• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ömür boyu böyle mi gidecek:(

asel_000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2012
749
125
63
Elazığ
merhaba arkadaşlar.. ben 2buçuk aylık evliyim. sorun şu: eşim o kadar dağınık o kadar pis ki deli ediyor beni. ben çalışıyorum bir de evin işleri. üstüne gelip dağıtıyor ya deli oluyorum. artık ondan yardım falan istemeyi geçtim ondan ümidi kestim zaten ama yaptığımı bari dağıtmasa:( temizlediğim bir gün temiz kalsın yaa kafayı yiyecem. bi de her şeyi ayağına bekler. şunu getir bunu götür. yemeği bitmeden çayı başlar, çay bitmeden meyvesi. yorgunluktan ölüyorum tam oturdum diyorum şu da olsa da yesek, bunu şurdan getirsene. o kadar dağınık ve özensiz olunca da sürekli uyarıyorum bu sefer bozuluyo. senin çocuğun mu var diye. ama ne yapayım uyarıda bulunmak zorunda bırakmasın o da beni:( dışarıdan gelince el ayak yıkanır kıyafet değişir. işten gelince o kıyafetlerle yatıyo uzanıyo. ben bunlara gelemiyorum. daha şimdiden peşinde koşmaktan yoruldum. yıllarca bu böyle mi gidecek:( buna bir de 2 3 çocuk eklendiğini düşünemiyorum. kendimi hizmetçi gibi hissediyorum:( az önce yine tartıştık:( tamam diyo ama yine aynı:(

merhaba arkadaşlar.. ben 2buçuk aylık evliyim. sorun şu: eşim o kadar dağınık o kadar pis ki deli ediyor beni. ben çalışıyorum bir de evin işleri. üstüne gelip dağıtıyor ya deli oluyorum. artık ondan yardım falan istemeyi geçtim ondan ümidi kestim zaten ama yaptığımı bari dağıtmasa:( temizlediğim bir gün temiz kalsın yaa kafayı yiyecem. bi de her şeyi ayağına bekler. şunu getir bunu götür. yemeği bitmeden çayı başlar, çay bitmeden meyvesi. yorgunluktan ölüyorum tam oturdum diyorum şu da olsa da yesek, bunu şurdan getirsene. o kadar dağınık ve özensiz olunca da sürekli uyarıyorum bu sefer bozuluyo. senin çocuğun mu var diye. ama ne yapayım uyarıda bulunmak zorunda bırakmasın o da beni:( dışarıdan gelince el ayak yıkanır kıyafet değişir. işten gelince o kıyafetlerle yatıyo uzanıyo. ben bunlara gelemiyorum. daha şimdiden peşinde koşmaktan yoruldum. yıllarca bu böyle mi gidecek:( buna bir de 2 3 çocuk eklendiğini düşünemiyorum. kendimi hizmetçi gibi hissediyorum:( az önce yine tartıştık:( tamam diyo ama yine aynı:(

sen de senin anan mı var arkanı toplayacak de
nasıl başlarsa öyle gider
siz toplamaya devam ederseniz o da dağıtacak
bir bir daha 345678965874653245678

öyle demesem de daha nazik bir dille söyledim defalarca. ben çalışıyorum bak tek başıma yetişemiyorum. senin annen ve ablalların yıllarca koşmuşlar peşinden ama bana da yazık. sen böyle alışmışsın ama ben dayanamıyorum. nolur dağıtmasan, yediğin şekerin kabını masanaın ya da kanepenin üzerinde bırakmasan da çöpe atsan ne olur, çoraplarını ortalığa değil de kirli sepetine atsan ne olur vs vs şeklinde defalarca söyledim. yok cık 2buçuk aydır tek kavga sebebimiz bu. değişmiyor değişmiyorrr:(

kirli sepetine girmeyen çamaşır makineside girmez kuralım var benim mesela yıkamıyorum kirlisini tavsiye ederim kurallar iyidir bazen

