Öldürmeyip süründüren sağlık sorunu: Egzama

Ben elma sürüyorum, çok iyi geliyor. Benim saç diplerimde var ve bazen şakaklarıma iniyor. Kırmızı elma kabuğunun iç kısmını sürüp yıkamadan yatıyorum. Sabaha kaşıntı ve kızarıklık büyük ölçüde geçmiş oluyor.
Bir keresinde tüm alnım kaplanmıştı. Eczaneden bioderma sensibio anti rougeur krem verdiler. Bir tüp bitene kadar kullandım, bir daha alnım o şekilde kaplanmadı.

Nerisona kortizonlu diye kullanamaz sanırım. Dutu da geçen gün aynı şekilde denedi, iyice arttı sanki. Ne yapacağını şaşırmış durumda.

O zaman kaynamış ılıtılmış suyu çok sıcak olmayacak ama çokta soğuk olmayacak şekilde bir kaba alıp gazlı bez veya tülbentle egzamalı yerine pansuman yapsın bunu doktor demişti bana rahatlatıyor kesin çözüm olmaz ama pansuman olur en azından

Kız bak ben ne hatırladım.. geçen tv'de ibrahim saraçoğlu vardı. egzama, sedef gibi cilt hastalıkları için meryem eli çiçeğini sıcak suda açılana kadar bekletip, suyunu cilde sürmeyi önerdi. bi dene istersen.

Ben elma sürüyorum, çok iyi geliyor. Benim saç diplerimde var ve bazen şakaklarıma iniyor. Kırmızı elma kabuğunun iç kısmını sürüp yıkamadan yatıyorum. Sabaha kaşıntı ve kızarıklık büyük ölçüde geçmiş oluyor.
Bir keresinde tüm alnım kaplanmıştı. Eczaneden bioderma sensibio anti rougeur krem verdiler. Bir tüp bitene kadar kullandım, bir daha alnım o şekilde kaplanmadı.

Bunu da mutlaka deneyecekmiş, teşekkürler :)

Kız bak ben ne hatırladım.. geçen tv'de ibrahim saraçoğlu vardı. egzama, sedef gibi cilt hastalıkları için meryem eli çiçeğini sıcak suda açılana kadar bekletip, suyunu cilde sürmeyi önerdi. bi dene istersen.

Meryem eli çiçeğini nereden bulacağız, ilk defa duyuyorum valla :D Kurutulmuş bir şey midir acaba? Bir araştıralım bakalım, teşekkürler :)

Meryem eli çiçeğini nereden bulacağız, ilk defa duyuyorum valla :KK70: Kurutulmuş bir şey midir acaba? Bir araştıralım bakalım, teşekkürler :)

Çok değişik bir şey. görüntüsü falan bi acayip. suda bekleyince açılıyor, şekli ele benziyor ismini oradan almış heralde. aktarlarda ara bakalım.

İki elimin ustunde egzema vardi. Baya kasiniyordu halilara dahi surtuyordum ellerimi. Kanla doluydu ustu. Bi kisi okitun gecer dedi. Okuttuk 3 gun sonra gecti

Ya bende de senelerdir bi cilt sorunu var ama çözemedim egzama desen degil ne bilmiyorum. Kac kere doktora gittim hepsi hemen hemen ayni kremleri ayni hapları veriyolar. En son gittigim roccantene verdi o bile işe yaramadi.
Artik ben de tip disinda çözüm arar oldum okutmak dediginiz ne yani belli bi duasi falan mi var okuyacak kimseyi de bilmiyorum kendimiz yapabilir miyiz bunu?

Ya bende de senelerdir bi cilt sorunu var ama çözemedim egzama desen degil ne bilmiyorum. Kac kere doktora gittim hepsi hemen hemen ayni kremleri ayni hapları veriyolar. En son gittigim roccantene verdi o bile işe yaramadi.
Artik ben de tip disinda çözüm arar oldum okutmak dediginiz ne yani belli bi duasi falan mi var okuyacak kimseyi de bilmiyorum kendimiz yapabilir miyiz bunu?
doktor hastaligini soylemiyormu?? Ben hem sigillerim icin hemde egzama icin gittim hocaya. Tanidikti ikiside kadindi. Sigil icin 3 tane mum istedi teyze bizden okudu sonrada bu mumlari yakicam hepsi eriyince sigillerin gecicek dedi. İlk bas olurmu yaa dedim icindem. Sonra gun gun sigiller kaybolmaya basladi 3 gun sonrada tamamen gitti. Egzamayida kalemle cizip okudu. O da 3 gunde gecti sukur. Ama hastaliginin belli olmasi lazom okumasi icin. Ozel dualari var bu rahatsizliklarin

doktor hastaligini soylemiyormu?? Ben hem sigillerim icin hemde egzama icin gittim hocaya. Tanidikti ikiside kadindi. Sigil icin 3 tane mum istedi teyze bizden okudu sonrada bu mumlari yakicam hepsi eriyince sigillerin gecicek dedi. İlk bas olurmu yaa dedim icindem. Sonra gun gun sigiller kaybolmaya basladi 3 gun sonrada tamamen gitti. Egzamayida kalemle cizip okudu. O da 3 gunde gecti sukur. Ama hastaliginin belli olmasi lazom okumasi icin. Ozel dualari var bu rahatsizliklarin

Malesef söylemiyorlar kendileri de anlayamıyor sanirim. Sen de şu cilt hastaligindan var demedi hicbiri :110:

Nasıl bir şey peki, tarif eder misiniz?

Yüzde sırtta ve kollarda sivilce gibi kırmızı kabarcıklar oluşuyor ama sivilce değil hicbi sekilde sıkılmıyor bazen kaşıntılı oluyor kaşırsam da sulu olduğunu anliyorum ve yaraya dönüşüyor... son 5 senedir böyle ve doktora da çok gittim, tahlillerim temiz çıkıyor çözemedim bi türlü :/

Back
X