Okulla İlişik Kesme

Chloe78

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
726
93
18
35
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.Yazacağım konuyla ilgili özellikle eğitimci arkadaşlardan fikir ve yardım istiyorum.Oğlum ilkokul 4.sınıfta.Başarısı oldukça yüksek bir özel okulda okuyor.Ders notlarıda iyi maşallah.Fakat biraz hareketli.Hareketliden kastım (derste konuşup,gülme ve tenefüslerde koşma) Okulun haklı olduğu durumlar yanında gereksiz konular içinde okula çağrılıyoruz eşimle.Fakat dün yine çağırıldık yolarımızı ayıralım dediler.Eşimde bende çok üzüldük.Akşam oturdum hüngür hüngür ağladım.Oğluma konuyu tam olarak söylemedik ama okulundan ve arkadaşlarından ayrılmak istemiyor.Ne yapacağımızı bilmiyoruz.Nasıl bir yol izlememiz lazım? Şu ara kayıt yenileme zamanı.Eğitimci arkadaşlar tavsiye ve bilgilerinize ihtiyacım var.Teşekkürler...

sadece bu sebeplerle okuldan ayrılması saçma acaba bilmediğiniz şeyler mi var ?

Kimse koşup oynuyor hareketli diye okulla ilişiği kesilmez, ki özel okulda buna daha çok tolerans gösterilir. Gerçek sebebi nedir acaba?

okulların kapanmasını beklemeyecek misiniz, anlamadım orayı.2.kademeye başlayacak zaten seneye değiştirin madem.Ama dediğiniz nedenlerden ötürü ilişik kesmezler,bize söylemek istemiyorsunuz sanırım.Eğer öyle olsa okullar yarı yarıya boşalırdı

Hayır sebepler aynen yazdığım gibi.Derste konuşuyor,gülüyor.Ama notları yüksek.Yolarımızı ayıralım dediler önümüzdeki sene için.Ama oğlum ayrılmak istemiyor.Eşimde kayıt yenileme kararı aldı.Yani böyle dedikten sonra kaydını yenilerler mi? Reddetme hakları var mı?

başka özel okul vardır elbet,iyi olan.Ona gönderin çocuğunuzu ikna edebilirseniz.Bulunmaz hint kumaşı izlenimi verdirmeyin,bu sebeple çocuğunuzu istemiyorlarsa talep çok demek ki,havalara girmişler sanırım

Bence de okulunu değiştirin böyle birşey dile geldikten sonra öğretmenler arasında istenmeyen çocuk imaji oluşabilir yada öğretmenlerin çocuğumuza ilgisi azalabilir özel okullardaki durum nedir tam olarak bilmiyorum ama boyle şeyler olabilir gibi geldi bana cocugunuzun ilk basta yeni bir okula gitmek istememesi normal ama bahsettiğiniz gibi hareketli çocukların sosyal yönleri kuvvetli olur genelde kisa zamanda uyum saglayacagini dusunuyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayır sebepler aynen yazdığım gibi.Derste konuşuyor,gülüyor.Ama notları yüksek.Yolarımızı ayıralım dediler önümüzdeki sene için.Ama oğlum ayrılmak istemiyor.Eşimde kayıt yenileme kararı aldı.Yani böyle dedikten sonra kaydını yenilerler mi? Reddetme hakları var mı?

Sizin oglunuz tatli haylazlardan belliki :) Bu okulla ilisigi kesmek icin bir bahane olamaz sakin evladinizi arkadaslarindan alistigi okulundan mahrum etmeyin ettirmeyin.baska bir yazinizda ucak korkusu icin pedagoga goturdugunuzu yazmissiniz.bence tekrar gidin danisin.belkide oglunuz hiperaktif ....Uzulmeyin sakin...

gerçekten derste konuşuyo diye okuldan gönderilmez,dersin işlenişini bölmek disiplin suçudur ama bu uygulanmaz okulllarda pek.ki çocuğunuz küçük daha,yollarımızı ayıralım demeleri garip geldi bana.
eğer çocuğunuz okuldan ayrılmak istemiyorsa,okuldan bi daha şikayet istemediğinizi eğer gelirse okuldan o zaman alıcanızı söyleyerek ona göre davranmasını sağlayabilirsiniz.çünkü eğer problem çocuğunuz konuşması ve koşmasıysa sadece,demek ki öğretmenleri ona laf anlatamıyor söz geçiremiyor.ve bu diğer çocukları da etkileyeceğinden uzaklaştırmak istemiş olabilirler.özel okul işleyişini pek bilmem ama...

