Olmuyor diye üzülmeyin her şeyin hayırlısını dileyin

Igo

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
15
0
16
İzmir
Çok uzun bir zaman çocuk istedim bir çok hayal kırıklığı yaşadım.ve yıllar sonra bir gün artık hiç beklemediğim bir zamanda bebğim geliverdi.dünyalar benim olmuştu benzersiz bir duyguydu bir mucizeydi bir armağandı benim için.hiç sorunsuz geçiyordu ne bir bulantı ne hiç bir şey o kadar rahattıki tekrar tekrar hamile kalabilirim diye düşünüyordum.her şey çok güzeldi taki ikili tarama testini yaptırana dek.genede moralim çok iyiydi beni nasıl bir sürecin beklediğinden habersiz. ikili tarma testim riskli çıkmıştı yaş riski 350 de bir birde diğer bir risk var 119 da birdi oda.biraz canım sıkılmıştı doktorum bir on gün daha bekleyelim ultrason muayenesi yapalım tekrar ona göre amniyosentez yapıp yapmayacağımıza karar verelim dedi.stresli günlerde böylece başlamış oldu.ultarasona bakıldı ve dr.kalpte bir leke gördü bunun üzerine amniyosentez önerdi.4-5 gün sonrasında amniyosentez yapıldı doğru ellerde basit bir işlemdi sadce duygusal yönü kötüydü.ve stersli uzun bir bekleme süreci daha.3 haftanın sonunda acil bir telefonla muayenehaneye çağrıldık.bebeğimizde down sendromu vardı.nasıl olabilirdi bir yanlışlık olmalıydı yıkıldık mahvolduk birbirimize sarılıp saatlerce ağladık.napıcaktık bilmiyorduk.dr zor bir karar olsada bebek daha büyümeden çabuk karar vermemizi istedi.ve biz maalesef kolay yolu seçtik.ve şimdi bu sonsuz acıyı dindiremiyorum teselliler göz yaşları yetmiyor bitmiyor hayatın anlamı bitti atlatıcaksın deniyor insan belki bilyor zaman her acıyı hafifletiyor ama tamamen bitirmiyor bu benimle sonsuza kadar yaşıycak.oğlumun acısı son nefesime kadar benle yaşıycak.zor oalnı seçebilirdik ama korktuk kaçtık iki türlüsüde büyük travma yaşayan bilebilir ancak ama hangisi birinden daha hafif olabiliki bilemiyorum.

bebegınızı aldırdınız mı yani sırf engellı olucak dıye o kadar beklemıssınız hamıle kalmayı.. benım bı yakınım da aynı sızın durumunuzdaydı.. engellı dedıler ama olsun dogurucam dedı ve dogdugunda cocugun hıc bır engelı yoktu.. ama hayırlısı olan olmus uzmeyın kendınızı daha fazla.. yenıden hamıle kalırsınız

canım ya ne yazacağımı bilemedim inankı parmaklarım zor gitti klavyeye rabbim acını dindirsin inşallahüzülme bunda da vardır bir hayır ya benimde olmuyor bebişim ama herzaman rabbim hayırlı salih evlat ver diyorum başka yapacak birşeyimizde yok...Rabbim tekrardan kucağını doldursun canım dualarım seninle sende bana dua et inşallah canım ya çok kötü oldum mevlam eli,ayağı düzgün evlatlar versin hepimize...AMİN....

aldırma konusuna gelince birşey diyemeyeceğim çünkü büyük konuşmaktan korkuyorum olan olmuş bundan sonraya bakmak lazım...

çok teşekkür ederim.gerçekten çok zor.olmadığı zamanda üzülüyorsun tabi ama evladını her ne olursa olsun bilinçli bir şekilde kaybetmek çok acı.inşallah rabbim sana sağlıklı bir evlat verir.bana ilaç verip normal doğum yaptıdılar gerçekten uzun ve acı bir süreç hiç kolay değil rabbim kimseye yaşatmasın çok acı çektim manen ve fiziken

.

bizde öyle bir şans yoktu normal olma olasılığı çok düşük olsa bile daha ileri testler vardı ama riskleri yüksek onları bile yaptırırdım fakat amniyosentez yüzde yüz sonuç veren bir işlem..çok üzgünüm bu acı nasıl diner bilmiyorum..

Gözlerimde yaşlar dinmiyor annecim
Bu acı nasıl diner bilmiyorum
Beni affet oğlum
Korktum kaçtım güçlü olamadım
Seni kollarıma alıp koklayamadım
Cennetten gelen o mis kokunu duyamadım
Bana küstünmü annem
Rüyalarıma girmiyorsun
Bari orda göreyim öpüp koklayayım
Bağrıma basayım seni diyorum
Ama doğru ne hakkım var buna benim
Seni istemedim kabullenmedim ben
Bu acıyı ömrüm boyunca taşıyacağım
Benim cezamda bu olacak annecim
Sen benim prensimsin
İlk göz ağrımsın hep öyle kalacaksın
Beni affet annecim

Bence siz asla kolay yolu seçmediniz. Kararınızda çok haklısınız.
Çocuğunuz dünyaya gelseydi onun çektiği bütün sıkıntıları, zorlanmaları gördükçe içiniz daha çok acıyacaktı emin olun ve o zaman da kendinizi suçlayacaktınız.
Aslında siz bir nevi onun yaşacağı sıkıntıları engellemiş oldunuz, bir de bu boyuttan bakın olaya.
Normal insanların bile zar zor ayakta durduğu bu dünyada, down sendromlu bir çocuğun yaşayacağı sıkıntıları bir düşünün.
Hem down sendromlu çocukların devamlı gözetim altında tutulması gerekir, ileride siz yaşlanınca o ne yapacaktı, yaşamını nasıl sürdürecekti?
Şu anda çok hassas bir dönemdesiniz ama lütfen kendnizi daha fazla üzmeyin.

