Doğuma Hazırlık Ölen kişinin ismini vermek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kayınvalide, kayınpeder adı bitti şimdi teyze çocuğu adı konulması mı başladı! Hay yarabbim ya!
Direkt istemiyorum diyeceksiniz, allah mekanını cennet etsin ama teyze oğlunun ismini koymak içime sinmiyor, sonuçta benim hiçbir bağım yok onunla ve aklımda başka isimler var deyin. Ne bileyim ya koymayın yani, bi şekilde ayarlayın :confused:
Eşime söyledim. Sen üzülme istediğimizi koyarız dedi. Allah'tan eşim anlayışlı da arkamda durabilir. Tamam acısı büyük bizde çok üzüldük ama kaynanamın direk böyle demesi can sıkıcı

Ben bununla ilgili bir video izlemiştim .Benim eşimin de abisi vefat etmiş.Oglumuz olsaydı onun ismi olacaktı.Ben de hiç istemedim.O videoyu oğlum olursa eşime izleticem.
İsimler kaderi etkiler ve iyi insanların,genç yaşta ölenlerin ,kötü kaderli kişilerin isimlerini çocuklarınıza vermeyin diyor.Bu bir vebaldir deniliyordu.İlla verecekseniz yanına bir isim eklenmeliymis.Kizim oldu çok şükür ama ikinci Allah nasip eder de oğlum olursa ben diyanete mail atmayı düşünüyorum .Hemen cevap veriyorlar .Siz de bu durumu bir araştırın .İnternet elimizin altında . Elinizde bir dayanak olur .Yanına bir isim ekleyin ya da önüne olmadı .Onunla seslenirsiniz .Hem teyzesinin oğlunun adını siz neden koyuyorsunuz ki.Size düşmez bir kere.Kardesleri yok mu?Daha yakınları ..
Yanına isim ekleyipte koymak istemiyorum. Mustafa ismi çok güzel bir isim ama eşimin abisi dahil bir sülalede bir sürü kişinin adı Mustafa. Kaderi etkilenmesin geçtim Allah hayırlı ömür versin ama ben çocuğumun adını söyledikçe o acıyı hatırlamak istemiyorum. Ablası var abileri var. Ablasının bir tane çocuğu var diğeri erkek olursa o da koyar büyük ihtimalle. Her yer Mustafa mı olacak

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah. Benimde Allah korusun babam ya da başka bir yakınım olsa bende koyardım. Ama eşimin teyzesinin oğlu ve eminim ablası da daha genç oğlu falan olursa o da Mustafa koyar. Ne gerek var aynı isimden bir sürü kişi olmasına
Haklisin da işte bunu güzel ve sevecen bir dil ile kaynanaya yahut kim istiyorsa ona anlat.
Maksat gönül kırıklığı olmasın.
Esin de yanındaysa kimseye laf düşmez.
Bende babamın adını verdim diye kaynanam düşman kesildi bana eltimin kızının adını o koydu.
Eltim benim gibi hayır diyemedi ve ömrü hayatı boyunca kızına hep başkasının taktiği,sevmediği bi ad ile seslenecek...

Size ilk söylediklerinde kesin bir dille hayır ben istemiyorum diye fikrinizi ortaya koyup tepkinizi belli etmeliydiniz yanlış olmuş böyle şimdi siz sessiz kalınca onlar tamam gözüyle bakmışlardır şimdiden sonra söyleyeceğiz şeyler daha sıkıntılı olur..Hayatta istemediğiniz şeyler size direttirilirse hemen anında tepkinizi verip kendinizi korumaya alın yoksa çok ezilirsiniz.

Merhaba hanımlar. Ben daha çok yeni hamile olduğumu öğrendim. Öğrendiğim gün eşimin teyzesinin oğlunun cenazesi vardı. Daha cinsiyeti bile belli değil ama kayınvalidem erkek olursa onun adını koyalım Mustafa olsun dedi. Ölen kişi iyi bir şekilde ölmedi bu yüzden çok korkuyorum. İsimlerin enerjisi olduğuna inanıyorum onu geçtim eşimin abisi dahil sülalede onlarca Mustafa ismi var. Ben de çok üzüldüm ölen kişiye ama o kadar korkuyorum ki dua ediyorum erkek olmasın diye. Onları da kıramam çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım?
Bı karismasalar olmuyo senin çocuğun kocanla karar ver buna bı ömür taşıyacak çocuk bunu ben koyacam adini de geç kenera çok istiyorsa kaynanan dogursun koysun adını bende yaşadığım için duyunca sinir oluyorum ben izin vermedim kendim koydum isimlerini

Haklisin da işte bunu güzel ve sevecen bir dil ile kaynanaya yahut kim istiyorsa ona anlat.
Maksat gönül kırıklığı olmasın.
Esin de yanındaysa kimseye laf düşmez.
Bende babamın adını verdim diye kaynanam düşman kesildi bana eltimin kızının adını o koydu.
Eltim benim gibi hayır diyemedi ve ömrü hayatı boyunca kızına hep başkasının taktiği,sevmediği bi ad ile seslenecek...
Düşman kesilmesi kendi ayıbı. Gerçekten bazen hiç anlayışlı olmuyorlar. Ben şimdiye kadar kırmamak için düğünümde bile onlara birşey demedim. Hevesim kursağımda kaldı. Şimdi ilk çocuğum özeniyorum onlar yüzünden yine üzülmek istemiyorum. Onların acısı elbet hafifliyecek insan nelere alışıyor sonuçta. Ama ben ömür boyu pişmanlık yaşarım koyamazsam