öyle alışmış öyle gider her zamn ikaz ikaz malesef benimeşimde aynı öyle alışmışlar

kirli sepetine girmeyen çamaşır makineside girmez kuralım var benim mesela yıkamıyorum kirlisini tavsiye ederim kurallar iyidir bazen

güzel de benimkine o da kar etmez sanmıyorum. evi dağıtıyosun ben de artık temizlemiycem toplamıycam bakalım nereye kadar dedim sorun değil benim için dedi yorma kendini bu kadar dedi bi de güldü pişkin pişkin. bu ona ceza değil ki adamın umrunda değil ancak kendimi cezalandırmış olurum:( yarın işe gidecek ütülü kıyafeti yok gel git yaşıyorum şu anda şeytan diyor ütüleme öyle gitsin. bi yandan da kıyamıyorum off:(

Valla canım kadınların genel sorunu bu galiba benim eşimde öyle bende çalışıyorum beraber gidip geliyoruz ama her yer her yerde çoraplar yerlere atılıyor ne yese bilgisayar masasının üzerinde en fazla mutfak tezgahına bırakır öylece. Topluyorum arkamı dönüyorum yine aynı. Annesi de titiz mi titiz bir insan nasıl başetmiş bilmiyorum ama kadında geliyormuş tabi o eve. Başak burcu aslında eşim yeri geldi mi titiz olmayı da bilir de işine gelmiyor çoğu zaman ama şunu getir bunu götür istemez hatta kendi de getirir ancak dağınık işte bence öyle kızıp emir gibi söylemek yerine aşkım şunu beraber yapalım de işten geldiğği zaman aşkım hadi çıkar çorapları kirliy at filan de yani çıkarmasını beklemeden söyle. Güzellikle beraber çalışın hadi çay oldu bardakları da se doldur de mesela. Yani tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. İşte hep böyle iş yaptırmayan aman oğlum otur ben getirirm ben yaparım diyen anneler yüzünden eşler çekiyor böyle.

sen de yapma bakalım ne olcak yapamıyorum yetişemiyorum ne pislik içinde ne kadar durcak bakalım.yetişemiyorum yardımcı ol desen güzellkle işlemez mi.

güzel de benimkine o da kar etmez sanmıyorum. evi dağıtıyosun ben de artık temizlemiycem toplamıycam bakalım nereye kadar dedim sorun değil benim için dedi yorma kendini bu kadar dedi bi de güldü pişkin pişkin. bu ona ceza değil ki adamın umrunda değil ancak kendimi cezalandırmış olurum:( yarın işe gidecek ütülü kıyafeti yok gel git yaşıyorum şu anda şeytan diyor ütüleme öyle gitsin. bi yandan da kıyamıyorum off:(

sen ona kıymazsan o sana kıyar emin ol canım

ben merak ediyorum evlenmeden bu meseleleri hiç mi konuşmadınız aranızda? tamam mantık evliliği belki herkesin hoşuna gitmeyebilir ama şu huylarını bile bile bi adamla nasıl evlenirsiniz anlamıyor ben:)

gündüz çalış, akşam hizmet et, gece koynuna gir... geyşaların bile sizden daha parlak bi yaşam ıvardı zannımca en azından o dönemde medeniyet yoktu.

yalnız bunu böyle yapan da sizsiniz maalesef neden baştan beri hizmetçiliği kabullendiniz ki? hem de çalışıyorken. Çare sizsiniz kimseden medet ummayın.

öyle demesem de daha nazik bir dille söyledim defalarca. ben çalışıyorum bak tek başıma yetişemiyorum. senin annen ve ablalların yıllarca koşmuşlar peşinden ama bana da yazık. sen böyle alışmışsın ama ben dayanamıyorum. nolur dağıtmasan, yediğin şekerin kabını masanaın ya da kanepenin üzerinde bırakmasan da çöpe atsan ne olur, çoraplarını ortalığa değil de kirli sepetine atsan ne olur vs vs şeklinde defalarca söyledim. yok cık 2buçuk aydır tek kavga sebebimiz bu. değişmiyor değişmiyorrr:(

değişeceğini sanman hata.

sen bu saatten sonra nasıl değişemezsen o da değişmez maalesef hizmetçi olacaksın

anası ablası olmuş çünkü

bu arada millet anladığım kadarıyla yemek, yemekten sonra çay, çaydan sonra meyve yıyor, yanı gece yatana kadar yıyor da yıyor...

