Ölene kadar benimle konuşmayan dedemin yaptığı sizce psikolojimi bozmuş mudur?

Canandemir344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2018
111
-55
98
32
Böyle bir sülalede büyümek nasıl bozmuştur diye sormak daha doğru olur. Dedem bir gün sarhoşken ve kendisi çok aksi biriydi geldi iki erkek kuzenim ve bana aniden bağırdı parfümümü çaldınız yok diyerek. Baya bize bağırdı bırakmadı ben de durdum durdum sonra dayanamadım ağzımı tutamadım diye kendimi suçluyorum aslında ben haklıyım ama zalime ne anlatabilirsinki, dedimki benim adımı biliyor musun da bana hırsız diyorsun yaşım da 14 falandı sanırım. Ve gerçekten çok torunu olduğu için adımı bile bilmiyordu sonra beni tuttu salladı sertçe bıraktı ben giderken de arkamdan koştu kafa bir tane vurdu bende ağlayıp gittim. Ananem deseniz göya seviyor kolumda hala ısırık izi var ısırmış küçükken bildiğiniz diş izi kaldı kolumda bu nasıl bir kafadır ya nasıl ya. Annem zaten böyle bir babayla büyümüş o da beni kalabalık içinde hep utandırıyordu, perde, halı, dedikodu, yemek, elbise harici benimle düzgün ilgilendiğini bilmem karnem kötü diye dövmüştüde. Ömrümde sadece 1 kez bot sahibi olmuştum ıvır zıvırdan bize sıra gelmedi para da vardı ama işte düşünen yoktu, elbise desek hep o aldi o beğendi o giydirdi en güzelini o bilir en iyisini o bilir o yüzden hâlâ kendim duzgun elbise secemiyorum zorlanıyorum. Kendime bakıyorum sinirliyim, utangacım, özgüvensizim, ani kararlar alıyorum, aşırı unutkanım artık demans falan mı ne bu diye sorguluyorum. Sizce bu hayat, ortam içinde iyi yetişebilir miydim yoksa ben mi abartıyorum, kendimi yetiştirmek benim elimdeydi de yapamadım mı? Bu kaybolmuşluk içinde bana ne önerirsiniz? Bu arada annem çorabımdan, kıyafetime, nerede yaşayacağıma ne iş yapacağıma yani komple hayatıma hatta tuvalete gidişime kadar karışır, bazen eve girer girmez tuvalet kapısına vurur gum gum sonra bağırır bu tuvalet aman boş olmasın, giren zaten çıkmaz diye 2 dakika boyunca sayar sayar azarlar insani ezer gider böyle bir yapı. Yakın zamanda hata yapıp dondugum evden tekrar gideceğim benim buldugum tek cozum bu ama ona da mani olma derdinde agliyor, beni daha ne zaman goreceksin vs duygu somurusunu kullanıyor.
Bu arada cidden ölene kadar benimle konuşmadı hatta 1 kez barıştırmak istediler o istemedi film gibi bir ortam film ya...

Ayrı eve çıkacak bir gelirin yoksa aile üyelerini görmezden gel, gergin ortamlardan kaçın. Psikolojik yardım al, böyle ailelerde psikolojik olarak sağlam kalmak imkansız. Birikim yap ayrı eve çık, çıktıysan daha az görüş.

Ayrı eve çıkacak bir gelirin yoksa aile üyelerini görmezden gel, gergin ortamlardan kaçın. Psikolojik yardım al, böyle ailelerde psikolojik olarak sağlam kalmak imkansız. Birikim yap ayrı eve çık, çıktıysan daha az görüş.
Çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Az kaldı gideceğim artık başka yere kurtulacağım. Maalesef uzakta kalamıyorum annem hep bulup onları da yanıma getiriyor hem bizim apartmanda hem sokakta akraba dolu kurtaramıyorum kendimi hiç bir şey olmasa buna şu lazım o lazım bir bela bulup beni içine çekiyorlar mecburen iletişime bunlara maruz kalıyorum canımdan bezdim ya ama son 1-2 ay kurtulacağım onlarca senemi yediler benim...

Çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Az kaldı gideceğim artık başka yere kurtulacağım. Maalesef uzakta kalamıyorum annem hep bulup onları da yanıma getiriyor hem bizim apartmanda hem sokakta akraba dolu kurtaramıyorum kendimi hiç bir şey olmasa buna şu lazım o lazım bir bela bulup beni içine çekiyorlar mecburen iletişime bunlara maruz kalıyorum canımdan bezdim ya ama son 1-2 ay kurtulacağım onlarca senemi yediler benim...
Narsist kötücül bir adam. En kısa zamanda kurtulursunuz inşallah bu adamdan .

Back
X