Teşekkür ederim.gerçektende insanın psikolojisi tamamen altüst oluyor.Tabiki doğsaydı olabilecek zorlukları iyi kötü kestirebileyorsun.fakat işte neden oldu neden benim başıma geldi olmasaydı diyorsun sağlıklı bir bebeğim olsaydı ve kucağıma alabilseydim diyorsun.birde vicdan azabı acaba doğrumu yaptım diye günahamı girdim diye cevapsız sorular...

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de 3gün önce 18 haftalıkken bebeğimi kaybettim. Amniyosentez için doktora gitmiştik. Daha işlem yapılmadan doktorum bebeğin kalbi durmuş dedi. O anı anlatmak mümkün değil. Doktorum çok şanslıyız, amniyosentezden sonra olsaydı sebep olduğumuzu düşünecektik dedi. Bu zaten kendisi sonlanmış dedi. Suni sancı ile doğurttular. Sizi çok iyi anlıyorum. Yüzünü görmesek bile karnımızda taşımak yeterli. Sizin kararınızı da anlıyorum . Sıkıntılı bir çocuk dünyaya getirmek zor bir karar. Niye aldırdınız diyenlere katılmıyorum. Benim 7 yaşında bir oğlum vardı zaten. Size de Allah en kısa zamanda bir bebek nasip etsin inşallah...
,

Çok geçmiş olsun sizede.fakat şunu anlayamadım şanslı olan dr heralde bu konuda suçlanmıyacağı için çünkü şu bilinen bir şeyki amniyosentez işlemi olmadanda anenin girdiği işlem stersi yüzünden bebeğin kalbi durabiliyor.muhtemelen sizinkide böyle olmuş olabilir.gerçekten dr lara güvenmekte zorluk çekiyorum artık kutsal bir meslek değilde ticaret yapıyorlar sanki Allah ahavaleediyorum böyle olanları.Allahım sizede sabır versin çocukta bir problem çıktımı bari söyledilermi yoksa sapasağlammıydıçocuğunuz amniyosentez istendiğine göre riskmi vardı

yarın bu acı olaydan sonra ilk defa kontrole gidicem doktora bakalım neler söyleyecek.

yarın bu acı olaydan sonra ilk defa kontrole gidicem doktora bakalım neler söyleyecek.

Merhaba, lüfen bu kadar üzülmeyin, siz doğru olanı yaptınız. Bile isteye engelli bir çocuk getirilmemeli bence dünyaya...Zaten hayat çok zor, Allah korusun size bir şey olsa, o ne olacak? Ona mutsuz ve sorunlu bir hayatı bile bile vermek haksızlık olurdu sırf evlat istediğiniz için.

Lütfen gözlerinizi kapatın ve en içten şekilde vedalaşın onunla ve ona deyin ki:

"Şimdi gitmen gerekiyor, çünkü şu anki şartlar hayata sıkıca tutunman için yeterli değil. Allah'ın izniyle senin için uygun şartları hazırlayacağım, beraberce mutlu olabileceğimiz bir ortamda, biz sadece hayırlısını dileyeceğiz ve sen sağlıkla geleceksin dünyaya.Annen senin için en doğru zamanı bekleyecek, o gün geldiğinde seni bekliyor olacağız, şimdilik hoşçakal" deyin ve lütfen vedalaşın.

Doğru olanı yaptınız, lütfen üzülmeyin...Allah hepimize muhakeme yeteneği vermiş ve Kuran'da diyor ki "Aklını çalıştırmayanın üzerine pislik yağdırırım" Siz aklınızı çalıştırdınız ve ona mutsuz olacağı bir hayat vermediniz. Bu kadar...Hayırlısını dileyin ve isyan etmeden bekleyin, göreceksiniz...

Son düzenleme:
cok cok gecmiş olsun ama ben sadece kan tahlıllerıne o sıvıya bakarak aldıramazdım cunku dünya dua üstünde duruyormus emın olun duayla açılmayan kapı yoktur RABBIM SİZE VERMİŞSE ONDADA VARDIR Bİ HAYIR DİYORUM ama keske aldırmasaydınız. belkı kötü bilceksiniz bu yorumu yaptıgım ıcın ama kolay değil belki ama oda bircan ona kıymak bizim hakkımız değil.

Ne kadar güzel yazmışsınız gerçekten çok duygulandım.Bundada vardır bir hayır diyorum.çünkü bebeğimi kaybetmenin akabinde işsizde kaldım.her şey üstüste geldi yani bebek için yeni daha pahalı ısıtmalı bir eve geçmiştik kış bebeği olacaktı çünkü nasip değilmiş birde işsiz kalınca elim kolum bağlandı şimdi tek maaşa kaldık Allah yardımcımız olsun.Bugün doktora gittim her şey normale dönmüş 2 ay dinlen eylülde tekrar göreceğim seni dedi bir takım tahliller yapılacakmış yeni gebelik için çok oyalanmamamı söyledi.Takdiri ilahi artık bilemiyorum Allah hayırlısını versin hakkımızda cümlemizin.

yorumunuz için tşk ederim.her düşünceye saygım var.Doğru olanı rabbim bilir.Ben ondan af diliyorum bu yükü kaldıramadığım için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…