ömrümü herşeyimi çok kırdım

monarosa_angel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
23
0
86
Ankara
herkese mrb. ben daha 9 aylık evliyim çok şükür çak ama çokta mutluyum
zaman zaman her çiftin yaşadığı sorunları yaşıyoruz sanırım aileler inanın bunları yazarken bile kendimi tutamıyorum :sinifsinif: ben onu çok ama çok seviyorum aramızda bitek sorun var oda ailelerimizin düğünümüz sırasındaki anlaşmazlıkları tek sorunumuz bu yha ve ikimizde çok yıprandık evet çok yıprandık şimdi bana lütfen yardımcı olun ben ömrümü herşeyimi kocacımı kırdım nası kendimi ona affettiricem senağlama , onu mutsuz görmek istemiyorum ,:çok üzgünüm:, :sinifsinif:

yha sözlü tartışma her seferinde konuyu kapatıyoruz ve açmamak için nekadar söz versekte olmuyo biz bayanların huyu malum takıldıkmı takılıoruz enson eşimin babasını çağırdık işte ençok orada kırdım sanırım sinir anında insan ne yapacağını bilemio işte şimdi sakince düşündüğümde keşke hiç kayınpederimi aramasaydım diorum. Ama oldu bikere :sinifsinif:

konunuz yanlış yerde umarım mod arkadaşlarım ilgi yere taşır

konuna gelince
üzerinden 9 ay gecmiş arkadaşım hala neyi gündeme getirip evinin huzurunu bozuyorsunki
bırak gecmişi gelecege bak kocanın sana verdigi degere bak
kapını kapayınca kaynana kayınpeder anne baba dışarda kalır

bence akşama sevdiği yemekleri yapın ve karşınıza alıp konuşun özür dileyin bir daha yapmıcagınızı söyleyin (yapmamak içinde kendinize söz verinalsanaalsanasmile)

evt çok haklısınız kimsenin ruhu bile duymuyo ben ve bitanem içimiz içimizi yiyo
sevdiği yemekleri yapmak ve özür dilemek inşallah sonuç verir diorumya başka hiç sorunumuz yok ama herne hikmetse düğün sırasında yaşanan tatsızlıklar sürekli önümüze çıkıo
Umarım herşey düzelir bugün başaka tavsiyelerinizde varsa dinlemeye hazırım dedimya onu çok seviyorum

Aile mevzuları çok hassas konular, kimse tabi ki ailesi hakkında konuşulsun istemez.
Haklı da olsanız, eğer konuyu ısrarla uzatıyorsanız, karşıdaki de biryerden sonra patlıyor, çünkü ailesi, haklı da.
Ve dikkatinizi çekerse, bu konuları ısrarla ne kadar açıp konuşursanız konuşun, hep aynı noktaya gelir, tartışırsınız, başka da birşey olmaz, olan size olur, o kişilere hiçbirşey olmaz.
Artık olan olmuş biten bitmiş diye bakın bence, geçmiş konuları açınca inanın çözüm olmuyor. Eğer karşı taraf size sıkıntılar yaşatmışsa, kendinizce sınırlar çizmeniz hakkınız tabi ama onun dışında, aynı konuları açıp, bu konuda aile mevzuları ise, çözüm olmaz.

o bahsettiğiniz sorunları hangi çift yaşamıyor ki evlilik arefesinde
örneğin biz bir defa annelerimiz çok kötü tartıştı ayrılma aşamasına geldik nerdeyse ama evlendik.
ve inan eski mevzuları ne ben ne eşim bir defa bile ağzımıza almış değiliz.8 yıldırda evliyiz.
eski eskide kalmalı canım ben hep diyorum birşeyi sürekli dillendireceksek kavga konusu yapacaksak en iyisien başta ayrılmak yok ayrılmıyorsak en güzeli hiç yaşanmamış saymak
şükür bende eşimde hiç kinci değiliz.bir defa bile o tatsız anların lafıı etmedik evliliğimizde

Evine girip kapını kapatınca sadece sen ve eşin kalıyorsunuz. Siz bir ailesiniz bunun farkına varın lüften. Geçmişte yaşanmış ve telafisi olmayan şeyler için üzmeyin eşinizi.
Şimdi ona kızsanız o size kızasa ne olacak geri gelecekmi geçmiş. HAYIR

