• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümüne çocuğunu savunan anneler!

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.981
158
Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

1. çocuğun adı Ali olsun.
Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

2. çocuğun adı da Murat olsun.
Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Söyleyin bana a dostlar ; ben çıldırmakta haksız mıyım?
Bakın ben çocukları kesinlikle kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz çünkü.
Ama anneleri neden böyle toz kondurmuyor?

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.
Ama aile ölümüne çocuğu savundukça o da bi yerde çaresiz kalıyor.

Siz çocuklarınızın okul hayatında böyle şeylerle karşılaştınız mı?
Ya da çocuğunuzu bu durumlara ( küfür vs.) nasıl alıştırdınız?

Aman Allahım bunlar nasıl anne bu çocuklar liseye gelince neler yapmaz ki duyuyoruz öğretmen bıçaklayan arkadasına tecavüz eden ya Allahım esirgesin benim cocuguma böyle bir şikayet gelse psikolog psikolog gezerim malesef böyle küçük kalmayacaklar büyüdükçe eylemleride büyüyücek

Eşim genel konular da iyidir maşallah diyim ama sinirlenince herkese küfür eder kendi kendine.
Yanında kimse yokken yada ben varken başkasının yanında etmez.
Bugun ailesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü evlerine bir gittim yemin ederim abartmıyorum herkes birinine bağırıyor salak mal diyor abisi karısına p.ç diyor.
Annesi evlatlarına toz kondrmuyor.
Bir de utanmadan bizim iletişim şeklimiz bu diyorlar.
Diyorum eşim iyi çıkmış bunlardan.

Sözün özü ali nin gelecekti ki eşi için çok üzgünüm

ali seneye neler yapacak kim bilir git gide coşmuş çocuk:KK53:

çocuklar ailenin aynasıdır işte böyle büyütülen çocuklar topluma salıveriliyor olan bizim çocuklarımıza oluyor
Bu yerde doğru bir yerde yanlış düşünüyorsunuz benim oğlum 1. Sınıf her gün yeni bir küfür öğrenip ediyor ben uyarmaktan bir hal aldım ceza verdim uyardım kızdım anlamıyor ve ben küfürden nefret ederim ben bu kadar nefret ederken küfürden oğlumun her gün küfür öğrenip etmesine ne denir peki

Okul hayatında değil de geçen arkadaşlarıla öğle arası kafeye gittik oturmaya. Yan masaya 5-6 yaşlarında bir çocukla, annesi geldi oturdu. Çocuk güzel güzel pastasını yedi. ardından kalktı, camın kenarında içinde pastanelerde satılan köpüklerden var koca bir kavanoz. Çocuk annesinin gözü önünde koca kavanuzu ittire ittire kendine çekti ama ağır bir şey onun için belli. Kapağını açtı, içinden bir köpüğü ağzına sokup çıkarttı. Ardından hoop tekrar içine attı. anne çıtını çıkarmıyor, ben şok oldum. Aptal aptal gülüp, çocuk işte diyor. Bir sinirlendim. "Ne çocuğu, niye müdahale etmiyorsunuz? Bir de pişkin pişkin gülüyorsunuz, çok ayıp utanın." dedim. Kadın hiç bir şey olmamış gibi kalkıp gitti sonra. Bu kadının yetiştirdiği çocuktan edep, adab beklenir mi?

Keske o anneler babalar cocuklarina nasil zarar verdiklerini bilseler , nasil bir cehalet ki o cocuklarin birgun yapayalniz kalacagini , okulda nasil basarisiz olacaklarini , hicbir iste tutunamayacaklarini goremiyor anlayamiyorlar

Hep derim her dogurma yetisine sahip olan dogurmasa keske , bu isin bir sinavi bi ehliyeti olsa

Bizim okul hayatimiz da cok cetrefilli , oglum 5.sinifta , 5 senede 4.okulunda , ogretmenlerden , baska cocuklardan o kadar cektik ki..
Ben 3.sinifin donem ortasinda bir cocuk yuzunden okul degistirdim , kucucuk cocukla bas edemedim , simdi takip ediyorum onun gittigi okula hayatta gondermem cocugumu
Cok zor isler bunlar

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

1. çocuğun adı Ali olsun.
Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

2. çocuğun adı da Murat olsun.
Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Söyleyin bana a dostlar ; ben çıldırmakta haksız mıyım?
Bakın ben çocukları kesinlikle kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz çünkü.
Ama anneleri neden böyle toz kondurmuyor?

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.
Ama aile ölümüne çocuğu savundukça o da bi yerde çaresiz kalıyor.

