevilmistim hatta sinif baskani olmustum

Hadi inşallah :)

Ben de okul değiştirdim annem babam öğretmendi. Eski arkadaşlarımı özlüyorum diye bir veya iki kere beni hastaneye götürdükten sonra çıkışa 5 dk kala eski sınıfıma gidiyordum. Alışma konusunda bi sorunum olmadı. Siz bunu bir sorun olarak görmezseniz sorun olmaz merak etmeyin. Ayrıca kimse beni beklemedi herhangi bir zamanda. Ağlayan annesinden babasından ayrılmayan çocukları çok garipsediğimi hatırlıyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…