Okul konusunda yardımcı olun kızlar

msozcelk

1o.1o.2o11
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
1.977
179
173
Merhaba arkadaşlar; erkek arkadaşım 2 sene elektrik okudu şimdi ise 4 seneye tamamlamak için dışarıdan 2 sene daha okuması gerekiyor ona seçenek vermişler fakat biz hangisini seçersek daha avantajlı olur diye düşünüyoruz sizlere akıl danışmak istedim bu arada erkek arkadaşım meslek lisesi mezunu hangi bölümü yapar bilemedik bu bölüm için bölümler ise şöyle ;
1- İKTİSAT
2-ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE END. İLİŞKİLERİ
3-KAMU YÖNETİMİ
4-MALİYE
5-ULUSLARARASI İLİŞKİLER
6-İŞLETME
7-KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM MELEKLERİM o_O

Sanirim erkek arkadasiniz bu bölümleri acikogretimden okuyacak değil mi.

Ekonomist olmak istiyorsa İşletme, Maliye, İktisat okuyabilir.
ÇEKO: insan kaynakları, personel ve özlük işlerinde çalışacaksa işine yarar.
Uluslararası İlişkiler okuyacaksa yabancı dil/diller öğrenmesini tavsiye ederim daha çok dış ticaretle ilgili bir bölüm.
Kamu yönetimi ise kaymakam gibi bir meslekte daha çok iş görür
En geneli İşletmedir. Elektrik bölümünün üzerine lisans tamamlamak yerine ikinci bir üniversite olarak bunlardan birini seçmesini tavsiye edebilirim.

Kesinlikle maliye diyorum. Cevremdeki herkese de maliye tavsiye ediyorum cunku iibf de en avantajli bolum maliyedir devlet neredeyse her kurumda maliye kadrosu aciyor atanmasi kolay simdiki aklim olsa maliye okurdum

Uluslararası İlişkiler okuyacaksa yabancı dil/diller öğrenmesini tavsiye ederim daha çok dış ticaretle ilgili bir bölüm.
En geneli İşletmedir. Elektrik bölümünün üzerine lisans tamamlamak yerine ikinci bir üniversite olarak bunlardan birini seçmesini tavsiye edebilirim.
Çok tesekkur ederim sagolun :)

Kesinlikle maliye diyorum. Cevremdeki herkese de maliye tavsiye ediyorum cunku iibf de en avantajli bolum maliyedir devlet neredeyse her kurumda maliye kadrosu aciyor atanmasi kolay simdiki aklim olsa maliye okurdum
Meslek lisesi çıkışlı biri yapabilir mi bu bolumu dersiniz?

Kendisi simdi polislik için tekrar YGS ye hazirlaniyo elektrik içinde lisans yapiyim iki sene kalmasın diye dusunuyo o yüzden boyle bir şey düşündü . Sizce hangi bolum ?

valla canım bende iibf mezunuyum hemen hemen iş olanakları aynı. çoğu arkadasım bankacı, bankacı olmayan da devlette.

çalışırsa ve kursa gıderse dersleri verir. sıkıntı yapmayın.

valla canım bende iibf mezunuyum hemen hemen iş olanakları aynı. çoğu arkadasım bankacı, bankacı olmayan da devlette.

çalışırsa ve kursa gıderse dersleri verir. sıkıntı yapmayın.
Hic bir derste kalma korkusu olmaz mi diyodunuzz

Hic bir derste kalma korkusu olmaz mi diyodunuzz

çalışmazsa kalma korkusu olur :) benim aöf tecrubem yok ama kuzenım meslek lisesı çıkışlı ve temelsizdi. kurslarla vs hiç uzatmadan verdi derslerini. ama şimdi hem ygs hem polislik hem aöf bilemiyorum zorlar mı. Bu kadar derse calışmak çok zor.

çalışmazsa kalma korkusu olur :) benim aöf tecrubem yok ama kuzenım meslek lisesı çıkışlı ve temelsizdi. kurslarla vs hiç uzatmadan verdi derslerini. ama şimdi hem ygs hem polislik hem aöf bilemiyorum zorlar mı. Bu kadar derse calışmak çok zor.
Zorlamadan atlatabilecegi bölüm hangisi peki :)

Back
X