Okul

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
Büyük ve kalabalik bir okula geldim.Merkezi bir okul oldugu icin siniflar cok kalabalik.Okulda otorite boslugu var.sürekli kargasa.ögretmenler bikmis durumda. Ders islemek dur sus demekle geciyor.Okuldan basim agrimis, yuzum asik bir sekilde geliyorum eve. Eski okulumda ders islemekten okula gitmekten zevk alirdim,bir düzen vardi okulda.öğrenci öğrenciligini bilirdi.simdiki okulda sen kimsin ki yaklasimi... simdiden kara kara düsunüyorum nasil gececek dersler diye...kitap getirmeyen,yazmayan susmayan cocuklar.... ne olacak bu durum...ve nereye gidiyor egitimin hali... ve ne yapmaliyim ben?

evet

lisede bir hocanin dersinde desibel tavan yaparken,
baska bir hocanin dersinde pur dikkat dersi dinlerdik mesela.

Öğretmenlik zor meslek. Çocukları sevdiğim halde ben olsam yapamazdım sanırım. Siz elinizden geldiğince çocukları eğitip topluma yararlı bireyler olarak büyümeleri için çaba göstereceksiniz gerisi artık ailede ve bireyin kendisinde bitiyor.
Dersi ilgilerini çekecek şekilde oyunlaştırırsanız ve çok hareketli öğrencilere sınıfta görevler verirseniz faydası olur herhalde. Daha doğru bilgisi olanlar illa ki yazar ama.

Daha destur hocam ilk günün. Neden bu kadar olumsuz şey yükledin ki kendine

*"Büyük" yazmışsın,"bugün" anladım pardon.
Bence zamanla yavaş yavaş bağ kurarsin ya, ilk zamanlar zaten alışmakla geçer. Zamanla sen de tanırsın çocukları,onlar da senin bilir,belki sever...işler kolaylasir

Valla bu şekilde devam ederse bence hiç bir okulda eğitim adına bir şey kalmayacak zaten..Sizin bireysel olarak yapabileceğiniz şey dersine girdiğiniz sınıflar da mümkün olduğunca otorite sağlamaya çalışmak..Okulun genel havasına kapılmayın derim.

Öğretmnlerden birinden fikir aldınız mı? Şahsen disiplini demir yumrukla sağlıyorum sene başında öğrencilere yüz vermem, güleryüz göstermem, sohbet etmem. Derste gık diyeni, sessiz de olsa konuşanı hemen haşlarım. Kurallarımı ilk derste açıkladığım için direkt azarlarım, söylemiştim çünkü derste çıt duymayacağım diye. Disipline veririm, müdüre gönderirim gibi başkasından medet umulduğunu gösteren tehditler kullanmam. Pişman olacağın hareketler yapma gibi ucu açık cümleler kurarım. Birkaç ay sonra öğrenciler iyi olursa ipleri gevşetirim. Benim yöntemlerim bunlar. Size uyar mı bilemem.

Herkesin tarzı farklı oluyor
Her tarz da her öğrenciyle işe yaramıyor

Ben genelde ilk dersten kuralları belirlerim çocuklarla
Daha sonrasında iyi ilişki kurarak devam ediyorum
Ama hani annelerimizle olur ya bi eşik vardır o eşikten sonra başına kötü şeylwr geleceğini bilirsin o yüzden geçmezsin kolay kolay
Öyle de bi sınır çiziyorum

O halde otoriteyi siz kurun

Aynen öyle hocam , benim okulda bu şekilde kitap defter dahi getirmekten acizler, veliler de ayrı bir sorumsuz

Ben staj yapıyorum ve her kelimesine katılıyorum bu mesajınızın. Özellikle de 12.ci sınıflar sende kimsin modunda. O kadar üzülüyorum ki. Lise zorunlu olmamalıydı diyorum. Bizim zamanımızda derste uyumaya, kitap getirmemeye utanırdım. Kitabı unutsam bunu hocaya utana sıkıla söylerdim.

Buyuksehirde, kucuk sehirde, ilcede, merkezde ve hemen hemen tüm meslek liselerinde, anadolu lisesinde gorev yaptim.
Kalabalik sinif, ustelik cogu erkekse cok cok zor. Gercekten 1 ders insani 5 derslik yorar. Ciddi ve suratsi durup yüz vermemeniz lazim. Yoksa ders yaptirmazlar insana.
Küçük ilçeler hatta kasabalar ogretmenlik yapmak icin en ideali

Ilk yilimda daha 22 yasinda doguda bir meslek lisesinde 60 kisilik erkek sinifinda ogretmenlik yaptim49 kilo bir kizdim.derste camdan atlayip gideni gordu bu gozler.en alt kattaydik ben ders anlatiyorum aaaa bi baktim en arka sira camdan atladisonra ders anlatmaya calismanin sacma olduguna karar verdim.60 kisi,hepsi erkek ve meslek lisesi.bu kadar beterini bi daha gormedim insallah gormemmeslek lisesi sartlari bugunku gibi degildi.nerede haylaz oldugunu dusunen var oradaydi.ne yaptin dersen sinifi biraktim.mudure gidip beni bu sinifa verirken hic dusundunuz mu dedimeski ogretmenler de var ben sonradan basladim diye atmislar sinifi ustume.bende onlara geri pas yaptimfiziki sartlar duzelmeli ki gerisi gelsin.masloww
Cok uzattim cocuklarin once temel ihtiyaclarini belirleyin.temel sorun nedir once onu belirleyin cozebildiginizi cozun.cozemiyorsaniz malesef disiplinli olmaktan baska care yok.rehber ogretmen iyiyse birlikte daha iyi hareket edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…