- 25 Temmuz 2023
- 202
- 239
- 18
- Konu Sahibi OrangeKedi
-
Içses pluyor bu dediginiz. O da kendi sesiniz degil de dogumdan itibaren etrafın ogrettiği ses. O sesle konusma teknikleri var problemin kökenine inme kendini ve o kisiyi affetme. Vs ama kolay seyler değil. Yardım almak iyo olurHerkese merhaba. Bir şey aklıma takıldığı zaman ve istediğim gibi gitmeyince sürekli olumsuz düşünceler geliyor aklıma. Ve ben çekim yasası gibi evrene giden düşüncelerin geri döndüğüne inanıyorum. Bir de onun için endişelenmeye başlıyorum. Bunu düzeltmek için meditasyon yapıp olumlu cümleler kurup veya isteklerimi düşünürüm ama istem dışı gerçekleşen olumsuz düşüncelerden nasıl kurtulacağımı çözemedim. Bir taktiğiniz veya bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Sahip olduklarını düşün aşkım. Sende olanları, elinde bulunan imkanları düşün. Elinde olmayanlarla ilgilenme. Sana bağlı olmayan, senin kararların dışında gelişen olaylar üzerinde kafa yorarak boğma kendini. Çünkü hayat gerçekten bizim seçimlerimizden ibaret değil yalnızca. Hani durgun suya bi taş atarsın, o su dalgalanır dalgalanır ama en sonunda kavuşur ya su... İşte öyle. Düşününce çözebiliyor musun? Hayır. Saçlarına yazık, gerilen kaz ayağı çizgilerine yazık. Botox kaç para haberin var mı?Herkese merhaba. Bir şey aklıma takıldığı zaman ve istediğim gibi gitmeyince sürekli olumsuz düşünceler geliyor aklıma. Ve ben çekim yasası gibi evrene giden düşüncelerin geri döndüğüne inanıyorum. Bir de onun için endişelenmeye başlıyorum. Bunu düzeltmek için meditasyon yapıp olumlu cümleler kurup veya isteklerimi düşünürüm ama istem dışı gerçekleşen olumsuz düşüncelerden nasıl kurtulacağımı çözemedim. Bir taktiğiniz veya bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Çekim yasasına bu kadar inanmak üzerinizdeki baskıyı arttırmış olabilir. Zihin sürekli konuşur bu doğal birşeyHerkese merhaba. Bir şey aklıma takıldığı zaman ve istediğim gibi gitmeyince sürekli olumsuz düşünceler geliyor aklıma. Ve ben çekim yasası gibi evrene giden düşüncelerin geri döndüğüne inanıyorum. Bir de onun için endişelenmeye başlıyorum. Bunu düzeltmek için meditasyon yapıp olumlu cümleler kurup veya isteklerimi düşünürüm ama istem dışı gerçekleşen olumsuz düşüncelerden nasıl kurtulacağımı çözemedim. Bir taktiğiniz veya bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
O kadar haklısın ki. Ve ben de bunun o kadar farkındayım ki.Sahip olduklarını düşün aşkım. Sende olanları, elinde bulunan imkanları düşün. Elinde olmayanlarla ilgilenme. Sana bağlı olmayan, senin kararların dışında gelişen olaylar üzerinde kafa yorarak boğma kendini. Çünkü hayat gerçekten bizim seçimlerimizden ibaret değil yalnızca. Hani durgun suya bi taş atarsın, o su dalgalanır dalgalanır ama en sonunda kavuşur ya su... İşte öyle. Düşününce çözebiliyor musun? Hayır. Saçlarına yazık, gerilen kaz ayağı çizgilerine yazık. Botox kaç para haberin var mı?