çok sağlıksız.

benim eşimde çok dağınık ama bende dağınık olduğum için batmıyor zaar :27:
ikimizde eve gelirgelmez yatak odasına gidene kadar soyunan,çıkardıklarını koridora veya hangi oda yakınsa oraya atan tipleriz.
ama şu var ki evi temizleyip toplarkende dağıttığımız gibi ortak çalışıyoruz :1:
o yüzden takmıyorum galiba.
sadece bana yıksa belki bende dellenirdim.
bir de şu var bu zannedersem tüm bayanların sorunu.
sık sık uyarmaktan,temizliği birlikte yapmaya zorlamaktan başkada çaresi yok sanırım :50:

Daha yeni evlisin şimdi hayatın müşterek olması gibi ev işlerinin de müşterek olduğunu kanul ettiremezsen çocuğun olduğunda huniyle dolaşırsın benden söylemesi. Çalışıyorsun durumunuz müsaitse belirli aralıklarla gündelikçi al canım. Yemek olayında falan da sen yemeği hazırlıyorsan o da çayı yapsın. Şu da olsa da yesek dediğinde " benim de canım çekti aşkım hadi getir de yiyelim" de mesela. Yoksa ben yemeyeceğim de, haklısın sen benim çocuğum değilsin de. Öyle de böyle de ama bir şekilde yardımını iste bence.

değişeceğini sanman hata.

Sen bu saatten sonra nasıl değişemezsen o da değişmez maalesef hizmetçi olacaksın

anası ablası olmuş çünkü

bu arada millet anladığım kadarıyla yemek, yemekten sonra çay, çaydan sonra meyve yıyor, yanı gece yatana kadar yıyor da yıyor...

çok sağlıksız.

sonra o adamlar gündüz çalışırken yakıyor o kaloriyi
kadınlar da yiyip yiyip şişiyor
adamlar evdekini beğenmeyip çıtır yeni kızlara yelken açıyor:9::9::9:

evet hep böyle gidecek babamdan biliyorum, babam çekmeceleri bile kapatmaz bişey alır öyle bırakır değil ki çoraplarını kirli sepetine falan atsın mümkün değil

Ayni tip bende mevcut bonusu olarak iki yasinda oglum var ve calisiyorum haftalardir anlatmaya calisiyorum en sonunda bana hayallerindeki erkek degilim demekki ben boyleyim bu kadarim deyip kestirip atti. Bende ne mi yapacagim ayda iki kere yardima gelen kadini uc hatta dorde cikaracagim. Kimsenin kolesi degilim. Yapmayan herif yapmiyor istedigini yap cunku karilarina acimiyorlar en azindan benimki bana acimiyor biliyorum. Bende paramiza acimayacagim bundan boyle

Canım ben bu sorunu evlendikten sonra çözebilen görmedim:((( Annesi erkeği nasıl yetiştiriyor o belirleyici oluyor.Evlendikten sonra mevcut durum iyileştirilebilir diye düşünüyorum.Her yolu denemek lazım.Kural koymak bencede gerekli.Sevgi ile yaklaşmak,iş yapmama eylemi yapmak....vb.

Ama en önemli şey sabır.Ama öyle bir sabır ki taş çatlayacak ama sen hala etkili bir yöntem bulmaya çalışacaksın o derece:1:

Siz Nişanlıyken Farketmediniz mi Bu Huylarını da Evlendin 2,5 Ay Sonra Konu Açtın Buraya :26: Bu Adam Değişmez Ailesinden Öyle Görmüş Öyle Alışmış,Yetişmiş

Nişanlıyken nasıl anlaşılır ki böyle bir durum o zaman aynı evi paylaşmıyoruz sonuçta kendi anne babasının yanında kalıyor eşlerimiz ve gidersekte o eve gidiyoruz annesi zaten derlemiş toplamış oluyor nasıl anlaşılaibilir konuşurken de hiçbir erkek zaten ben dağınığım çorabımı bile atmam kirliye demez zaten. Tabii ki eşlerimizin bizi hizmetçi gibi kullandığını kesinlikle düşünmüyorum alıştırılmakla alakalı ailesi alıştırmadıysa herşeyiin hep topladılarsa erkekler maalesef evlendiğinde de aynısını bekliyor zorlamak lazım. Hadi toplamayalaım etmeyelim valla erkeklerin umrunda bile değil o ev çöp ev olsa yine toplamazlar ama öyle de ev durmaz ki. Ben zorluyorum söylüyorum bir şekilde toplattırıyorum. Kısmen başardım sayılır.

Back
X