Olumsuz düşünceleri nasıl aklımdan çıkarırım?

OrangeKedi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2023
202
239
18
Herkese merhaba. Bir şey aklıma takıldığı zaman ve istediğim gibi gitmeyince sürekli olumsuz düşünceler geliyor aklıma. Ve ben çekim yasası gibi evrene giden düşüncelerin geri döndüğüne inanıyorum. Bir de onun için endişelenmeye başlıyorum. Bunu düzeltmek için meditasyon yapıp olumlu cümleler kurup veya isteklerimi düşünürüm ama istem dışı gerçekleşen olumsuz düşüncelerden nasıl kurtulacağımı çözemedim. Bir taktiğiniz veya bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Ben kendı kendime çözüm bulamadım. Bulamadıkca daha kotu etkılenmeye basladım bu yuzden terapıye başlıyorum. Sızde ılerletmeden bı uzmandan tavsıys alırsanız daha ıyı olur. bazen düsüncelerımızı kendımız yonetemeyız dısardan gozlem ıyı gelecektır.

Içses pluyor bu dediginiz. O da kendi sesiniz degil de dogumdan itibaren etrafın ogrettiği ses. O sesle konusma teknikleri var problemin kökenine inme kendini ve o kisiyi affetme. Vs ama kolay seyler değil. Yardım almak iyo olur

Sahip olduklarını düşün aşkım. Sende olanları, elinde bulunan imkanları düşün. Elinde olmayanlarla ilgilenme. Sana bağlı olmayan, senin kararların dışında gelişen olaylar üzerinde kafa yorarak boğma kendini. Çünkü hayat gerçekten bizim seçimlerimizden ibaret değil yalnızca. Hani durgun suya bi taş atarsın, o su dalgalanır dalgalanır ama en sonunda kavuşur ya su... İşte öyle. Düşününce çözebiliyor musun? Hayır. Saçlarına yazık, gerilen kaz ayağı çizgilerine yazık. Botox kaç para haberin var mı?

Kötü şeyler olurken hatta her şey yolundayken bile aklımıza kötü ihtimaller gelmesi insan olmanın bir parçası, insan sonuçta her şartla baş etmeye, b planı kurup çözüm üretmeye, kötü şeyler olmadan temkinli davranıp önlem almaya çalışan bir varlık, bu hayatta kalma güdülerimizin bir parçası. Eğer sabahtan akşama kadar durmadan kötü şeyler düşünmüyorsanız kaygı bozukluğundaki gibi, gayet normal yaşamsal faaliyetlerini yerine getiren bir bireysinizdir ve bunu yaptığınız için hayat kafanıza her kötü ihtimali tutup fırlatmayacak. Ama eğer moraliniz hep kötüyse, neşelenemiyorsanız, sürekli korku ve üzüntüyle yaşıyorsanız elbette bir psikoloğa danışmanız gerek. Çekim yasasından ziyade içinde bulunduğunuz zamanı kendinize eziyete şevirmemek için. Umarım tüm zorlukları en kısa zamanda atlatırsınız

Çekim yasasına bu kadar inanmak üzerinizdeki baskıyı arttırmış olabilir. Zihin sürekli konuşur bu doğal birşey

O kadar haklısın ki. Ve ben de bunun o kadar farkındayım ki.
Çekim yasasına bu kadar inanmak üzerinizdeki baskıyı arttırmış olabilir. Zihin sürekli konuşur bu doğal birşey
Galiba bu durum da olabilir. Akışına bırakmaya çalışıyorum bazen. Bakıyorum zevk alarak ilgilendiğim bir şey varken anında düşünceler içinde hayali oluşuyor gözümde. Ve birkaç kez olunca yandım bu bana geri dönecek napıcam deyip bu düşünceler geldi anda olumluua çevirmeye çalışıyorum. Bu da beni yoruyor haliyle.

Gün boyu değil şükür ki. Hayattan keyif de alabiliyorum. O yüzden terapi durumluk bir şeyim olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi iyiyken her şey istemsiz geliyor. Birkaç kere olunca da bu başıma gelecek çok aklımdan geçiyor diyorum. Ve geliyor da. Bu durumu kendim çağırmış oluyorum. Bu yüzden de diyorum olumlu düşün olumlu olsun. Tam o sırada gelen olumsuz düşünceleri olumlu yapmak istediğim zaman başaramıyorum. O sırada süreç hem hayali hem iç konuşma şeklinde oluyor.