Merhabalar;
Evet siz oğlunuz için .Derste konuşuyor,gülüyor.Ama notları yüksek. demişsiniz.Lakin arkadaşlarının bu durumda rahatsız olması,dersi anlayamaması olabilir.Okul yönetimi de sınıftaki bütünlüğü düşünerek bu kararı almış olabilir.

Genelde başarılı çocukları kolay kolay yollamaz okullar, demekki sizin oğlan oldukça rahatsızlık vermiş öğretmenlerine ve arkadaşlarına. Hiperaktif, dikkat eksikliği ve algı bozukluğu olan çocuklara özel ders veriyorum. Bir çoğu özel okulda. Hemen hemen her yıl okullar göndermek istiyor bu çocukları, özellikle başarısı daha düşük olanları. Sizin yaramaz başarılı olduğu için idare etmişler muhtemelen bir süredir. Sert çıkın biraz, şikayet ederiz, dava açarız falan deyin geri adım atarlar.

Ve hemen bir pedagogla görüşün bu konuda. Belli ki heperaktif çocuğunuz. Göreceksiniz o başarılı dediğiniz ufaklığın başarısı 2-3 kat artacak.

Bence ortaokula geçeceği için okulunu değiştirin. Kalırsa istenmeyen öğrenci olarak bakılabilir kendisine.

Arkadaşlar merhaba.Yazacağım konuyla ilgili özellikle eğitimci arkadaşlardan fikir ve yardım istiyorum.Oğlum ilkokul 4.sınıfta.Başarısı oldukça yüksek bir özel okulda okuyor.Ders notlarıda iyi maşallah.Fakat biraz hareketli.Hareketliden kastım (derste konuşup,gülme ve tenefüslerde koşma) Okulun haklı olduğu durumlar yanında gereksiz konular içinde okula çağrılıyoruz eşimle.Fakat dün yine çağırıldık yolarımızı ayıralım dediler.Eşimde bende çok üzüldük.Akşam oturdum hüngür hüngür ağladım.Oğluma konuyu tam olarak söylemedik ama okulundan ve arkadaşlarından ayrılmak istemiyor.Ne yapacağımızı bilmiyoruz.Nasıl bir yol izlememiz lazım? Şu ara kayıt yenileme zamanı.Eğitimci arkadaşlar tavsiye ve bilgilerinize ihtiyacım var.Teşekkürler...

İyi günler..öğretmenim.. Ben özelde çalıştığım dönemde aynı sebeple idarenin okuldan öğrenci gönderdiği olmuştu..her yolu denemiştik rehber öğretmenle birlikte ama maalesef sonuç alamadık okulda terbiye etmeye çalışşak da evde destek göremedik...sizin ailede durum nasıl bilmiyorum ama olanı anlatıyorum..çocuk tahtaya su şişesi fırlatma, arkadaşını itip yaralama, sinirle öğretmeni tekmeleme, öğretmen masasına uhu vs sürmeden tutun yemekhanede tabak hatta metal kaşıkları kırmaya, afedersiniz arkadaşlarının yemeklerine tükürmeye kadar bir sürü şey...çocuk henüz 9 yaşındaydı ama ne yaptıksak üstesinden gelemedik ama bizim problemimiz düzeltme çabalarında aile bize destek olmamıştı oğlum çok zeki ondan yapıyor tarzı savunmalarla geliyordu her defasında aile tarafından destek arayışımız boşa çıktı..maalesef son çare okuldan ayırmıştı idare...demek istediğim şu...oğlunuzun yaramazlık derecesi çok önemli benim bahsettiğim şekildeyse okul rehber öğretmeni sınıf öğretmeni ve en önemlisi SİZİN kararlı tutumunuzla değişmeyecek yaşta değil..bence oğlunuz için en sağlıklı karar okul değişimi ve bu vakitten itibaren davranışlarını disipline etmeye çalışın ki yeni okulunda da aynı sıkıntıları yaşamasın inşallah... Çocuğunuza okuldan gönderildiğini söylemeyin ama yaramzlığı kabullenip üzerine yapıştırmasın... Farklı sebeplerle alıp, uzman yardımıyla ve kararlı tutumunuzla çok rahat disiplin edebilirsiniz oğlunuzu yaşı gayet müsait

