Okumak istemiyorum ya, istemiyorum! :(

cepitto

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
45
5
13
Universite kelimesini duyar duymaz tuylerim diken diken oluyor, midem bulaniyor resmen.
4 yillik guzel bir bolum okuyordum canim istemedi biraktim.
İstemiyorum ya istemiyorum! Okumak istemiyorum!!
Yurt ortamim geliyo aklima, sikintidan patladigim zamanlar geliyo.
Okulda surekli saate bakip ders ne zaman bitecek diye bakip duruyordum.
Arkadas yonunden zaten hic sansli degilim ardi ardina kazik yedim, gerci universitede cogu arkadasliklar boyle olurmus..
Bazen kendimi telkin ediyorum okumak zorundasin, eline bir meslek almak zorundasin, hayat zor gecim zor diyorum. Ama bu beni harekete gecirmiyor.
Kafamda bir meslek yok, ilerde ne is yapmak istedigimi bilmiyorum.
Her allahin gunu meslek testi yapiyorum hiiic yardimci olmuyo.
400-500 TL'ye malolan ve bos bos duran test kitaplarim da cabasi..
Okumasam hayatta 2. Bir planim yok evde kiz kurusu olcam bu gidisle.
Lutfen bana bir seyler soyleyin, kizin sövün ögüt verin ama bir seyler soyleyin lutfeen...
Edit:Kendime uygun bir meslek buldum gibi :)tibbi sekreterlik tam bana gore!! İs imkanlari su an nasil bilmiyorum gerci ama

Son düzenleme:
Çalış o zaman bi yerde işe gir. Asgari ücretle çalışacaksın tabi. Belki yükselirsin girdiğin yerde..
Ya pişman olursun okumak daha güzeldi dersin. Ya da çalışmak daha güzelmiş dersin.
Yani okumasam evde kız kurusu olucam diye bişey yok. Hayat şartları malum. İşte çalışasında yoksa o zaman evlen :KK53:

Sen sevgilisini unutamayan sevgilisinin en yakin arkadaşıyla çıkıp canımı eski sevgiliye mesaj atan kizdim dimi dun konum vardı bugün okul dert senin oturup herşeyi gözden çevirmen ve kendine gelen gerek

Hic iyi değilsin herkes kazanicam birvyere gelicem diye anası ağlar sen okumak istemiyordum tamam okuma ama sen çalışmakta istemezsin

Ask hayatin zaten karisik boyle giderse iyiden karisicak geç olmadan düzene sok sonra çok üzülür pişman olursun

Elime kizilcik sopasi alip senin gibi kizlari bi guzel dovesim geliyo:)
Saka bir yana, Yahu guzel kardesim. Hayat sana iyi davranmis, okuma sansi vermis. Ne diye kendi kendinin ayagini kaydiriyorsun? Bak ben suan 22 yasindayim. Evliyim. Bir de cocugum var. Bu yasta bu sorumlulukla ustelik sifir altyapiyla gelecek seneki sinava hazirlaniyorum. İnan bu hayatta tahsilsiz bir yerlere gelemezsin. Koca eline bakmak istemiyorsan, asgari ucretle insanlik disi muamele gormek istemiyorsan simarikligi bir kenara birakip derslerine odaklan. Bunu kendin icin, gelecegin icin yap. Bir abla tavsiyesi:)

Çalış o zaman bi yerde işe gir. Asgari ücretle çalışacaksın tabi. Belki yükselirsin girdiğin yerde..
Ya pişman olursun okumak daha güzeldi dersin. Ya da çalışmak daha güzelmiş dersin.
Yani okumasam evde kız kurusu olucam diye bişey yok. Hayat şartları malum. İşte çalışasında yoksa o zaman evlen :KK53:

Evlenmek mi, uzak olsun benden. İse girmeyi dusundum hatta girdim bile. İkinci gunun aksami biraktim onu da. Bilmiyorum inanin ne yaptigimi. Hayatimda tek olumlu sey, dort dortluk bir ailem var. Onun disindaki okul arkadaslik is her konuda cuvallamis durumdayim. Hele universite okumam gerektigini dusundukce annem oku dedikce gidip kendimi oldurmek istiyorum o derece.

