Olmamış Aileler

bilinçli ve kendini harcatmayan bir birey olmalı bu toplumda,yoksa naif kişilikler ezik olarak algılanır bizde haklısınız

Belli ki okumayi seven birisiniz.. daha once okudunuz mu bilmiyorum ama Lindsay C. Gibson in Olgunlasmamis Ebeveynlerin Yetiskin Cocuklari adli bir kitabi var.. okumanizi siddetle oneririm :)

Bır yere kadar haklı olabılırsınız ama bır yere kadar gerisi sızın pasifliğiniz bence. Daha cok kucuk yaslarda baslıyoruz mesela kabugumuzu kırmaya, sınırları zorlamaya bende yaptım. Suanda aılemle ıletısımım cok ıyı, onları dınlerım bundanda memnun olurum.
Eger anlatmadıgınız baska bısey varsa bılemem ama

Belli ki okumayi seven birisiniz.. daha once okudunuz mu bilmiyorum ama Lindsay C. Gibson in Olgunlasmamis Ebeveynlerin Yetiskin Cocuklari adli bir kitabi var.. okumanizi siddetle oneririm :)
İlgiyle okuduğum bir kitaptı ve içinde kendimi bulmuştum. Olanları anlamlandırmama çok yardımcı oldu, teşekkür ederim öneriniz için. Okumayanlar varsa tavsiye edelim :)

Ozgur birakmak derken? Isvec mi burasi konu sahibi? Biz kvalidesiyle altli-ustlu oturmaktan sikayet edip ogluna alt dairesini hazirlayan bir milletiz hangi ozgurluk? Ailesinin onayi olmadan evlenemeyen hatta evlenmeyi gectim istedigi okulu bile secemeyen, secmesine izin verilmeyen bir milletiz.. neyse, kotu ben oluyorum sonra devam etmeyeyim..
Bir yanlışlığı devam ettirmek bizi o isveçlere götürmeyecektir zaten. Böyleler diye onlara uymamalıyız. Uganda da olsak fransada da olsak bir kere yaşıyoruz onu da istediğimiz gibi yaşamak haktır. Ne yani ülkemiz böyle hadi böyle yaşayalım. Bu olamaz,olmamalı

Bır yere kadar haklı olabılırsınız ama bır yere kadar gerisi sızın pasifliğiniz bence. Daha cok kucuk yaslarda baslıyoruz mesela kabugumuzu kırmaya, sınırları zorlamaya bende yaptım. Suanda aılemle ıletısımım cok ıyı, onları dınlerım bundanda memnun olurum.
Eger anlatmadıgınız baska bısey varsa bılemem ama
Desteklenmeyen,özgüven aşılanmayan bir çocukluk yaşadıgınızı düşünmüyorum şu yazdıklarınızdan. Siz zaten başlıkta geçen konuya yabancı gibisiniz,anlamanız zor

Bir yanlışlığı devam ettirmek bizi o isveçlere götürmeyecektir zaten. Böyleler diye onlara uymamalıyız. Uganda da olsak fransada da olsak bir kere yaşıyoruz onu da istediğimiz gibi yaşamak haktır. Ne yani ülkemiz böyle hadi böyle yaşayalım. Bu olamaz,olmamalı

O konuda hemfikiriz zaten, ama ulke gercekleri de su goturmez bir gercek.. hala cocuklarini yasliligi icin yatirim olarak goren bir toplumdayiz.. en basitinden su forumda bile kvalidesinden dert yanip, konu evladi olunca “ben oglumu evlendirmeye kiyamam” diyen yeni nesil ebeveynleri okuyoruz.. yakin gelecekte cocuklarini ayaklarinin ustunde yasamaya programlayacak aile sayisi cok cok az olacak gibi geliyor bana.. o da kendini gelistirmis, acik fikirli aileler tarafindan olacak..

O konuda hemfikiriz zaten, ama ulke gercekleri de su goturmez bir gercek.. hala cocuklarini yasliligi icin yatirim olarak goren bir toplumdayiz.. en basitinden su forumda bile kvalidesinden dert yanip, konu evladi olunca “ben oglumu evlendirmeye kiyamam” diyen yeni nesil ebeveynleri okuyoruz.. yakin gelecekte cocuklarini ayaklarinin ustunde yasamaya programlayacak aile sayisi cok cok az olacak gibi geliyor bana.. o da kendini gelistirmis, acik fikirli aileler tarafindan olacak..
Biz de onlar öyle diye öyle olmayaveririz. Başkaları öyle diye ayak uydurmak zorunda değiliz. Ben de geleceği iyi görüyorum bu arada umarım öyle olur

Ben de berbat bir aile ortamında büyüdüm. Ama şuan evimde kendi ailemle çok mutluyum. Geçmişten gelen acılar düşünceler o ruh hali ara ara yokluyor beni. Ama ben onu dinlememeyi kendi yoluma bakmayı öğrendim. Bundan sonra mutlu olursunuz tabiki ama geçmişi geçmişte bırakarak.

Haklısın.Burda aile güzellemesi çok yapılır , aldırma.İnsan ne yaşadığını kendi bilir en iyi.Son cümlen dışında(ölümlerini istemeyi kastediyorum.) katılıyorum sana.Geçmişe değil bugüne bakarak yaşa hayatını.Verebileceğim tek tavsiye bu.

Ben de berbat bir aile ortamında büyüdüm. Ama şuan evimde kendi ailemle çok mutluyum. Geçmişten gelen acılar düşünceler o ruh hali ara ara yokluyor beni. Ama ben onu dinlememeyi kendi yoluma bakmayı öğrendim. Bundan sonra mutlu olursunuz tabiki ama geçmişi geçmişte bırakarak.
Şanslısınız o zaman çünkü ailesi kötü olup hic değer görülmeyen birisi kocası tarafından da değer görülmüyor eğer okusaydım şuan bambaşka bir hayatım olabilirdi zamanında çok ağladım okumak için o kadar zorladım ki en sonunda sen hastasın normal degil hareketlerin diye antidepresan kullanmaya zorladılar.

