Doğuma Hazırlık Ölen kişinin ismini vermek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

huzurarayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2019
195
-16
48
35
Merhaba hanımlar. Ben daha çok yeni hamile olduğumu öğrendim. Öğrendiğim gün eşimin teyzesinin oğlunun cenazesi vardı. Daha cinsiyeti bile belli değil ama kayınvalidem erkek olursa onun adını koyalım Mustafa olsun dedi. Ölen kişi iyi bir şekilde ölmedi bu yüzden çok korkuyorum. İsimlerin enerjisi olduğuna inanıyorum onu geçtim eşimin abisi dahil sülalede onlarca Mustafa ismi var. Ben de çok üzüldüm ölen kişiye ama o kadar korkuyorum ki dua ediyorum erkek olmasın diye. Onları da kıramam çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım?

Merhaba hanımlar. Ben daha çok yeni hamile olduğumu öğrendim. Öğrendiğim gün eşimin teyzesinin oğlunun cenazesi vardı. Daha cinsiyeti bile belli değil ama kayınvalidem erkek olursa onun adını koyalım Mustafa olsun dedi. Ölen kişi iyi bir şekilde ölmedi bu yüzden çok korkuyorum. İsimlerin enerjisi olduğuna inanıyorum onu geçtim eşimin abisi dahil sülalede onlarca Mustafa ismi var. Ben de çok üzüldüm ölen kişiye ama o kadar korkuyorum ki dua ediyorum erkek olmasın diye. Onları da kıramam çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım?
Koymak istemiyorum başka bir isim hayalim var diyeceksin bu kadar 👍 ya da hamile olursam diye adadım şu ismi koyucam diye de.

Şaka gibi ya bi zahmet ölen kişinin kardeşi falan varsa onlar koyuversiin çok istiyorlarsa .Kaynanan o an için demiştir unutur gider bunun kırılmakla ne alakası var bilakis o sizi kırmış oluyor izniniz olmadan yorum yaparak.

Şaka gibi ya bi zahmet ölen kişinin kardeşi falan varsa onlar koyuversiin çok istiyorlarsa .Kaynanan o an için demiştir unutur gider bunun kırılmakla ne alakası var bilakis o sizi kırmış oluyor izniniz olmadan yorum yaparak.
Evet gerçekten üzüldüm direk böyle demesine. Ölen kişi 17 yaşındaydı yıkıldık ölümüyle ama ben kendi evladıma baktıkça o acıyı tekrar hatırlamak istemiyorum

Daha çok var ama insan şimdiden düşünüyor işte. Olmazsa düzgünce izah edicem biraz zaman geçince
Aynen şimdi acıları tazedir ama etrafa o kişinin en yakınlarına vs. yaymasınlar sen yine de eşine çıtlat o söylesin uygun bi dille çok geç olmadan. Çocuğu anne doğuruyor ve isim koymak anneye aittir. Bunu elinden almalarına izin verme. En yakın arkadaşım sırf kv.si benim adımı koymazsanız altın takmam dediği için kızına ikinci isim olarak kv. ismini koydu. Bana böyle dense altın neymiş pardon??? derdim. Yani altın elbet bozdurulur ama ismini bir ömür taşıyacak bu yavru. Ben kendim verdim ismini ve kimseyi de karıştırmadık. Kv ve Kp hep sordu son zamanlara kadar da söylemedik ismini ne olacak diye sonradan söyledik o isimle beklediler 👍

Aynen şimdi acıları tazedir ama etrafa o kişinin en yakınlarına vs. yaymasınlar sen yine de eşine çıtlat o söylesin uygun bi dille çok geç olmadan. Çocuğu anne doğuruyor ve isim koymak anneye aittir. Bunu elinden almalarına izin verme. En yakın arkadaşım sırf kv.si benim adımı koymazsanız altın takmam dediği için kızına ikinci isim olarak kv. ismini koydu. Bana böyle dense altın neymiş pardon??? derdim. Yani altın elbet bozdurulur ama ismini bir ömür taşıyacak bu yavru. Ben kendim verdim ismini ve kimseyi de karıştırmadık. Kv ve Kp hep sordu son zamanlara kadar da söylemedik ismini ne olacak diye sonradan söyledik o isimle beklediler 👍
[/QUOTE
Bence de en doğrusu bu. Beni sürekli yönlendirme peşindelerdi düğünüm de bile fikrim alınmadı. İlk defa çocuğum olacak onda da hevesim kursağımda kaldı. Acı büyük ama kendi ailesi bile hayatına devam etmek zorundayken ben neden çocuğumun ömür boyu taşıyacağı ismi kendim koyamıyorum ama değil mi

Düğünümde bile fikrimi sormadılar .Çoğu şey içimde kaldı. Yine aynı şekilde devam ediyor. Cinsiyet belli olunca söylüycem açık açık

cinsiyet bellı olana kadar beklersen btün sülale erkek olursa adı mustafa olacak diye duyar emın ol ,
biz mustafa adını koymayı düşünmüyoruz anne , kocam X ismi koyacaz dedi , bende öyle istiyorum de ,
daha çok konuşursa carla ,

bune yaaa her zorlu ben çekeyim eee dogacak çocuguma elin oğlunun ismini koyayım ohh ne alaaa ,

hee buara kız isminide hazırlayın onada kaynana konmasın

Doğumdan önce vefat eden babamın adını verdim oğluma hem kendi kararım hemde sevdiğim bi addı. Şimdi ki oğlumun adını da eşimle beraber karar verdik..
Bu tür konular da anne ve babadan başkası karışmamalı ya

Ben bununla ilgili bir video izlemiştim .Benim eşimin de abisi vefat etmiş.Oglumuz olsaydı onun ismi olacaktı.Ben de hiç istemedim.O videoyu oğlum olursa eşime izleticem.
İsimler kaderi etkiler ve iyi insanların,genç yaşta ölenlerin ,kötü kaderli kişilerin isimlerini çocuklarınıza vermeyin diyor.Bu bir vebaldir deniliyordu.İlla verecekseniz yanına bir isim eklenmeliymis.Kizim oldu çok şükür ama ikinci Allah nasip eder de oğlum olursa ben diyanete mail atmayı düşünüyorum .Hemen cevap veriyorlar .Siz de bu durumu bir araştırın .İnternet elimizin altında . Elinizde bir dayanak olur .Yanına bir isim ekleyin ya da önüne olmadı .Onunla seslenirsiniz .Hem teyzesinin oğlunun adını siz neden koyuyorsunuz ki.Size düşmez bir kere.Kardesleri yok mu?Daha yakınları ..

Kayınvalide, kayınpeder adı bitti şimdi teyze çocuğu adı konulması mı başladı! Hay yarabbim ya!
Direkt istemiyorum diyeceksiniz, allah mekanını cennet etsin ama teyze oğlunun ismini koymak içime sinmiyor, sonuçta benim hiçbir bağım yok onunla ve aklımda başka isimler var deyin. Ne bileyim ya koymayın yani, bi şekilde ayarlayın :confused:

Doğumdan önce vefat eden babamın adını verdim oğluma hem kendi kararım hemde sevdiğim bi addı. Şimdi ki oğlumun adını da eşimle beraber karar verdik..
Bu tür konular da anne ve babadan başkası karışmamalı ya
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah. Benimde Allah korusun babam ya da başka bir yakınım olsa bende koyardım. Ama eşimin teyzesinin oğlu ve eminim ablası da daha genç oğlu falan olursa o da Mustafa koyar. Ne gerek var aynı isimden bir sürü kişi olmasına

Back
X