ölmüş...

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
Kizlar odamin balkonunda kumrular yine yuva yapmisti bu defa yerleri sildigimiz kirmizi kovalar var ya onun sepet gibi olan kismina yapmislardi ve kova balkondaki dolabin ustundeydi yani yuksekte. Dun gece inanilmaz ruzgar esti o kova dusecek de yuvalari bozulacak diye cok korktum uyuyamadim bile dogru duzgun. Sabaha karsi kalktim bir baktim kova dusmus yerde daha tuyleri cikmamis kucucuk yavru kus cansiz yatiyor. Allahim o kadar cok uzuldum ki. Annesi yoktu yaninda biraz sonra geldi balkonda bir oraya bir buraya ucup durdu uzunca bir sure ottu o yavrunun basinda sanki aglar gibi. Cok uzgunum. Keske bir sey yapabilseydim.

hayatım neden çıkıp kovayı almadın o kuş şimdi evlat acısıyla nasıl yanıyordur

Evet kovayi alip yere koysaydin yazık olmuş üzüldüm.
Dusegini tahmin etmişsin niye almadın ki?

Evet kovayi alip yere koysaydin yazık olmuş üzüldüm.
Dusegini tahmin etmişsin niye almadın ki?

Yerde de devrilirdi zaten ve kuslara yaklasmamaya calisiyordum yavrularin ustune insan kokusu sinerse anneleri bakmazmis atarmis o yavrulari o yuzden dokunmamak en iyisi diye dusundum

İçeri alabilirdin mesela. Kovanın yanına destek koyabilirdin. İçine taş bile koyabilirdin ağırlık olsun diye.

Bu konuyu açamana anlam veremedim...

Son düzenleme:
Yerde de devrilirdi zaten ve kuslara yaklasmamaya calisiyordum yavrularin ustune insan kokusu sinerse anneleri bakmazmis atarmis o yavrulari o yuzden dokunmamak en iyisi diye dusundum

Ya neyse üzülme olucegi varmış yaklasmaktan koku sinmezdi hele o rüzgarda,bizimde balkondaki somineye yapmıştı yakından bakmistik kackere hiç bisey olmadı anneleri buyuttu uçurdu götürdü.
Hergün izlerdik belgesel gibi.
Ama yerini değiştirince anneleri bqkmqyabilirdi,kedilerde böyledir ama kuşları bilmiyorum.

Kovayı destekleyip agırlık koyabilirdin.Bizimde balkonumuzda şöminenin içinde var kuş yuvası ben onlara ekmek su vs tarzı şeyler koyuyorum sürekli hatta seviyorum bile.Mesela kaç gündür evde yokum annemi hergün tembihlerim ihmal etme dikkat et yagmur vs atarsa şöminenin agzını kapat birşeylerle vs diye.Hatta biz şöminenin agzına kapak tarzı birşey bile yapmıştık sadece kuşun girebilecegi kadar bir boşluk vardı yaz aylarında onu kapatırdık yazın kediler çok dolaşıyor diye.Geçen seneden beride hala ordalar yani.

evet kovanın yanına yada içine ağırlık koyabilirdiniz ama artık olan olmuş.

Kovayı yere koysaydınız o kuşlar orda durmazdı.Kuşlar kendilerini alçakta güvende hissetmedikleri için ne dururlar ne yuva yaparlar.Kovayı destekleyebilirdiniz ama olan olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…