olgun yumurta problemi

icecreamm

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
5.598
7.536
198
bülent bey benim sorum şöle
iki kez tüpbebek denedik şimdiye kadar bi sorun olmadığını sölediler
ama ilk denememde 18 yumurtadan 6 tane ikinci denememde de 20 yumurtadan 8 tanesi olgun çıktı onlar 3. güne 2 tane geldi 8 ve 7 hücreli olarak
benim size sorum bu kadar yumurtadan çıkan olgun yumurta sayım az oluyo ve 5. güne gitmiyo bunun için kullanabileceğim herhangi bi ilaç varmı yada vitamin
vede son sorum ikinci denememde bhcg değerim 1500e kadar çıktı ama düşüşe geçti bu kimyasal oluyo sanırım tekrar denemek için erkenmi yoksa beklemek mi mantıklı
şimdiden çok teşekkür ederim
allaha emanet olun

bülent bey benim sorum şöle
iki kez tüpbebek denedik şimdiye kadar bi sorun olmadığını sölediler
ama ilk denememde 18 yumurtadan 6 tane ikinci denememde de 20 yumurtadan 8 tanesi olgun çıktı onlar 3. güne 2 tane geldi 8 ve 7 hücreli olarak
benim size sorum bu kadar yumurtadan çıkan olgun yumurta sayım az oluyo ve 5. güne gitmiyo bunun için kullanabileceğim herhangi bi ilaç varmı yada vitamin
vede son sorum ikinci denememde bhcg değerim 1500e kadar çıktı ama düşüşe geçti bu kimyasal oluyo sanırım tekrar denemek için erkenmi yoksa beklemek mi mantıklı
şimdiden çok teşekkür ederim
allaha emanet olun
Merhabalar :
Olumsuz gebelık ve tüp bebek sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı( hısteroskopı )rahim- tüp fılmı cekılmesı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. ardından ilerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yöntem( array cgh) secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.Tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gdılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse ARRAY CGH ( genetık ayıklama) yapmak gerekır.
Bol şans dılerım.

Son düzenleme:
Back