Ben de daha sıcağı sıcağına yaşadığım birşeyi paylaşayım seninle. (Yani sizinle:))
Eşimle bu yaz tatile gitmeyi düşünüyoruz inş, evlendiğimizde biryere gidememiştik. Onunla ilgili yer araştırması yaptık, otel fiyatlarını filan öğrendik. Otel fiyat mevzunu konuşurken, benim evlendiğimizden beri içimde kalmış ama hiç dile getirmediğim birşeyi, dile getiresim geldi eşime, bu mevzu olunca. Kötü niyetle açmamıştım aslında ama konu ilerledikçe seviyeler de yükselmeye başladı tabi.
Biz kayınvalidemlerden de, benim ailemden de farklı şehirlerdeyiz. Nikahımızı da kayınvalidemlerin olduğu şehirde yaptık. O akşam da orada bir otelde kaldık, sabahta kayınvalidemlere gittik, sonra oradan kendi evimizin bulunduğu bu şehire geldik.. Ben nişanlıyken bu konu açıldığında istememiştim otelde kalmayı, evime gelmek istedim direk. Eşimde kayınvalideme bahsetmiş bundan. Sonra hazırlık aşamasında yüzyüze geldiğimizde bana ısrarla, bak kızım bu benim jestim, fırsat bulmuşken bunu değerlendirin, ben olsam ne güzel giderdim, vs vs bayağı konuşmuştu. Ben de bu kadar ısrara kırmak istemedim, tamam dedim. Gün geldi, akşam otele gittik. Sabahta çıkarken faturayı elimize tutuşturuverdiler. Ben zannediyordum ki, sevgili kayınvalideceğim verecekti.
Tatil için otel fiyatları mevzu açılınca, o zaman kaldığımız otel fiyatı mevzuda açıldı, o o kadardı , bu bu kadar filan, ben de bu fatura mevzunu söyledim, zannediyordum ki annenler karşılayacaktı, bilseydim otele gitmezdim ,dedim. Sonra eşim de, bizi düşündüğünden otelde kalmamızı istedi filan dedi, ben de keşke bu kadar ısrar etmeseydi, ısrar edecekse de ödemesini de yapsalardı dedim, en azından ben gönderiyorum sizi demeseydide, ben de bilerek gidip kalsaydım, ödeseydim, dedim. Daha yeni evliyken büssürü borç içindeyken ( zaten herşeyimiz borçtu) , bir de otel parası ödedik bir güzel. Tabi sonuç olarak konu ilerledi tartıştık. Ne için, geçmiş gitmiş birşey için, boşu boşuna birbirimizi üzdük sadece. Ama neyse içimde kalmadı en azından.
Aslında bu tarz şeyleri eşle konuşmamak lazım, istisnasız tartışıyorsunuz. Sıkıntı kimleyse ona söylemek lazım.