Aynen biz tüm eşyalarımızı kendimiz aldık ne benim ailem ne eşimin ailesi hiç bişeye karışmadı herkes gücü olduğu ölçüde yapar dedim inanın düğün sırasındada bir çok şeyi görnezden geldim ama eskileri tekrar etmenin hiç anlamı yok kırılan ya ben yada ömrüm oluo sanırım bi ömür boyu biz nekadar açmasakta bu konu bizim karşımıza çıkıcak kayın validemle falan hiç sorunum olmadı bne herşeyi alttan aldığım için biliorumki eşim benim hakkımı savunuyo ama eşiminde benim hakkımı savunmadığı yerde işte bende kopuyorum zoruma gidio insanların evlat ayrımı yapması (bu hem benim ailem hem eşimin ailesi için geçerli) büyük konuşmayım ama ayrım yapıcak bi anne olucaksam tek bi çocuğum olsun yapamam yha onun günahı ne die düşünürüm ama işte özellikle eşimin ailesinde bu ayrım bariz bi şekilde oluyo eşim farkettiğinde çok üzülüo ama elden ne gelir ailesi sonuçta insanın ailesini seçme şansı yokki

maşallah inanın çok hoş tartışmlarınızda eskiyi dile getirmemek
bizde söz verdik birbirimize ma ben biraz fazlamı takıntılıyım ne hazmedemiyorum benim emeğimi yok saymalarını ozaman da olmuyo

ama yok artık kırmıcam onu

Tüm yazışmaları okudum. Fakat neden özür dilediğinizi anlayamadım.
Aileler tartıştı diyorsunuz, peki neden siz kendinizi suçlu hissediyorsunuz? Konuyu gündeme getirdiğiniz için mi? :uhm::uhm:

ya nası anlatıyım annesi taktığı 2 bileziği aldığı çamaşır makinesini başımıza kalkıo herkese herşeyi ben yaptım diye anlatıo ve buda benim inanılmaz zoruma gidio yukardada yazdım ne benim ailemin nede eşimin ailesinin hiç emeği yok gelinliğimizi dağmatlığımızı kına çerezimizi bile biz aldık yha ve kayın validemin böle olur olmaz urumlarda ben herşeyi yaptım demesi onun ailesi ne yaptı demesi beni delirtio ve bende bu sefer eşimi kırıorum

Konunun ne olduğunu böyle açıkça yazarsanız, bizlerde yorum yapmaya çalışabiliriz.
Ben hiç şaşırmadım k.validenizin bu tavrına. Benim k.validem bana evlenirken hiç ama hiç bir yardımda bulunmadı, talep de etmedik. Sadece ele güne rezil olmamak adına, düğünde bilezik taktı. O da şöyle.. Nişanımızda taktığı bilezikleri düğünden 2 gün önce geri istedi ve yeniden taktı) Şimdiki aklım olsa hayatta vermezdim..:umursamaz:
Gerçi ben o zamanda vermek istemedim, ama benim ailem verdirtti.. "tenezzül etme, sonra senin dilin uzun olsun" dediler. Ama yanıldılar, çünkü k.validem hala taktığı o bileziğin lafını ediyor.. Bir de bizim düğüne gelen kişilerin düğünlerine gidip altın takmak zorunda kalıyor ve bizim borcumuzu ödüyormuş güya..

Bunu 1 söyledi, 2 söyledi.. En sonunda dedimki "anne, ben evleneli kaç sene oldu, boyumca çocuğum var, hala bitmedi bizim borçlar.. Yap hesabını da kaç paraysa vereyim, mevzu kapansın".. Aynen d eböyle dedim.. en gururlu insanı bile delirtir böyleleri.. Aynısını öneririm sana arkadaşım. Asla eşini yeme, eşinle gül oyna, keyfini çıkar bu günlerin. K.valideye kavga tarzında konuşma, böyle hafif iğneli şekilde anlat derdini, ok tatlımyerimseniben

Ben de daha sıcağı sıcağına yaşadığım birşeyi paylaşayım seninle. (Yani sizinle:))
Eşimle bu yaz tatile gitmeyi düşünüyoruz inş, evlendiğimizde biryere gidememiştik. Onunla ilgili yer araştırması yaptık, otel fiyatlarını filan öğrendik. Otel fiyat mevzunu konuşurken, benim evlendiğimizden beri içimde kalmış ama hiç dile getirmediğim birşeyi, dile getiresim geldi eşime, bu mevzu olunca. Kötü niyetle açmamıştım aslında ama konu ilerledikçe seviyeler de yükselmeye başladı tabi.

