OKUL, EGiTiM

mrs_n

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
10
0
16
Avusturya
Merhaba, baslik tan da anlayabileceginiz gibi Konum Egitimle okumakla ilgili. Bazi Görüslere ihtiyacim var daha dogrusu baskalarinda fikirlerini almak istiyorum. Kararsiz kaldigim bir konu cünkü.
Nüfus Dairesinde Calisiyorum 19 yasindayim. Üniversite okumadim. Liseden sonra Sansim yaver gitti aslinda beklemiyordum ama nasip iste: Is basvurusunda bulunmustum cvp olumlu geldi. Uni yerine calismayi tercih ettim.
Daha dogrusu Üniversite icin Diploma yetersizligim vardi ve hem calisirim hem okurum diye düsündüm aynen de öyle yaptim suan hem calisip hem okuyorum diplomami tamamliyorum... Gördügüm Egitim Ekonomi, Muhasebe, iktisat agirlikli.
Uniye hak kazanmam icin bana bi 2 sene daha lazim ama malesef.

Simdi Size ilk Sorum 22nizden Sonra Universite hakkina ne düsünürdünüz? Ne yönlü düsünürdünüz? Karar verirken neleri göz önünde bulundururdunuz?

Ikincisi ise; Benim 5 Kardesim daha var. Oldukca büyük bir Aileyiz. Suan ki isimde iyi memnunum bir yandan. Acaba diyorum isimde kalip Aileme kardeslerime destek mi olsam. Mesela en basitinden Babamla beraber bir ev almak istiyorum. Biraz Babamin
omuzlarindan yükü azaltmak istiyorum. Babam sürekli calisiyor. Annem ev Hanimi. Ehliyeti yok. Yurddisinda yasiyoruz. Yabanci Dilide malesef iyi degil. Kolay degil..

Bu Durumda siz ne yapardiniz? Ne düsünüyorsunuz?

Bunlari simdiden düsünmek biraz erken belki ama yinede Kafamin cok takildigi bir konu..

Simdiden Tesekkür ederim

Şansınızın hep sizinle olsun...

Öncelikle 22 den sonra okumak zor bir iş değil bahsini ettiğiniz dersler için yeterli alt tabaı oluşturduğunuz taktirde asla zorlanacağınıza inanmıyorum İfade ettiğiniz gibi 2 sene için de babanızın yükünü de hafifflete bilir siniz ve inanın 22 yaş çok geç bir yaş değil aksine daha ideal ve çalışarak okuma imkanınız da var 2. öğretimler, uzaktan eğitimler ya da açıktan öğretim ile çok rahat okuyabilirsiniz..

Saygılar

Canım bende yurtdısında yasıyorum evlenerek geldim büssürü dert tasadan sonra bende 22 yasimda basladım okumaya hemde evli ve cocuklu olarak kaynana kayınbaa derdibi hiç anlatmıyım :) sen iste yeterki ama bi süre daha calisip yardım ettikten sonra yine basliyabilirsin üniversiteye burda bi tanıdık var 40 ından sonra ögretmen oldu yurtdısında okumak kolay biraz azim yeter umarım istedigin gibi bi hayat yasarsın

canım bende üniversitedeyim şuan ve inanırmısın sınıfta 36 yaşında 33 yaşında ablalarımız var yeni okumak için evli çocuklu olmalarına rağmen okummak için geldiler ki maddi durumlarıda iyi olduğu halde kesinlikle okumanı öneririm sana ilerde pişman olup daha geç yaşta karar vermeden diyorum

bende 25 yaşındayım cnm 2.üniversitemi okuyorum nevarki bunda okumanın yaşı yok daha gençsin sen iyice düşün taşın ne istediğine karar ver öğle hareket cnm kimsenin dediğine kulak asma sonradan neden kendi istediğimi yapmadım dememek için

Yaşınız 22.
Ben 27 yaşındayım ve ikinci üniversiteme başladım bu yıl.
40-50 yaşlarında onlarca tanıdığım var okuyan-okumaya başlayan.
Dolayısıyla okumaya karar verirken hiçbirşey düşünmemeli, imkanın az da olsa varsa okumalı diye düşünüyorum ben..ilk sorunuzun cevabını böylece vermiş olayım.
İkinci sorunuza gelirsek, sizin yerinizde ben olsaydım ben de böyle bir karar alır ve ailemden desteğimi çekmezdim.
Hele de söz konusu "baba"ysa, kıyılmaz..kıyamazdım.
Kısacası tercih ettiğiniz yol çok isabetli, aklı başında birinin devam etmesi gereken yol bence.
Tebrikler.

22 yaş gayet normal bir yaş. Herkes lise biter bitmez üniversiteye başlamıyor ki. Bence yaşla ilgili bir kafa karışıklığı yaşamayın. Sizin yerinizde olsam böyle bir şansım varken okumayı tercih ederdim. Babanızza destek olmak istemeniz, ailenizi düşünmeniz çok güzel. Ama bununla beraber sizin de bir hayatınız var. Geleceğinizi de düşünün derim. Üniversite bittikten sonra da ailenize destek olmaya devam edebilirizsiniz. Tabii bu benim görüşüm, siz kendi önceliklerinize, gerekliliklere göre karar vermelisiniz. Neye karar verirseniz verin umarım en güzeli olur. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…