Siz çocuklarınızın okul hayatında böyle şeylerle karşılaştınız mı?
Ya da çocuğunuzu bu durumlara ( küfür vs.) nasıl alıştırdınız?
Anlattığımız iki çocuk profilini okul hayatım boyunca görmedim ve etrafımda da duymadım.
İleri zamanlara iyi derece yetişmiş ipsiz sapsız yetiştiriyorlar.
Aileler böyle olursa o çocuklar azıtırda azıtır.
Kızınızın sınıfını değiştirme imkânınız var varmı?

Alinin annesiyle geçen yıl konuştuğumda ;
'Hico bu kadar hassas büyütme kızını ilerde nasılsa duyacak envai çeşit küfür' demişti.
Çok sevgili sınıf annemizde ; aman Hico benim kızda çok küfür eder(7 yaşındaki kız!) takılma bu kadar diye güya beni sakinleştirmeye çalışmıştı.
:oha:

'Hico bu kadar hassas büyütme kızını ilerde nasılsa duyacak envai çeşit küfür' demişti.
Çok sevgili sınıf annemizde ; aman Hico benim kızda çok küfür eder(7 yaşındaki kız!) takılma bu kadar diye güya beni sakinleştirmeye çalışmıştı.

yalnız sınıf ortamınız da bir garip bütün çocuklar küfür mü ediyor

tamam duyabilirler öğrenebilirler ama bunu kullanmak asıl sorun

kızımın sınıfında var öyle bir cocuk, annesine durumu her söylediğimizde aldğımız cevap şu ; madem begenmıyorsunuz söyleyin cocuklarınıza oğlumla oynamasınlar.....

cocuk en son baska bı erkek cocuga ''senın kafanı top gibi sektireceğim'' deyip defalarca kaldırıma vurmuş diğer çocugun başını, okula ambulans gelmiş falan, yani aile üstüne almıyor, bi şekilde hep kendı cocugunu savunuyor, inanamıyorum, cidden, böyle aileler de varmış deyip şoka giriyorum, kızım defalarca eve kolum çok ağrıyor x bana vurdu dıye geldi, üstelik tek benim kızım değil diğer en az 10 veli daha şikateçi, ama yokk, ne aileyle iletişim kurabiliyor ne de çözüm bulabiliyoruz, annenın yaptıgı tek hareket ise sınıf veli whatsapp gurubundan cıkmak oldu

Anlattığımız iki çocuk profilini okul hayatım boyunca görmedim ve etrafımda da duymadım.
İleri zamanlara iyi derece yetişmiş ipsiz sapsız yetiştiriyorlar.
Aileler böyle olursa o çocuklar azıtırda azıtır.
Kızınızın sınıfını değiştirme imkânınız var varmı?
Araştırdığıma göre sınıflarda birer ikişer böyle çocuk var malesef.
Ayrıca çok daha kötü durumlar(takıntı,sarkıntılık vs.) olmadan kolaya kaçıp okul/sınıf değiştirme taraftarı değilim.

yalnız sınıf ortamınız da bir garip bütün çocuklar küfür mü ediyor

tamam duyabilirler öğrenebilirler ama bunu kullanmak asıl sorun
Yani kızlı erkekli bi 6-7 çocukta küfür alışkanlığı var malesef.
Ama en azından diğer anneler biraz utanıyor/ bozuluyor ne bileyim kusura bakmayın felan diyo.

Nasıl bir yere düşmüşsün canım sen:KK51:

kızımın sınıfında var öyle bir cocuk, annesine durumu her söylediğimizde aldğımız cevap şu ; madem begenmıyorsunuz söyleyin cocuklarınıza oğlumla oynamasınlar.....

cocuk en son baska bı erkek cocuga ''senın kafanı top gibi sektireceğim'' deyip defalarca kaldırıma vurmuş diğer çocugun başını, okula ambulans gelmiş falan, yani aile üstüne almıyor, bi şekilde hep kendı cocugunu savunuyor, inanamıyorum, cidden, böyle aileler de varmış deyip şoka giriyorum, kızım defalarca eve kolum çok ağrıyor x bana vurdu dıye geldi, üstelik tek benim kızım değil diğer en az 10 veli daha şikateçi, ama yokk, ne aileyle iletişim kurabiliyor ne de çözüm bulabiliyoruz, annenın yaptıgı tek hareket ise sınıf veli whatsapp gurubundan cıkmak oldu
Bahsettiğiniz çok ciddi bir olay Allah korusun yarın öbür gün daha fazla zararda verebilir çünkü çocukta aileside normal değil. Ben olsam çocuktur demem gider darp raporunuda alır suç duyurusunda bulunurdum.

Back
X