Okul hayatı hayırlı olsun, başarılar miniğe. Kaç yaşında bilmiyorum ama benim kızım 2 yaşında kreşe başladı. İlk hafta öğretmeninin yönlendirmesiyle, 2. hafta içim elvermediği için okulun civarından ayrılmadım, her an beni ister, yanına koşarım diye. Baktım arayan eden yok, bizimki çoktan oyuna dalmış, 3. hafta onu kreşe bırakıp eve dönerken, yolda kaç kere ağladığımı bilirim. Tabi ona çaktırmıyordum ama çıkış saatine kadar dakika sayıyordum.
Bir de artık sizden bağımsız bir hayatı olduğunu, yavaş yavaş büyüdüğünü kabullenmek de zor. Ama en zoru, sanıyorsunuz ki her an gözünüzün önünde olsa, onu dünyanın tüm kötülüklerinden, tehlikelerinden koruyabilirsiniz. Oysa sonra başka yetişkinlere emanet etmek zorunda kalıyorsunuz, bu yetişkinleri tanımıyorsunuz ve gelsin evhamlar, gitsin korkular... Sonra fark ediyorsunuz ki er geç bütün çocuklar ve bütün anne&babalar bunları yaşıyor. Hayatın normal akışı bu. Sonsuza kadar evimizde fanusta büyütemeyiz ya yavruları... Uyum haftasından bahsediliyor ya, bu sadece çocuklar için değil, anne&babalar için de geçerli. Hepimiz yavaş yavaş uyum gösteriyoruz hayatın akışına.
Dediğiniz gibi Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı.