• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olumlu düşünmek

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar hiç olumlu düşünmüyorum herşeyin en kötüsünü düşünüyorum çok üzülüyorum bu duruma çok şükür düzgün bi hayatım var ama ben kafam da hasta mıyım ölecdk miyim diye düşünüyorum hamile kaldım taktım kafayı düşürcem düşürcem diye ve düşük yaptım olumlu olmayı beceren arkadaşlar nasıl beceriyolar ve faydasını görüyorlar mı yardımcı olun bana

Iyi dusun iyi olsun.Bir seyi kirk kere soylersen olurmus.Agzindan yel alsin gibi sozler bizim kulturumuzde olan sozler sozun dusuncenin ne kadar onemli oldugunu gosteriyor.

Olumlu dusunmeye odaklanmaktansa ilk etapta kotuyu dusunmemeye odaklanin.Bunlar icin kitaplar var ve buradaki kisisel gelisim bolumundeki bilgiler de faydali tavsiye ederim.

Sizinki olumlu düşünme eksikliğinden çok evham sanki. Bir de verdiğiniz örnekler hep sağlığınızla alakalı, diğer konularda da böyle misiniz?

Kızlar hiç olumlu düşünmüyorum herşeyin en kötüsünü düşünüyorum çok üzülüyorum bu duruma çok şükür düzgün bi hayatım var ama ben kafam da hasta mıyım ölecdk miyim diye düşünüyorum hamile kaldım taktım kafayı düşürcem düşürcem diye ve düşük yaptım olumlu olmayı beceren arkadaşlar nasıl beceriyolar ve faydasını görüyorlar mı yardımcı olun bana
Bir anksiyete vakası daha..burada çok konu açılıyor.
son zamanlarda neden bu kadar arttığını merak etmekte bir yandan da yazılanları okudukça konu sahipleriyle empati yapıp uzulmekteyim.
Bilmeyenler için bilgi vermek gerekirse anksiyete ;
Kaygı bozukluğu olarak da geçer bir tür psikolojik rahatsızlık. Normalde takilmamasi gereken en basit şeyleri bile kafaya takıp abartılı bir şekilde kaygı duymak şeklinde belirti gösterir.
Her insanda kaygı bulunur.ancak kaygiya 10 üzerinden bir rakam vermek gerekirse normal bir insanda kaygı düzeyi 5-6 arasidir. Bu olması gereken kaygı düzeyidir, örnek olarak hayatımızda her insanın kaygıları vardır.çocuk bakmak, sınavdan geçmek vb.gibi. Ancak kaygı düzeyi sayı verecek olursak 9-10 gibi yükseldiği zaman rahatsızlık olmaya başlar.günlük yaşamı etkiler, rahatsız olan kişilerin ilaç kullanması gerekir, ilaç ile kaygı düzeyi düzenlenir.
Not: doktor gibi yazmışım:)) burada çok okuyunca demek ki :))

Son düzenleme:
Yardım almayı hiç düşündünüz mü? Doktor değilim ama başıma geldiği için biliyorum anksiyete bu :KK51:

Bu konuyla ilgili o kadar fazla şey yazabilirim ki..
Tüm hareketlerimizi beynimiz yönetiyor. Hatta duygularımızı bile. Beynimizdeki düşünceler sonucu oluşuyor herşey.. En basit örnek stres.. Kafamızda stres yaratan unsurları düşündükçe ruh sağlığımızı bozuyoruz.. O sebeple beden sağlığımız ruh sağlığımızla başlıyor.. Size meditasyon onerebilirim. Ama hiç yapmadıysanız tek başınıza yapamayabilirsiniz. Bir uzman eşliğinde yapmalısınız.. Videolar izleyebilirsiniz bununla ilgili. Zihninizi boşaltmaya olumsuz düşüncelerden arınmaya çalışmalısınız. En basitinden "Hasta mıyım" diye düşünmek yerine "sağlıklıyım" diye düşünmelisiniz.. Ve daima şükretmelisiniz. Nefes alabiliyorsunuz, uyanıyorsanız hayattasınız, yemek yiyebiliyorsanız ellerinizi kullanabiliyorsunuz, iletişim kurabiliyorsanız konuşabiliyorsunuz.. Aslinda sahip oldugunuz o kadar çok zenginlik var ki.. Sadece siz sahip olduğunuz şeylerin büyük bir zenginlik olduğunun farkında değilsiniz. O sebeple olumlu düşünmek için, önce farkındalığınızı arttırmalısınız.. E esraylmz03

Back
X