Şanslısınız o zaman çünkü ailesi kötü olup hic değer görülmeyen birisi kocası tarafından da değer görülmüyor eğer okusaydım şuan bambaşka bir hayatım olabilirdi zamanında çok ağladım okumak için o kadar zorladım ki en sonunda sen hastasın normal degil hareketlerin diye antidepresan kullanmaya zorladılar.
Tabi şanslı olduğum çok konu var. Eşin karakteri de önemli bu konuda bazıları tam tersi yaklaşım sergileyebiliyor.

Ha bu arada hiçbir şey için geç değildir. Benim ailem okumam konusunda evliliğimde arkamdalardı. Kaldı ki ikisi de saygın meslekleri olan insanlardı ama diğer yaşadıklarım çocukluğumu gençliğimi elimden aldı. Büyümek zorunda kaldım.

Ha bu arada hiçbir şey için geç değildir. Benim ailem okumam konusunda evliliğimde arkamdalardı. Kaldı ki ikisi de saygın meslekleri olan insanlardı ama diğer yaşadıklarım çocukluğumu gençliğimi elimden aldı. Büyümek zorunda kaldım.
Tabi öyle geç değil ama hersey zamanında güzel verimli diye düşünüyorum şimdide açıktan okuyorum ama ne bileyim insanın içinde bazı şeyler ukte kalır ya benimkisi öyle

Tabi öyle geç değil ama hersey zamanında güzel verimli diye düşünüyorum şimdide açıktan okuyorum ama ne bileyim insanın içinde bazı şeyler ukte kalır ya benimkisi öyle
O ukte çok berbat bişey o konuda haklısınız. Benim de içimde çok ukte kaldı bu yüzden onları asla affetmeyeceğim çok konu var. Ama en azından çocuklarınıza nasıl davranmayacağınızı biliyorsunuz. Bu da çok önemli bir ders.

Bunlar,28 yaş dahil bu yaşına gelene kadar tüm hücrelerine tek başına doğru kararlar veremeyeceğini, her zaman bir onaya ihtiyacın olduğunu bu hayatta yetersiz ve her zaman kendine güvensiz hissetmen gerektiğini aşılayan .............'dır.
En basit bir şeyde bile yüreğinizin o cesaretsizlikle çarpmasının,hiç bir şeyden tatmin olamamanın sorumlusudurlar. Bu cesareti de yıllarca sizi doyurup büyütmüş olmalarından,kim bilir ne şartlarda sizi hayatta tuttuklarından alırlar.
Kulaklarınız hep bağırış çığırışla çınlamıştır"AİLE" ortamında. İnsanların anlaşamayıp didişmelerini seyretmişsinizdir,böylece ailenin mutluluk olabileceği düşüncesinin üzerini de kazırlar beyninizden. En mutlu anlarınızda bile bir tarafınız mutsuz kalır.İnsanın iliğine kadar sömürür,insanda ruh bırakmazlar.
Siz siz olun boyle bir olmamış aileniz varsa napın edin kaçın ordan. Mideniz doyacagına ruhunuz doysun,öyle insanlarla olun.
Aile her zaman mutluluk degildir. Bir adım önde olan kişiler değildir bazıları için. İlk fırsatta harcamak istediği,mecburiyetlerin örmüş olduğu o ağlardan kurtulma isteğidir. Bazen ölmemelerini dilemek yerine kurtulmayı dilemektir,hayatından çıkarmak istemek ama ölene kadar silinmeyecek hatıralara sahip olmaktır.
İnsan ailesini,yetiştiği ortamı seçemiyor. Mutlu ailelere hüzünlü balık gözlerle bakan evlatlar dunyaya getireceginize siz ölün inşallah.
Aile yönünden tek sıkıntım babamdı. Aynı yaştayız sizinle ve ruhumdaki psikolojimdeki yaraların nerdeyse tamamı onun yüzünden. Çok şükür kaçtım ondan ve uzun zamandır yüzünü bile görmüyorum ama şanslıyım ki benim çok iyi bir annem ve kardeşlerim var.

O ukte çok berbat bişey o konuda haklısınız. Benim de içimde çok ukte kaldı bu yüzden onları asla affetmeyeceğim çok konu var. Ama en azından çocuklarınıza nasıl davranmayacağınızı biliyorsunuz. Bu da çok önemli bir ders.
Aslında bilmiyorum nasıl davranacağımı bana yanlış gelen birşey ona doğru gelecek serbest mi bırakmam lazım yoksa kendi tecrübelerimle yaklaşacam zor bu zamanda çocuk yetiştirmek

Aslında bilmiyorum nasıl davranacağımı bana yanlış gelen birşey ona doğru gelecek serbest mi bırakmam lazım yoksa kendi tecrübelerimle yaklaşacam zor bu zamanda çocuk yetiştirmek
Kendi kararlarını vermesine olanak tanıyacaksınız ama bu demek değil ki başıboş bırakmak. Öncelikle ona güvenip kendi hayatını şekillendirmesine yardımcı olacaksınız hatalarını göstererek doğruya iyiye yönelterek ama onun adına herşeye karar vererek değil. Size annenizin babanızın yaptığı çok içinize oturan şeyleri yapmamaya çalışın. Kısacası onu her zaman sevdiğinizi güvendiğinizi ve yanında olduğunuzu hissettirin. Gerisi gelir.

Back
X