• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul öncesine din dersi komisyondan geçti

cumhuriyetin ne olduğunu biliyor musun. azınlığında haklarını korumaktır bir amacıda. azınlığın isteklerinede kulak vermektir.
azınlık yüzde 1 değil zaten. yüzde 1 olsun uçalım hadi,onun da istememe hakkı vardır . bu demokrasinin kuralıdır .
ayrıca alevilerde var. neden sunni inancı öğretilecek peki.
12 milyondan fazla alevi neden sunni inancını zorla öğrenmek zorunda
chessin dediği gibi herkesde nüfusunda islam yazar. benimde mesela. ama bu o kişilerin islama inandığını göstermez.
Yazan ellerinize saglık aynen..

canım yanlış anlamada senin düşüncelerinde çelişki seziyorum, diğer başlıkta neden sadece Türkü korusun falan dedin yani demek istediğim, diğer etnik kökenlileri düşündün önemsedin, bunda bişey yok, güzel

burda tam tersi durum var biz de din dersinde sünni lik öğretilir, peki aleviler, diğer dinler diğer mezhepten olanlar, herhangi bir inançı olmayanlar nolacak, bu insanların da çocuklarını istedikleri inanç sistemine göre büyütmeleri hakkı. Öyle değil mi?

Talep varsa seçmeli olsun bu kadar basit

Diger başlıkta ben de bunu yazacaktım zaten. Aynen şöyle yazacaktım;

''Konu Türklük olunca 'sadece Türkler demeyelim, herkes iyi olsun' dersin. Ama başka dinden ya da mezhepten olunca 'yok bizimki hak onların ki batıl bibidi bibidi' dersin...''

Ama iyi ki yazmamışım bak, sonra ''yööö ben her dine ve mezhebe saygılıyım'' derdi. Burada gördük çelişkisini de samimiyetsizligini de.

Ülkenin %99 u müslüman degil öncelikle. Ateisti var, hrıstiyanı var...%80 i diyelim biz... Bunların çok büyük çogunlugu da kimlik müslümanı... Kimliklerinde yazar, sorunca ''elhamdülllah'' derler, ''benim dedem hacı'' derler ama hepsi bu kadardır. Bayramda büyük ihtimalle namaza gider böyleleri, haklarını yemeyelim şimdi :)

Geri kalan küçük bi topluluk vardır hem kimliginde yazar hem ibadetini yapar, neyse odur. Onların da içinde şiiler var, aleviler var epeyce, sünniler var... sünnilerin içinde hanefisi var, şafisi var... bunların yanında nakşisi var nurcusu var... Ama sadece sünni nakşi islam anlatılacak tabi ki...

Ben zaten biliyorum bu tiplerin agzı sadece Türklük meselesinde açılır. Tamamen samimiyetsizlik yani...

''Konu Türklük olunca 'sadece Türkler demeyelim, herkes iyi olsun' dersin. Ama başka dinden ya da mezhepten olunca 'yok bizimki hak onların ki batıl bibidi bibidi' dersin...''

Ama iyi ki yazmamışım bak, sonra ''yööö ben her dine ve mezhebe saygılıyım'' derdi. Burada gördük çelişkisini de samimiyetsizligini de.

Ülkenin %99 u müslüman degil öncelikle. Ateisti var, hrıstiyanı var...%80 i diyelim biz... Bunların çok büyük çogunlugu da kimlik müslümanı... Kimliklerinde yazar, sorunca ''elhamdülllah'' derler, ''benim dedem hacı'' derler ama hepsi bu kadardır. Bayramda büyük ihtimalle namaza gider böyleleri, haklarını yemeyelim şimdi :)

Geri kalan küçük bi topluluk vardır hem kimliginde yazar hem ibadetini yapar, neyse odur. Onların da içinde şiiler var, aleviler var epeyce, sünniler var... sünnilerin içinde hanefisi var, şafisi var... bunların yanında nakşisi var nurcusu var... Ama sadece sünni nakşi islam anlatılacak tabi ki...

Ben zaten biliyorum bu tiplerin agzı sadece Türklük meselesinde açılır. Tamamen samimiyetsizlik yani...

herkes kendine müslüman :KK53::KK53::KK53:

Eee şimdi nolcak, din dersi anaokuluna indi,
Hırsızlık,yolsuzluk,arsızlık,tecavüz vakaları,kadına şiddet vakaları, fakirlik........ Bitecek mi?

canım yanlış anlamada senin düşüncelerinde çelişki seziyorum, diğer başlıkta neden sadece Türkü korusun falan dedin yani demek istediğim, diğer etnik kökenlileri düşündün önemsedin, bunda bişey yok, güzel

burda tam tersi durum var biz de din dersinde sünni lik öğretilir, peki aleviler, diğer dinler diğer mezhepten olanlar, herhangi bir inançı olmayanlar nolacak, bu insanların da çocuklarını istedikleri inanç sistemine göre büyütmeleri hakkı. Öyle değil mi?

