Okulda Akran zorbalığı

Esnyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
69
Puanlar
88
Merhaba arkadaşlar kızım bu sene 1. Sınıfa başladı. Açıkçası normalde özele yazdıracaktık anaokulunda hep özele gittiği için fakat üst kat komşumuzun oğluyla aynı sınıfta olmak istediği için devlet okuluna yazdırdık. Küçük bir okul. Sınıf mevcudu 7. Sınıfta 3 kız var. Birisi zaten baştan problemli bir çocuk annesi de uyardı anlattı. Diğeri de zorbanın önde gideni çıktı. Kızım R harfini henüz söyleyemiyor. Bu konuda alay ediyor. Konuşmasını taklit edip Bebek mal falan diyormuş. Mesela bugün beslenmesine çok sevdiği için salatalık koydum. Ama kız demiş ki beslenmeye salatalık mı konur fakir misiniz siz ıyykk falan demiş. Aklınıza gelecek gelmeyexek herşeyle dalga geçiyor. Fakat yine kızımın boyalarını hamurunu falan kullanıyor derste. Ben bu konuda ne yapabilirim. Öğretmenimize öncesinde sadece konuşmasıyla dalga geçtiği için o konuda bilgi verdim fakat yeterli olmadı sanırım uyarılar. Ve kızımın kendini üzmemesi için o kızı umursamaması için ne söylemem ne yapmam lazım ? Gerçekten kızım için üzülüyorum çok fazla

Annesi ile konuşun kızını uyarsın,sizin kızınızla muhatap olmasın,ayrica ben oğluma kim sana ne derse sende ona söyle diyorum asla üzülme bazı çocuklar yaramaz kötü kelimeler kullanıyor,seni sevmiyorum diyene sende bende seni sevmiyorum de diyorum baska türlü üzülüp kırılıyorlar.

Küçücük çocuklar da yarışa başladi büyük ne verirse o işte.
Veliyle konuşsan ne olacak çocuğu böyle yetiştiren potansiyelde ne bekliyorsun ki.
Sen kızına arkadaşının davranışının yanlış olduğunu anlat, üzüldüğünü de belli etme ki uzulunecek şeyler diye daha çok bunları düşünüp üzülmesin.
Salatalığı herkes yer çok sağlıklı, içinde bize faydalı vitaminler var arkadaşın bilmiyor olabilir falan diye yaklas.

`