Size ilk söylediklerinde kesin bir dille hayır ben istemiyorum diye fikrinizi ortaya koyup tepkinizi belli etmeliydiniz yanlış olmuş böyle şimdi siz sessiz kalınca onlar tamam gözüyle bakmışlardır şimdiden sonra söyleyeceğiz şeyler daha sıkıntılı olur..Hayatta istemediğiniz şeyler size direttirilirse hemen anında tepkinizi verip kendinizi korumaya alın yoksa çok ezilirsiniz.
Çok üzüntülüydü cenaze günü öğrendiler hamile olduğumu maalesef hayır diyemedim. Biraz kem küm ettim korkuyorum diye ama

Düşman kesilmesi kendi ayıbı. Gerçekten bazen hiç anlayışlı olmuyorlar. Ben şimdiye kadar kırmamak için düğünümde bile onlara birşey demedim. Hevesim kursağımda kaldı. Şimdi ilk çocuğum özeniyorum onlar yüzünden yine üzülmek istemiyorum. Onların acısı elbet hafifliyecek insan nelere alışıyor sonuçta. Ama ben ömür boyu pişmanlık yaşarım koyamazsam
Bak sana eltim örneğini verdim ...
Bebeği evet eşinle yaptın. Onun da fikirleri önemli. Ama 9 ay taşıyan sen, uykudan feragat eden sen, altını alan sen, sütünü veren sen, yemeğini veren, terbiyesini veren, eğitimiyle ilgilenen sen, omrunden veren sen..

Ona gore kararını ver :)

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah. Benimde Allah korusun babam ya da başka bir yakınım olsa bende koyardım. Ama eşimin teyzesinin oğlu ve eminim ablası da daha genç oğlu falan olursa o da Mustafa koyar. Ne gerek var aynı isimden bir sürü kişi olmasına
Bende kardeşimden sonra doğan oğluma dayısının ismini verdim hem çok güzel bir isim hem de kardeşimin hep aramızda olduğunu hatırlatıyor bize.. Başına da sevdiğimiz başka ismi ekledik ikisi biribirine uyumlu ikisini de kullanıyoruz..Ama açıkçası eşimin teyzesinin oğlu ismini koymak bana çok anlamı gelmedi çok uzak akrabalık gereksiz siz karı koca karar verin başkası karışmasın bence.

Bı karismasalar olmuyo senin çocuğun kocanla karar ver buna bı ömür taşıyacak çocuk bunu ben koyacam adini de geç kenera çok istiyorsa kaynanan dogursun koysun adını bende yaşadığım için duyunca sinir oluyorum ben izin vermedim kendim koydum isimlerini
Ben de düşündükçe sinir oluyorum. Acıları var diye bir şey diyemedim ama sürekli hayatıma müdahale etme peşindeler. Diğer gelinleri falan karışmamış isimlere falan kesin yine ben kötü olcam biliyorum.

Bak sana eltim örneğini verdim ...
Bebeği evet eşinle yaptın. Onun da fikirleri önemli. Ama 9 ay taşıyan sen, uykudan feragat eden sen, altını alan sen, sütünü veren sen, yemeğini veren, terbiyesini veren, eğitimiyle ilgilenen sen, omrunden veren sen..

Ona gore kararını ver :)
Biz hep hayal kurduk eşimle. Erkek olursa o kız olursa ben isim koyacaktım. Ama ne olursa olsun karışmalarına izin vermiycem bu sefer

Bende kardeşimden sonra doğan oğluma dayısının ismini verdim hem çok güzel bir isim hem de kardeşimin hep aramızda olduğunu hatırlatıyor bize.. Başına da sevdiğimiz başka ismi ekledik ikisi biribirine uyumlu ikisini de kullanıyoruz..Ama açıkçası eşimin teyzesinin oğlu ismini koymak bana çok anlamı gelmedi çok uzak akrabalık gereksiz siz karı koca karar verin başkası karışmasın bence.
Kayınvalidemin yeğeni olunca tabi onun öyle istemesi çok normal. Bir de bir can gitti bir can geliyor mantığı var ya. Tabi Rabbim bilir herşeyi ama o mantıkla düşündükleri için aynı isim olmasını istiyorlar. Ama bana mantıksız geliyor bu durum

Kayınvalidemin yeğeni olunca tabi onun öyle istemesi çok normal. Bir de bir can gitti bir can geliyor mantığı var ya. Tabi Rabbim bilir herşeyi ama o mantıkla düşündükleri için aynı isim olmasını istiyorlar. Ama bana mantıksız geliyor bu durum
Bana çok normal gelmedi açıkçası çevremde hickimsede kayınvalide yigeninin adını torununa koymak istediğini duymadım görmedim anne baba dede kardeş duydum ama kayinvalide yiyeginin ismini çocuğuna koyani görmedim açıkçası bence ismi yaşatmak kısmı değil de kimin ismini yaşatmak kısmı anlamlı olmamış.

Çok çok yakın arkadaşımın ablası genç yaşta öldü 5 sene önce ve erkek kardeşi kızının adını ölen ablasının adını koydu. şimdi adıyla seslenemiyorlar çocuğa, ben bile sorarken abinin çocuğu nasıl konuşuyo mu ne tatlı diye sorabiliyorum dilim varmıyor. koymayın kader çekiyor derler ki inanıyorum.

Biz hep hayal kurduk eşimle. Erkek olursa o kız olursa ben isim koyacaktım. Ama ne olursa olsun karışmalarına izin vermiycem bu sefer
Bizde oyle konusmustuk ama erkek oldu yine ben koydum :) esim de onayladı yani. Insanlar konuşur durur takmayın herkes kendi doğurduğuna versin ismi yani . Kaynana iste görevini yapmis klasik kaynana karışması

Back
X