Galiba bu durum da olabilir. Akışına bırakmaya çalışıyorum bazen. Bakıyorum zevk alarak ilgilendiğim bir şey varken anında düşünceler içinde hayali oluşuyor gözümde. Ve birkaç kez olunca yandım bu bana geri dönecek napıcam deyip bu düşünceler geldi anda olumluua çevirmeye çalışıyorum. Bu da beni yoruyor haliyle.Çekim yasasına bu kadar inanmak üzerinizdeki baskıyı arttırmış olabilir. Zihin sürekli konuşur bu doğal birşey
Gün boyu değil şükür ki. Hayattan keyif de alabiliyorum. O yüzden terapi durumluk bir şeyim olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi iyiyken her şey istemsiz geliyor. Birkaç kere olunca da bu başıma gelecek çok aklımdan geçiyor diyorum. Ve geliyor da. Bu durumu kendim çağırmış oluyorum. Bu yüzden de diyorum olumlu düşün olumlu olsun. Tam o sırada gelen olumsuz düşünceleri olumlu yapmak istediğim zaman başaramıyorum. O sırada süreç hem hayali hem iç konuşma şeklinde oluyor.Kötü şeyler olurken hatta her şey yolundayken bile aklımıza kötü ihtimaller gelmesi insan olmanın bir parçası, insan sonuçta her şartla baş etmeye, b planı kurup çözüm üretmeye, kötü şeyler olmadan temkinli davranıp önlem almaya çalışan bir varlık, bu hayatta kalma güdülerimizin bir parçası. Eğer sabahtan akşama kadar durmadan kötü şeyler düşünmüyorsanız kaygı bozukluğundaki gibi, gayet normal yaşamsal faaliyetlerini yerine getiren bir bireysinizdir ve bunu yaptığınız için hayat kafanıza her kötü ihtimali tutup fırlatmayacak. Ama eğer moraliniz hep kötüyse, neşelenemiyorsanız, sürekli korku ve üzüntüyle yaşıyorsanız elbette bir psikoloğa danışmanız gerek. Çekim yasasından ziyade içinde bulunduğunuz zamanı kendinize eziyete şevirmemek için. Umarım tüm zorlukları en kısa zamanda atlatırsınız
Bence siz hatayı kötü düşündüm kesin başıma gelecek diyerek yapıyorsunuzGün boyu değil şükür ki. Hayattan keyif de alabiliyorum. O yüzden terapi durumluk bir şeyim olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi iyiyken her şey istemsiz geliyor. Birkaç kere olunca da bu başıma gelecek çok aklımdan geçiyor diyorum. Ve geliyor da. Bu durumu kendim çağırmış oluyorum. Bu yüzden de diyorum olumlu düşün olumlu olsun. Tam o sırada gelen olumsuz düşünceleri olumlu yapmak istediğim zaman başaramıyorum. O sırada süreç hem hayali hem iç konuşma şeklinde oluyor.
Dediğiniz gibi dönüyor olsaydı benim şimdiye üç kanser beş sakatlık geçirmem gerekirdi inanınO kadar haklısın ki. Ve ben de bunun o kadar farkındayım ki.
Galiba bu durum da olabilir. Akışına bırakmaya çalışıyorum bazen. Bakıyorum zevk alarak ilgilendiğim bir şey varken anında düşünceler içinde hayali oluşuyor gözümde. Ve birkaç kez olunca yandım bu bana geri dönecek napıcam deyip bu düşünceler geldi anda olumluua çevirmeye çalışıyorum. Bu da beni yoruyor haliyle.
Benim hayatımın bı döneminde iş stresinden çok vardı. Sürekli olumsuzluklar düşünüp uyuyamazdim ve düşündüğüm şey başıma gelecek diye paniklerdim kalkıp bilgisayar açardım. Bir süre sonra beni rahatlatan enerji sesleri podcastleri dinledim. Uykuya bı şekilde dalabildim. Bir iki ay baş ucumda kulaklık oldu ve panik döneminde bu podcastleri dinledim eşimi uyandirmadan. Eşim yurtdışına yerleşip benim tr de kaldığım dönemde de bir ara yalnız yaşamaktan oluştu sanırım 300 sezonluk dizi buldum dinleyerek uyudum ki olumsuz şeyler dusunmeyeyim. Şimdi işi bıraktım başka ülkeye yerleştim vs derken hala sanki sabah işle alakalı bir krizim olacakmış gibi panikli bir ağrı hissediyorum göğsümde iyi şeyler düşünüyorum, atıyorum bir hafta sonra gideceğim tatili düşünüyorum telefondan bir kki şeye bakıyorum onla ilgili dalıyorum hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?