Talep varsa seçmeli olsun bu kadar basit

chess bu durumda öteki arkadaşlarada " seçmeli din dersi isteyip farklı mezheplere seçme hakkı isterken,neden diğer etnik kökenleri yok sayıp,hepsini Türküm demeye zorluyorsunuz " diyede sorman gerekmezmi ?

Hayır sadece farrahdiba arkadaşa yazınca algıda seçicilik gibi olmuş,öteki arkadaşlarda ne hikmetse beğenmiş :KK48:

Ha bana göre bir Kürt,Türküm demeye zorlanmamalı,bir alevide sünni dersine mecbur bırakılmamalı.

Son düzenleme:
Veeee ayrıca insanlar düşüncelerini yazarken hakaret etmemeli, kendi gibi düşünmeyenleri aşağılamamalı.
Lütfen herkes yazdıklarına dikkat etsin;)

Sen gercekten ne okudugunu bilmeyen sirf saldiri icin ortada dolasan bir karaktersin.zihin kodlarina baktrmani oneririm.bizim ki hak onlarin ki batil mi demisim?saldrmk icin yer ariyorsun anladm da muhatabim degilsin artik.kadin dusmani,din dusmani , insan dusmani mervecik:KK51:

chess bu durumda öteki arkadaşlarada " seçmeli din dersi isteyip farklı mezheplere seçme hakkı isterken,neden diğer etnik kökenleri yok sayıp,hepsini Türküm demeye zorluyorsunuz " diyede sorman gerekmezmi ?

Hayır sadece farrahdiba arkadaşa yazınca algıda seçicilik gibi olmuş,öteki arkadaşlarda ne hikmetse beğenmiş :KK48:

Ha bana göre bir Kürt,Türküm demeye zorlanmamalı,bir alevide sünni dersine mecbur bırakılmamalı.
Sonra da gelip burda samimiyetten bahsederler..yesinlerrrrr:KK14:

ben anlayamadim simdi ne olucak? Cocuklara zorla Kur'anı Kerim mi ogreticekler? Ogrenicekleri genel kulturun otesine gecmicek ki neyin tartismasini yapiyosunuz? Hem alevilerde musluman degilmi onlarin kutsal kitabu Kur'ani Kerim peygamberi Hz. Muhammed degilmi? Ne ogretmelerini bekliyosunuz bilim derken darvini mi ogretsinler nasil maymundan. geldik kilimizi tuyumuzu dokup insan olduk falan komik seyler bunlar arkafaslar yapmayin bizler cocuk yetistiriyoruz

Sahte demokrasiciler ve cumhuriyetciler yine turemis.cumhuriyetten haberin var miymiş..peh peh isinize gelince demokrasi cumhuriyet!..Halkin iradesine dil uzatmak zaten bunlar 'cahil' ne sectiklerini bile bilmiyorlar diye burun kivirinca demokrasiden ozgurlukten nasil da anladginiz beliriveriyor.yesinler...isine gelince ayy demokrasi.sahte cumhuriyetcilersinz sizler.cumhuriyeti isinize geldgi gibi yorumluyorsnz!.. Yine bazilarinin agzinin suyu akmis bilim de bilim.malum avrupa sevdasi.uzaya mekik gondereceklerdi zati, din engel olmus kendilerine.o cok ozenerek baktginz Avrupa nin bir cok ulkesinde de din dersi zorunlugu var.Almanya ve yunanistan da din dersi zorunlu.hatta almanya da yasalarla garantilenmistr zorunlu din dersi.nufusun buyuk cogunlugu ortadoks olan romanya da din dersi zorunlu.ingiltere de cocuklar gune toplu duayla basliyor.biz de olsa hemen korku hemen telaş seriat geliyo diye.bircok Avrupa ulkesinde de durum boyleyken rahatlamissinzdr umarm.onlar ne yapiyorsa dogrudur zati.bir ozentidir almis gidiyor basini hayrolsun.bilim yuvasi olmus din yuvasi...hanim teyze cok korkmus olmali.aksama kadar burda yazacagina bilimle ilgilen o vakit, din mi baglamis seni..

Aynen cnm din,dil,ırk diye ayırıyorlar..
Artık yetti nereye kadar yolsuzlugundan uzerını kapatmaya clsyrlar....
bizim milletimiz kus beyinli hnmn unutuyorlar....
yakında cok kotu seyler olacak...
Ben o kuş beyinli milletin içinde ne işiniz vAr diye sormak istiyorum
Bizim unuttuklarımız sizin unutturmaya çalıştıklarınızdan daha yenilir yutulur bence !!!!

Uyarımı yapmıştım, bu topik açık kalırsa belli ki daha kötü polemik ve hakaretler olacak, benimde size işlem yapmak gerekecek, en iyisi mi konu kapansın, herkes sakinleşmek için zaman kazansın zira maalesef hiçbirinizin üslubu üslup saygısı saygı değil.

Back
X