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Devlet okulunda öğretmenim özel okulda nasıl bir prosedür işliyor bilmiyorum ama devlette çocuğun okuldan ayrılması için inanılmaz büyük bir problem olması gerekiyor
Aklıma gelen diğer velilerden şikayet aldı çocuğunuz muhtemelen ders dinleyemediklerini söyledi sınıf arkadaşları
Bunun etkisi ile bu karara varmıştık idare
Çocuğunuz için çağrıldığınızda hiç mi düzelme olmuyordu öğretmeni ile irtibat haline değil miydiniz
Eğer düzelme olmadıysa okul idaresi bunu son çare görmüştür çünkü öğretmenlerin en büyük silahııdır sorunlu öğrencilerin velileri
Sürekli irtibat halinde olmak sorunu genellikle çözer
Çözmediyse böyle bir şey yapmış olabilirler
Bence çocuğunuza bu durumu açıkça konuşun böyle bi durum olduğunu bilmiyor mu
Bilmeli çünkü sorunun ciddi olduğunu ancak böyle farkedebilir
Söz alabilirsiniz yaptıklarının sonucunu görsün ki kendini düzeltsin (basit disiplin problemleri olsa buraya kadar gelmez çünkü olay)

ben de öğretmenim ama devlet okulunda
işe ticaret gözüyle bakan özel bir okulda
eğer diğer velilerden şikayet geldiyse
birçok veliyi kaybetmektense sizin oğlunuzu göndermeyi tercih etmiş olabilirler
kar zarar oranı yani vahşi kapitalizm
yoksa kolay kolay okuldan öğrenci gönderilmez

cocugun psikolojisini hiç dusunmeden nasıl böyle ani kararlar verebiliyorlar anlamıyorum. bence bu konuyu okulun rehberlik ögretmeniyle veya bir pedagogla gorusmenızı tavsiye ederim. böyle bir durumda en saglıklı fikri onlar verir size bence.

cocugun psikolojisini hiç dusunmeden nasıl böyle ani kararlar verebiliyorlar anlamıyorum. bence bu konuyu okulun rehberlik ögretmeniyle veya bir pedagogla gorusmenızı tavsiye ederim. böyle bir durumda en saglıklı fikri onlar verir size bence.

Diğer öğrencilerinde psikolojisini düşünmek gerekiyor.. Sadece derste sınıftaki arkadaşıyla konuştuğu için böyle bir karar alındığını düşünmüyorum.

Özel bir okulda öğrenciyi istememek için gerçekten başedilemeyen bir problem olması gerekiyor. Çocuk sınıfın düzenini bozuyor ve düzelmesi noktasında hiçbir ilerleme kaydedilemediyse son çare olarak bunu düşünmüş olmalılar...

Sizin oglunuz tatli haylazlardan belliki :) Bu okulla ilisigi kesmek icin bir bahane olamaz sakin evladinizi arkadaslarindan alistigi okulundan mahrum etmeyin ettirmeyin.baska bir yazinizda ucak korkusu icin pedagoga goturdugunuzu yazmissiniz.bence tekrar gidin danisin.belkide oglunuz hiperaktif ....Uzulmeyin sakin...

Aynı şeyi düşünüyoruz bizde eşimle.En yakın zamana randevu alıcam zaten.Teşekkürler cevabınız için.

Back
X