Bence siz hatayı kötü düşündüm kesin başıma gelecek diyerek yapıyorsunuz

Kaygı bozukluğu..nerde görsem tanırım kelin ilacı hesabı bacım çözümü burada değil destek alman lazım..sevgiler

kafami sag tarafa dondurup derin bir nefes aliyorum, sola dogru yavasca cevirip iptal iptal iptal diyorum. O felaket teorileri bende de var maalesef . Anne olunca artti

Dediğiniz gibi dönüyor olsaydı benim şimdiye üç kanser beş sakatlık geçirmem gerekirdi inanın kendinize pembe fili düşünme diyip aklınıza pembe fil gelince kendinize kızıyorsunuz bir nevi

Benim hayatımın bı döneminde iş stresinden çok vardı. Sürekli olumsuzluklar düşünüp uyuyamazdim ve düşündüğüm şey başıma gelecek diye paniklerdim kalkıp bilgisayar açardım. Bir süre sonra beni rahatlatan enerji sesleri podcastleri dinledim. Uykuya bı şekilde dalabildim. Bir iki ay baş ucumda kulaklık oldu ve panik döneminde bu podcastleri dinledim eşimi uyandirmadan. Eşim yurtdışına yerleşip benim tr de kaldığım dönemde de bir ara yalnız yaşamaktan oluştu sanırım 300 sezonluk dizi buldum dinleyerek uyudum ki olumsuz şeyler dusunmeyeyim. Şimdi işi bıraktım başka ülkeye yerleştim vs derken hala sanki sabah işle alakalı bir krizim olacakmış gibi panikli bir ağrı hissediyorum göğsümde iyi şeyler düşünüyorum, atıyorum bir hafta sonra gideceğim tatili düşünüyorum telefondan bir kki şeye bakıyorum onla ilgili dalıyorum hemen

Evet dünyayı biz kurtarıyoruz, armağan çağlayan, kafa dergisi vs. İnanılmaz hızlı uyutuyordu beni. Spotifyda 12 dk sonra kapan gibi ayarlamalarda yapabiliyorsunuz. Dizi olarakta criminal minds izlemiştim deliler gibi djdjd kafa komple gidiyor

Bende böyleydim zamanla çok çok azaldı. İş, güç, meşgale ve sosyalleşmenin çok katkısı oldu bence. Terapi de güzel bi destek umarım sonuç alırsınız.

Olumsuz dusuncelerin aklimiza gelmesi cok nornmal bunun farkinda olmaniz biseyleri degistirmek icin onemli bir adim kendinizi iyi hissedecek seyleri artirmalisiniz sucluluk duygusundan arinmalisiniz ben bir dönem panik atak ve anksiyete tedavisi aldim ilac tedavisi seklinde faydali olmustu ama cok agir durumda degilseniz onermem bir seyleri degistirmeye cabaladikca daha cok buhrana giriyorsunuz kendinizi sevin cevrenizdeki olumsuz insanlardan olavildigince uzaklasin sinir koyun meditasyon iyi gekiyir ama hizliir beklenti almak da iyi degil meditasyonun surecinden keyif almak lazim bir sonuc almak icin degil yani olumlu seylere odaklanip sükur eeginiz seyleri farkēp onlari usunmeye yogunlasin kendinizde ve cevrenizde yasadiginiz olumsuz seylerim sizde kattigi olumlu seylere odaklanabilirsiniz ve en onemlisi olumsuz dusunce aklina gekmeyem yok bence ama bunlari cok konusmamak lazim kendimizle ozdeslestirmememiz icin

herkeste farklı işler tabi ama ben anda kalarak çözdüm mevzuyu. Çok ağır travmalar yaşadığım dönemlerde terapistimle nefes çalışmaları vs yaparak ana, kokulara, seslere odaklanarak öğrendim. Sonra zamanla bunlara gerek duymadan sadece şu ana odaklanmaya başladım. Mesela akşam çamaşır asacaktım bi mail geldi ama sinirlerim zıpladı. Sonra yapabileceğim bi şey yok diye düşündüm. Çamaşıra odaklandım siyahlar şuraya lacivertler şuraya gibi işi bi de köpürttüm dikkatim dağıldı sakinleştim.

Anda kalmak yada mindfullness diye bi aratın isterseniz tarayıcıdan. Youtube da tedX konuşması vardı minfullness için bi kadının. Onlara bakabilirsiniz. Umarım fayda sağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…