Keşke bu soruları zeytinlik hissesi almadan önce bir avukata sorsaydınız.
Mirasçılar paylarını üzerlerine almadılarsa ve hala tapu ölen kişinin üzerine görünüyorsa, siz zeytinlik hissesini resmi yoldan almamışsınız anlamı çıkarıyorum, adamın biri hissedarım demiş payımı şu kadara satıyorum demiş sizde kabul edip elden para verip almışsınız gibi sanki.
Bu şekilde yaptıysanız çok büyük hata yapmışsınız, paydaşlar zeytinliği üzerlerine geçirdiği anda işgalci durumuna düşersiniz, hiçbirinin satıştan da haberi yoktur Allah bilir, ki resmi yoldan satışta mirasçıların üzerine intikal etmiş olması, hepsinin elinde hisseli tapusunun olması gerekiyor, hissesini satmak isteyen paydaş tüm mirasçılara noterden önalım çağrısı yapıyor, çağrıya cevabın belli bir süresi vardı net hatırlamıyorum ama sanki 90 gün gibi kalmış aklımda, kimse hisseyi almak için yanaşmazsa 3. kişilere satış yapılabiliyor, ki tarım arazilerinde prosedür farklı olabilir, tarım arazilerinin bölünemeyeceğine dair bir kanun vardı galiba.
Bende birkaç tane hisseli zeytinlik sattım ama biz hepimiz tapularımızı çıkardık, herkes payını satmakta hemfikirdi, elbirliğiyle satışımızı verdik, her şey gayet kanuni ve nizami oldu.
Lütfen bir avukattan danışmanlık alın.