Şimdi aynısını kızkardeşimle yapıyoruzOkul kantininde ekmek arası patates kızartması yiyen nesil olarak patates kafalı olduk. İyi olmuş, sevindim.
Peki ekmeğini bu işten kazananları düşündün mü hiç ablacığım? 30 senelik kantinciyiz. Yanımızda bir dünya insan çalışıyor. O merdiven altı,pis kantinler çok eskide kaldı. Artık çok sıkı denetlemeler var. Belli markaların ürünlerini satmak zorunda kantinler. Kantinciler odasının belirlediği marka ve fiyatların dışına çıkılamaz.Okul kantinleri hiç olmamalı aslında, okula döner sermaye oluyor tamam ama hijyene dikkat edip etmedikleri muamma, çocuklar evden birşeyler hazırlayıp götürmeli, işini doğru yapıp çocukların sağlığını gözetenler müstesna, kantinlerdeki tost makineleri ne kadar temizleniyor? Ne kadar hijyenik meyve sıkacakları? Tavuklu sandviçler yapıyorlar, tavuklar kaç günlük? Tostlara konan peynir vb şarküteri ürünleri hangi marka?
Çocuklara satılacak sebze ve meyveler ne kadar yıkanmış ve temiz olacak? Kantinci öz temizliğine ne kadar dikkat ediyor, hazırlarken eldiven kullanıyor mu?
Hepsini geçtim okullarda durumu olmayan çocuklar kantinden hiçbirşey alamayınca boyunları bükülüyor, bunun için dahi kantinlerin olmasını istemiyorum şahsen.
Yazımda işini doğru yapıp çocukların sağlığını düşünenler müstesna dedim zaten srpcnrdnz, belli başlı okullardakiler denetleniyor olabilir ama hepsi denetlenmiyor, kızımdan sebep 12 yılım okullarda geçti, lafım sana değil, işini iyi yapanları ayrı tutuyorum, benim lafım denetimsiz artık kızartmalardan ağırlaşmış yağlarda çocuklara patates kızartan, tost makinesinin üstü bir parmak kir bağlamış halde satış yapanlara.Peki ekmeğini bu işten kazananları düşündün mü hiç ablacığım? 30 senelik kantinciyiz. Yanımızda bir dünya insan çalışıyor. O merdiven altı,pis kantinler çok eskide kaldı. Artık çok sıkı denetlemeler var. Belli markaların ürünlerini satmak zorunda kantinler. Kantinciler odasının belirlediği marka ve fiyatların dışına çıkılamaz.
Et ve tavuk ürünlerine gelince; sağlık bakanlığından müfettişler gelir aniden ve kullandığınız ürünlerden numune alırlar. O numuneler çok detaylı incelenir. Yani hata yapma şansınız yok. Aksi takdirde yüklü ceza gelir.
Patates kızartması,gazlı içecekler falan zaten yok. Ama markette bakkalda satılan çikolata türü şeylerin yasaklanması saçma bence. Çocuk yemek istedikten sonda her türlü yer.
Son olarak eğer bir gram vicdan sahibiyse kantinci,aç olan hiçbir çocuğu geri çevirmez.
Biliyorum ablacım senin vasıtanda diğer velilere de seslenmek istedim. Bütün okullar sıkı denetim altında artık merak etmeyin. Son yıllarda büyük özen gösteriliyor denetimler adına.Yazımda işini doğru yapıp çocukların sağlığını düşünenler müstesna dedim zaten srpcnrdnz, belli başlı okullardakiler denetleniyor olabilir ama hepsi denetlenmiyor, kızımdan sebep 12 yılım okullarda geçti, lafım sana değil, işini iyi yapanları ayrı tutuyorum, benim lafım denetimsiz artık kızartmalardan ağırlaşmış yağlarda çocuklara patates kızartan, tost makinesinin üstü bir parmak kir bağlamış halde satış yapanlara.
Biliyorum ablacım senin vasıtanda diğer velilere de seslenmek istedim. Bütün okullar sıkı denetim altında artık merak etmeyin. Son yıllarda büyük özen gösteriliyor denetimler adına.
İçinize sinmiyorsa gidip denetleyebilirsiniz arkadaşlar. Hatta belli aralıklarla öğrencilerden kurul seçiliyor ve öğrenciler de denetliyor artık :)
Maalesef oluyor bu tür olaylar. Yeterince dikkat etmeyen meslektaşlar var. Tarihleri kontrol etmek çok önemli. Bazen yeni gelen siparişin bile tarihinin geçtiği oluyor. Kantinci de dikkat etmezse bu tür üzücü olaylar kaçınılmaz oluyor.Denetlenmeleri iyi olur, çocuklara özen gösterenler zaten denetlemelerden çekinmez, alnının akıyla işini yürütür fakat bazısı hakikaten hiç dikkat etmiyor, kızım ve birkaç arkadaşı bu dikkatsizlikler yüzünden zehirlenmişti, evden birşeyler yapmaya başlamıştım bu yüzdenyani birde öyle bir durum ki kantini işleten aileyi de tanıyordum, güveniyorum diye kantinden almasına izin vermiştim.
Lisede biz yemekhanenin alt katına indik diye trip yemiştik çalışanlardan. Ne yediğimizi merak etmiştik sadece, temiz de görünüyordu mutlu mutlu ayrıldık.Biliyorum ablacım senin vasıtanda diğer velilere de seslenmek istedim. Bütün okullar sıkı denetim altında artık merak etmeyin. Son yıllarda büyük özen gösteriliyor denetimler adına.
İçinize sinmiyorsa gidip denetleyebilirsiniz arkadaşlar. Hatta belli aralıklarla öğrencilerden kurul seçiliyor ve öğrenciler de denetliyor artık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?