Biz kayınvalidemlerden de, benim ailemden de farklı şehirlerdeyiz. Nikahımızı da kayınvalidemlerin olduğu şehirde yaptık. O akşam da orada bir otelde kaldık, sabahta kayınvalidemlere gittik, sonra oradan kendi evimizin bulunduğu bu şehire geldik.. Ben nişanlıyken bu konu açıldığında istememiştim otelde kalmayı, evime gelmek istedim direk. Eşimde kayınvalideme bahsetmiş bundan. Sonra hazırlık aşamasında yüzyüze geldiğimizde bana ısrarla, bak kızım bu benim jestim, fırsat bulmuşken bunu değerlendirin, ben olsam ne güzel giderdim, vs vs bayağı konuşmuştu. Ben de bu kadar ısrara kırmak istemedim, tamam dedim. Gün geldi, akşam otele gittik. Sabahta çıkarken faturayı elimize tutuşturuverdiler. Ben zannediyordum ki, sevgili kayınvalideceğim verecekti.

Tatil için otel fiyatları mevzu açılınca, o zaman kaldığımız otel fiyatı mevzuda açıldı, o o kadardı , bu bu kadar filan, ben de bu fatura mevzunu söyledim, zannediyordum ki annenler karşılayacaktı, bilseydim otele gitmezdim ,dedim. Sonra eşim de, bizi düşündüğünden otelde kalmamızı istedi filan dedi, ben de keşke bu kadar ısrar etmeseydi, ısrar edecekse de ödemesini de yapsalardı dedim, en azından ben gönderiyorum sizi demeseydide, ben de bilerek gidip kalsaydım, ödeseydim, dedim. Daha yeni evliyken büssürü borç içindeyken ( zaten herşeyimiz borçtu) , bir de otel parası ödedik bir güzel. Tabi sonuç olarak konu ilerledi tartıştık. Ne için, geçmiş gitmiş birşey için, boşu boşuna birbirimizi üzdük sadece. Ama neyse içimde kalmadı en azından.

Aslında bu tarz şeyleri eşle konuşmamak lazım, istisnasız tartışıyorsunuz. Sıkıntı kimleyse ona söylemek lazım.

Son düzenleme:
Üzerinden nice zaman geçmiş arkadaşım.

Neden takılıyorsunuz ki bu kadar.Eşinizden çok kendinize zarar verirsiniz böyle düşünüp durarak.

konu açılacakken konuyu degiştirin.. madem eşinizle severek evlendınız takmayın dugunu tartısmaları vs..
evliliginize bakın,aşkınızı yaşayın..
kaç günlük bir dünya sanki bu alem..deger mi üzülmeye kırılmaya..
zor kurulmuş bir yuvayı öyle böyle sebeplerden depresif hallere sokmayın.. evliliginizi mutlu yaşayın ki herkes mutlulae diyebilsin..

Canım benim seni çok iyi anlıyorum bize de ne düğünde ne yardıma ihtiyacımız olduğunda kimse yardım etmedi evlat ayrımı neymiş öğrenmiş olduk özellikle de eşimin ailesi bariz bir şekilde yaptı. Ama yaptı da ne oldu eşim her şeyin farkında ve şimdi durumumuz çok şükür iyi diye yanaşıyorlar ama eşim mesafesini korumayı öğrendi. En güzeli şu an bize karışmaya hak göremiyorlar kendilerinde. Şimde ben durup durup bu konuları açsam ne olacak ki eşim daha fazla üzülecek o üzülünce de haliyle ben de. Eskiyi hatırlayıp kendinizi üzmenin hiç bir anlamı yok zaten eşinde farkındaymış olan bitenin çok fazla üsteleyipte haklıyken haksız durumuna düşme canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…