Kocanin eline baktiginda pişman olucaksin. (Ev hanimlarina yanlis bir sozum yok arkadaş okumak istemediği için boyle soyluyorum).

herkes okula arkadaş için gidiyor haklısın : ) ay arkadaş olmasa naparıııız ölürüz arkadaş olmasa. ve tabii ki dersler, dersler güzel müzikler ve animatörler eşliğinde anlatılmalı yoksa ufff yaaa çok sıkıcıııııı... çünkü üniversiteye eğlenmek için gidiyoruz :KK49: aklını başına topla ve azimli ol.

Herkes okumak zorunda değil.
Kendini geliştir ve bir işe gir.
Ama bu iş sabah 8 akşam 9 olsun. Afedersin köpek gibi çalış.
1 yıl sonra okuycam ben diye paralarsın kendini.
İnanin aklimda, hayalimde bir meslek bile yok. Olsaydi biraz olsun gaza getirebilirdim kendimi. :(

sana sadece şunu söyleyecegim sen şimdi seçim yaptın gittin ve şimdi ben okumak istemıyorum diyorsun ya,sen seçim yapmasaydın senin yerine gelecek kişi belki dört elle sarılcaktı okuluna okumayacaksanız üniversteye gitmeyin bırakın gerçekten isteyen kazansın ve saglam bireyler yetişsin. herkes okuyacak diye birşey yok olmuyorsa zorlama

sana sadece şunu söyleyecegim sen şimdi seçim yaptın gittin ve şimdi ben okumak istemıyorum diyorsun ya,sen seçim yapmasaydın senin yerine gelecek kişi belki dört elle sarılcaktı okuluna okumayacaksanız üniversteye gitmeyin bırakın gerçekten isteyen kazansın ve saglam bireyler yetişsin. herkes okuyacak diye birşey yok olmuyorsa zorlama
Farkli bir bakis acisi ama hak verdim sana.

Evlenmek mi, uzak olsun benden. İse girmeyi dusundum hatta girdim bile. İkinci gunun aksami biraktim onu da. Bilmiyorum inanin ne yaptigimi. Hayatimda tek olumlu sey, dort dortluk bir ailem var. Onun disindaki okul arkadaslik is her konuda cuvallamis durumdayim. Hele universite okumam gerektigini dusundukce annem oku dedikce gidip kendimi oldurmek istiyorum o derece.

Okumuyorsun, çalışmıyorsun, evlenmiyorsun valla bilemedim :KK12:

Çok pisman olursun zamaninda evlenmeyi tercih ettim okulumu biraktim smdi cok pismanim hersey zamaninda guzelmis simdi acikogretim sayesinde devam etmeye calisiyorum. İnan cok zorlaniyorum ilerde cocuklarin olunca onlara ornek bir anne olmak istemezmisin?

Amacın yokken bi konuyu hevesle takip etmek zordur. Senin önce bi amac belirlemen lazım.
Iyi yaptıgın seylerin bi listesini yap bence. En basit seyleri bile yaz.
-iyi yemek yaparım
-cocuklarla cok cabuk kaynasırım beni cabuk sever ve dinlerler
-insanlarla iliskilerim iyidir
-sayısal zekam kuvvetlidir
- ezberim iyidir bi seyi kolay kolay unutmam vb.
Bu örnekler gibi iste büyük kücük dinleme ne yetenegin varsa yaz.
Sonra da basta beceremedigin ama sonradan hızlı gelisme kaydettigin seylerin bi listesini yap.
-Mutfaga ilk girdigimde yumurta bile kıramazdım ama kısa zamanda her yemegi güzel yapar oldum vb.

Yani iyi yaptıgın ve kendini gelistirmeye acık oldugun alanları bi belirle önce. Sonra bunların hangisi sana keyif verir bi onu düsün.
Mesela 5 yıldızlı bi cruise gemisinde baş şef olmak. O kıyafetlerin ve geminin icinde hayal et kendini. Ya da ufak bi ofiste mimar olmak. Saclarını toplamıssın gözünde sık bi gözlük cizim yapıyosun.
Bunları bi dene belki bi yol belirlemene yardımcı olur.

Sen tembelliğe alışmışsın hayatımın en güzel zamanı 2 yıllık üniversite zamanımdı. Arkadaşlarım gezerdi ben katılmazdım. Onlar bi aradaydı ben sadece derse giderdim ama o havası üni mezunuyum demek çalıştığım yere mesleğimi bilerek girmek bana o zamanların en güzel zaman olduğunu hep hatırlatıyor.

Back
X