Okulla ilgili sorunum var

Katre10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2018
48
23
38
Merhaba ben universite 2.sinif ögrencisiyim.

1.siniftan tek matematik dersim kalmisti 5 AKTS. Bu sene yaz okuluna kayit olup vereyim dedim ucreti odedim. Fakat sonradan fark ettim acilan ders 4AKTS . Aradaki 1 AKTS yi nasil tamamlayacagim.
Her donem tum derslerimiz 5AKTS oluyor , 2 tane secmeliden birtanesini seciyoruz toplamds 30 oluyor en fazla da 45 alabiliyoruz.Ogrenci isleri telefonu acmadi.
Acaba dersi yaz okulunda bilerek biraksam normal donemde kendi kredisiyle mi versem bilgisi olan var mi .

Kredisi tutmuyorsa geçsen bile ise yaramaz diye hatırlıyorum.

yaz okulu eksik dersleri tamamlamak için zaten yani öğrencinin bi işine yaramıycak dersi neden versinler ki.AKTS ders saatiyle de alakalı , yaz okulundaki ders saatiyle normal dönem ders saati bir değil o yüzden o fark olmuştur.ama her üniversitenin sistemi farklı en doğrusu öğrenci işlerine ya da okulundan üst sınıflara / facebook grubuna sorman.

Ucreti odedigim icin iptal de edemiyorum alttan baska dersim de yok neyapacagimi bilemiyorum gruptan donen kisiler de yok

Kendi bölümünüzde mi açıldı ders? Eğer öyleyse AKTS aynı olmalıydı. Başka bölümden ya da fakülteden aldıysanız da AKTS degeri düşük oldugu icin sayilmayacaktir. Içeriği bile farklı olabilir. İsterseniz danışmanınıza bir e posta gönderin.

Kendi üniversitenizden mi aldınız?
Normal dönemde 5 akts olup yaz okulunda 4 akts olması saçma. Bir yanlışlık olabilir.
Başka bir okuldan aldıysanız kendi okulunuzla görüşmeden muhtemelen saydıramazsınız o dersi.
Bizim dönemimizde de diyelim 45 akts ise yaz dönemi alabileceğin ders sayısı ama seçtiklerin 46 oluyorsa mezun durumunda olmadığın sürece istediğin kadar dilekçe ver alamazdın o dersi.
Aramak yerine gidebiliyorsanız öğrenci işlerine gidip yüz yüze konuşun.

Akts dersin kredisidir. Sizin dersiniz 5 akts ise siz ayni isimli 4 akts dersi almamalisiniz. O iki ders ayni degil cunku. Google, Bkz: akts

Gecmis olsun.

akts ve kredi ayrı seyler. çok net söylüyorum akts eşit değilse ders kabul edilmez. başka bölümden mi aldınız dersi

Merhaba, dersin kredisi veya Akts'inden birinin aynı olması yeterli. Akts'ler farkli ancak, Derslerin kredilerini de kontrol ettiniz mi

Denk olmadıkları için geçerli olmaz aradaki bir krediyi kapayamazsınız.
Muhtemelen başka bir bölümün aynı adlı dersini almışsınız.
Bizim yaz okulunda bir kere seçtiğimiz dersi iptal edemiyorduk. Yani geçmiş olsun. Boşuna derse girip emek vermeyin.

Danışman hocanın mail adresi ve telefonu varsa onu danışırsan daha sağlıklı olur. Öğrenci işlerini de aramaya devam et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…