okul işleri?????

şimdi ben ne yapayım??

• gidip yeni süslü bir saat almak mı??

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    5

e_ve_e

allahım yavrularımın acısını gösterme...
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
423
296
103
bi arkadaşıma derdim kızı okula giderken diğer velilerle yarışa girme falan diye ama bu lafım döndü dolandı beni buldu....kızım bu sene 1.sınıfa başladı ve şimdi saatleri öğreniyorlar..öğretmenimiz evde akrebi yelkovanı hareket eden bi saat yapın dedi.kızımla beraber hafta sonu basit bi saat yaptık kızım kenarlarını süsledi falan gayet içimize sinmişti ama aynı sınıfta olduğumuz bi komşum geldi akşam saat yaptınız mı bakayım falan diye...gösterdik bizde hemen bi surat hııı bu mu falan dedi kendilerininkini gösterdi (((hakikaten çok güzel olmuştu))) bizimkide bu diye gidip taa bi yerlerden keçeler falan satın almış süslemiş püslemiş yeni gelin gb..
şimdi kızlar anneler sizlere sorum şu gidip kırtasiyeden çok güzel bir saat mi alsam yoksa bunu mu göndersem bilemedim hani kızım mahçup olmasın herkesinki bu kadar güzel olursa bilemedim yaaa....not:bu saat bugün gidecek..

Kızının yaptığı en kıymetlisi. Öğretmeni emin ol bunu göz önünde bulundurur. Maksak yaparken öğrenmek. Bence işi yarışa döndürmeyin. Çocuk yaptığından keyif aldıysa gerisi boş. Hem sizde kendi çocuğunuza şimdiden örnek olun. Yaptığınızın güzelliğini anlatın. Kıymetini bilsin...

Tabiki de yaptığınız saati gönderin. Bu kadar abartmanın lüzumu yok. Zaten okul dönüşü aynı durumda olmayacak komşunun saati de :). Çocuklar bayağı çekiştirip halleder onu.

İlk çocuğumda aynı yarışa ben de girdim...ilk yaptığımız(daha doğrusu o uyudu ben sabahlayarak yaptım)saat nereyse müzede sergilenecek kadar güzeldi :) 1.bile seçildik...sonra diğer proje ödevleri de öyle...birinci geldikçe gaza geldim...çocuklar kendi aralarında "nasılsa seninki en güzeli olur" demeye başlamışlardı...
Sonrası mı?
Şimdi lisede ve makas bile tutamıyor :KK43:
Küçük kızıma ne ödev verildiyse parmağımı bile sürmedim...ancak benden tutmam veya kesmem için yardım isterse ...ilk yaptığı projeler resmen ucubeydi :)) kendimi zor tuttum düzeltmemek için :)
Ama şimdi o basit yemekleri de yapıyor,düğmesini de dikebiliyor...şu an ortaokulda...hatta bazen ablasına takılıyor..."ver ver sen yapamazsın" diye ( burda gülsem mi,ağlasam mı? Bilemiyorum)
Hala süslü bir saat almak istiyorsanız buyrun...

bi arkadaşıma derdim kızı okula giderken diğer velilerle yarışa girme falan diye ama bu lafım döndü dolandı beni buldu....kızım bu sene 1.sınıfa başladı ve şimdi saatleri öğreniyorlar..öğretmenimiz evde akrebi yelkovanı hareket eden bi saat yapın dedi.kızımla beraber hafta sonu basit bi saat yaptık kızım kenarlarını süsledi falan gayet içimize sinmişti ama aynı sınıfta olduğumuz bi komşum geldi akşam saat yaptınız mı bakayım falan diye...gösterdik bizde hemen bi surat hııı bu mu falan dedi kendilerininkini gösterdi (((hakikaten çok güzel olmuştu))) bizimkide bu diye gidip taa bi yerlerden keçeler falan satın almış süslemiş püslemiş yeni gelin gb..
şimdi kızlar anneler sizlere sorum şu gidip kırtasiyeden çok güzel bir saat mi alsam yoksa bunu mu göndersem bilemedim hani kızım mahçup olmasın herkesinki bu kadar güzel olursa bilemedim yaaa....not:bu saat bugün gidecek..
kiziniza dürüstlük öğretmek istiyorsaniz kesinlikle kendi yaptiginiz görürsün. hazir aldiginizi kendi yapmis gibi götürünce yalan söylemiş olacak ve bu yalan ona normal gelecek.
hem sizin saatinizden daha güzelleri varsa kiziniz onlari görüp hirslanir bi dahakine o da daha güzelini yapmaya çalışır

Öğretmenler ödevi velinin mi, öğrencinin mi yaptığını anlar. Kaliteli, kıymetli bir öğretmense incik cincik süslemelilere kıymet vermez çünkü onu veli yapmıştır. Siz o saati yollayın, ya da yollamışsınızdır umarım. Bu anne babaların hırsı çocuklarınkinden beter. Siz üzülmeyin, çocuğunuza yaptırın her şeyi, siz de rehber olun. Bırakın yamuk yumuk olsun.

Ben saat istemeye korktum gerçekten. Öyle abartanlar var ki...
Bir A4 kağıdına saat şablonunu çıktı alıp pvc kapladım. Ellerine de birer tahta kalemi... Çizip çizip siliyorlar, basit kullanışlı.

Kendi yaptığınız saati gönderin.
Zaten öğretmenler hangisini veli yapmış hangisi öğrencinin el emeği anlıyorlar :)

yeni gelin sumunundan yapmış komşunuz. hiç gerek yok. kızınızın yaptığını göndermişsinizdir umarım.

evet kızımın yaptığını göndericem son kararım teşekkür ederim hanımlar...

Back
X