Ölmeden önce..

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
Evet belki çok basit bir mesele gibi gelicek bazılarınıza ama son zamanlarda kafamı çok meşgul ediyor bu konu.
Benim endişem ölünce geride hiçbir şey bırakamamak. Ya da yaşlandığımda geriye dönüp baktığımda "vay be ne yaşamışım" diyememek. Sanki boşa yaşıyormuşuz gibi. Üniversiteye gidiyorum ve günlerim çalışmakla geçiyor. 5 yıl daha böyle geçecek. Sonra 24 yaşına gelicem zaten. Evlilik, çocuk vs derken yaşlanıp gidicem. Çok mantıksız geliyor sanki amaçsız çabalıyormuşum gibi.
Komik gelebilir ama Einstein'i, Darwin'i ya da ne bileyim Atatürk'ü çok kıskanıyorum. Kıskanmak derken özenmek, imrenmek. Hepsi de geriye çok güzel şeyler bıraktı. Bilgi, emek bıraktı. Böyle dünyaya imzasını atıp gitmiş insanlar gözümde çok çok değerli. Bense bu dünyaya hiçbir faydam olmadan ölüp gidicem. Hani derler ya "seni tanıyan son insan da öldüğünde hiç yaşamamış olacaksın" diye. Çok doğru. Amaan gece gece ne diyon sen ya diyenler olabilir, ben de bilmiyorum ne dediğimi :halay: İçimi dökmek istedim sadece, bir de benim gibi düşünüp hissedenler varsa dertleşmek için.

yine okumaktan geçiyor ya sanırım. bende de oluyor aynı düşünce bazen ama sonra diyorum ki "okumazsan kaç kişiye ulaşabilirsin,ne başarabilirsin bu ülkede?"

ya çok şanslı olacaksın birileri yürü ya kulum diyecek,ya da okuyacaksın,öyle iyi olacaksın ki her şekilde adından söz ettireceksin her dönemde. şahsen böyle düşünüp buna göre çalışıyorum. ayrıca sınav dönemlerinde gelir bu düşünceler normaldir :)

haa bir de ilerde kendi adıma bir okul yaptırma isteğim var sayılırsa,o olursa gözüm açık gitmem sanırım. :KK48:

cevapları tek tek alıntılayamadım ama çocuk diyenler olmuş. Çocuk tek yaşama amacı olmamalı bence. Ki çocuğu olmayan nice insan var onlar çok değersiz oluyor bu mantığa göre. Bahsettiğim şey kendim olarak dünyaya bir şey bırakamamak, işe yaramamak.

Alanınız ne?
Mesleki anlamda bir şeyler yapabilirsiniz belki.
Kitap yazmak da olabilir.

Ayrıca herkesin sizi tanıması gerekmez. Kimseye zarar vermeden hayat yolculuğunu tamamlarsanız yeterince şey yapmış olursunuz zaten.

cevapları tek tek alıntılayamadım ama çocuk diyenler olmuş. Çocuk tek yaşama amacı olmamalı bence. Ki çocuğu olmayan nice insan var onlar çok değersiz oluyor bu mantığa göre. Bahsettiğim şey kendim olarak dünyaya bir şey bırakamamak, işe yaramamak.
Daha 24 yasina bile gelmemissin ki...arkanda bisiler bırakmak icin hala vaktin var ..umutsuz bi sekilde evlilik coluk cocuk diyip monoton hayatı vizyon edinmek yerine nasil iz bırakabilirimi düsünebilirsin ..saglikli ve basarılı bi ömur dilerim...

Alanınız doğrultusunda bilimsel çalışmalar yapın.
Şahsen ben bir öğretmen olarak geriye iz bırakır mıyım düşüncesine hiç kapılmadım. Bizim mesleğin artısı bu sanırım.

Buradakilerin çoğunun derdi evlenip çocuk yapmak olduğu için seni anlayamazlar

Evet belki çok basit bir mesele gibi gelicek bazılarınıza ama son zamanlarda kafamı çok meşgul ediyor bu konu.
Benim endişem ölünce geride hiçbir şey bırakamamak. Ya da yaşlandığımda geriye dönüp baktığımda "vay be ne yaşamışım" diyememek. Sanki boşa yaşıyormuşuz gibi. Üniversiteye gidiyorum ve günlerim çalışmakla geçiyor. 5 yıl daha böyle geçecek. Sonra 24 yaşına gelicem zaten. Evlilik, çocuk vs derken yaşlanıp gidicem. Çok mantıksız geliyor sanki amaçsız çabalıyormuşum gibi.
Komik gelebilir ama Einstein'i, Darwin'i ya da ne bileyim Atatürk'ü çok kıskanıyorum. Kıskanmak derken özenmek, imrenmek. Hepsi de geriye çok güzel şeyler bıraktı. Bilgi, emek bıraktı. Böyle dünyaya imzasını atıp gitmiş insanlar gözümde çok çok değerli. Bense bu dünyaya hiçbir faydam olmadan ölüp gidicem. Hani derler ya "seni tanıyan son insan da öldüğünde hiç yaşamamış olacaksın" diye. Çok doğru. Amaan gece gece ne diyon sen ya diyenler olabilir, ben de bilmiyorum ne dediğimi :halay: İçimi dökmek istedim sadece, bir de benim gibi düşünüp hissedenler varsa dertleşmek için.
Neden çocuk yapmayı boşa çabalamak olarak görüyorsunuz ki biz Atatürk'ün annesini de biliyoruz sonuçta. Siz de vatana hayırlı bir evlat yetiştirip adınızı yasatabilirsiniz:)

Valla panpa mesleğinde yüksel

Ben mesleki blog yazıyorum mesela her yazım beğeni topluyor

Arxiv'de makalelerim var, bu ocak yeni bir çalıştaya daha makale göndercem gayet mutluyum

Önü açık bir meslekse keyif de alırsın, izini de bırakırsın. Ben de çalışıyorum haftaiçi tabi ki ama işime asla angarya olarak bakmam. Umarım sen de güzel işler başarırsın. Yaşın genç, yüksek lisansını yap, güzel projeler yap sonra da postanı koy derim :)

Evlenmek, çocuk yapmak zorunda değilsin, okuyorsun, ilerde kendi ayakların üzerinde durabileceksin ama kafa yapısının değişmesi çok zor oluyor ne yazık ki. Toplumun dayattığı bu şeylere karşı çıkacak, kendi hayatının kontrolünü eline alacak kadar cesur olman lazım. Bu cesareti gösteremeyenler bir şekilde yeniliyor, hep o istemedikleri mezun ol- evlen-çocuk yap kafasına giriyor.

Benim de aklıma babam ve oğlum filminin meşhur sahnesi gelir,

Hani Sadık şey der:

Hayat devam edecek, birileri yeni kitaplar yazacak okuyamayacaksın, yeni filmler çekilecek izleyemeyeceksin, sevdiğin bir şarkıyı bir daha dinlemek isterken dinleyemeyeceksin... Bunlar kolay alışır insan; ama onu büyürken izleyememek, yanında olamamak, ilk kız arkadaşını göremeyecek olmak,...

Bak gece gece efkarlandırdın şimdi :(

Benim de aklıma babam ve oğlum filminin meşhur sahnesi gelir,

Hani Sadık şey der:

Hayat devam edecek, birileri yeni kitaplar yazacak okuyamayacaksın, yeni filmler çekilecek izleyemeyeceksin, sevdiğin bir şarkıyı bir daha dinlemek isterken dinleyemeyeceksin... Bunlar kolay alışır insan; ama onu büyürken izleyememek, yanında olamamak, ilk kız arkadaşını göremeyecek olmak,...

Bak gece gece efkarlandırdın şimdi :KK43:

hah işte kızcağız bunu demiş. yok olmaktan bahsetmiş. millet çocuk doğur diyor.

Back
X