Onarım yolculuğu,bu hali normalmi?

Bu kisi kendi icine yolculuga baslamis elbette bu güzel ve siz de onun adina seviniyorsunuz ne mutlu size
Ama ben biraz da sizin tarafınızdan bakmak istiyorum olaya
Siz arkadasinizi özlediğiniz ya da sohbet etmek istediğinizde ulasamiyorsunuz, sizi umursamiyor ya da sizi boş çeviriyor
Bu da sizi kıran bir sey degil mi? Insan arkadasiyla dertlesmeyecek ya da mutluluğunu paylasamayacaksa o arkadaşlığın ne önemi kalir ki? O kendi onarma terapisini yasarken sizi düşünmüyorsa siz de kendinizi dusunebilmelisiniz. Yani simdi o sizi aradiginda ben musait degilim dediginizde kırılacaksa o zaman tek kendini düşünüyordur değil mi?
Bence siz de kendinize odaklanin ararsa konuşun ama beklentiye girmeyin aradığında da cok anlam yuklemeyin.
Ben empatiyi yalniz kendine yapilsin isteyen insanlari bencil buluyorum.

Üniversiteden cok çok yakın bir arkadaşım vardı,birbirimize birçok konuda uzaktanda olsa destek olduk,aynı evde kalmıştık okurken ve hayatımıza dair özel ne varsa dertlesirdik.sonra evlendik çocuklarımız oldu ama telefon üzerinden irtibatı hiç kesmedik ve herdaim birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk.fakat kendisinin çok ağır travmaları vardı ailevi ve ben herzaman dinledim yanında oldum.17 yıldır birbirimizin hayatına dair hep haberlesıriz.sorunuma gelince pandemi döneminde kendisini geliştirmeye yönelik kitaplar okumaya başladı ve birtane psikoloğu takip ediyor onun onarım sürecine dahil oldu ve tüm irtibatı iki ay kesti kendisine destekte oldum,onun kendisini onarmasına yönelik yolculuğu beni mutlu ediyordu.gelişsin geliştirsin kendini ve mutlu olsun istiyorum herzaman.fakat garibime giden artık beni hiç aramıyor sürekli arayan arkadaşım ciddi bir mesafe koydu.zaten kendisi ile irtibat kuracağım herşeyi kapadı ve çok mutlu.teknolojinin onu yıprattığını ve kendini geliştirmesine engel olduğu için böyle bir hayatı seçti bunada saygım var.haftada birkacgun telefonunu da kapadı.suanda ona çok ihtiyacım var arıyorum ulaşamıyorum.mesaj yazınca kesik kesik cevap yaziyor.aradigimda çocuğum durmuyor deyip kısa kesiyor.17 yıldır tanıdığım arkadaşım sanki bir öğretmenim modunda eskisi gibi samimiyet ortamı ve atmosferi kuş olup uçtu.aslinda bu durumun benimle ilgisi yok o kendisini gelistime adına kendini tanıma adına bir yolculuğa çıktı o yüzden öyle bunun farkındayım ama neden bazen içselleştirip kızıyorum..neden kafama takılıyor üzülüyorum bilmiyorum.bazende kendisini onarma yolunda benimle olan dostluğuna dair hoşuna gitmeyen birşeylere mi takıldı diye düşünüyorum.onarim yolculuğuna giren arkadaşları burada mutlaka vardır beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim
Cansiz nesneler bile 17 yil dayanamazken bu dunya sartlarina, siz dostunuzla 17 yillik organik bir bag kurmussunuz ne guzel. Ama hayat bu insanlar evrilir farkli sekilde. Farkli yonlere giderler. Bazen de bu yeni baslangiclar icin daha hayirli olur. Hicbir sey sonsuz degildir bu hayatta. Gorevini tamamlayan gidiyor. Ben boyle baktigimdan beri daha rahatladim arkadaslik iliskilerimde. Belki suan bir alana ihtiyaci vardir dostunuzun, belki de yönünü degistirmek istiyordur eski kendinden kurtulmak icin. Siz onunla yasadiginiz tum guzellikler icin sukurde olun, yeni dostluklar girecektir hayatiniza.

Fatih hoca değil adem güneş hocanın onarım kitabı var oradaki uygulamalardan sonra içindeki çocuğu tamir etmeye yönelik ciddi bir yolculuğa çıktı iç dünyasında.icindeki çocuğu iyileştirmeye yönelik birsey.bu arada tamir atölyesine mutlaka katılın faydasını göreceğimizi inanıyorum
Tşk ederim,kitaptan fayda görmesi ne güzel. Ben Fatih hocanin atölyesine katılacağım ins. Size tavsiyem ben de sizin gibiyim. Duygusal bağ kurduğum insanlardan aynı ilgiyi ve sevgiyi bekliyorum. Oysa gerçekten buna ihtiyacımız yok ihtiyacimiz kendimize yönelmek olmalı.

Bazı seyler bitince daha güzel, ona bitmeso daha iyi gelmiş belli ki. Kabullenmek güzel bir yol olacak sizin için.

Fatih hoca değil adem güneş hocanın onarım kitabı var oradaki uygulamalardan sonra içindeki çocuğu tamir etmeye yönelik ciddi bir yolculuğa çıktı iç dünyasında.icindeki çocuğu iyileştirmeye yönelik birsey.bu arada tamir atölyesine mutlaka katılın faydasını göreceğimizi inanıyorum
Ben de okudum o kitabı bi türlü fırsatım olmadı uygulamaya. Bence kafanıza takmayın. Arkadaşınızın iyiliği için bunu yapması gerek. Normale döner yakında. Hem de daha mutlu bir insan olarak.

Ben de okudum o kitabı bi türlü fırsatım olmadı uygulamaya. Bence kafanıza takmayın. Arkadaşınızın iyiliği için bunu yapması gerek. Normale döner yakında. Hem de daha mutlu bir insan olarak.
Onarım sürecine iki kez girdi ama hayatını hep minimum teknoloji ile sürdürmek istiyor haftada birkez telefonlasmak yada onu merak etmek çokmu etkiliyor bunu anlayamadim

Adem Güneşin onarım yolculuğunda aileyle bile iletişim kurulmuyor. Tek sefer bile cignenmiyor bu kural. Sizinle alakası yoktur. Boşuna kendinizi üzmeyin, arkadaşınızı da engellemeyin. Çünkü onarım sürecinde bilinçsizce yapılan bu sitemler, israrlar onlar için tacizden farksiz

Onarım sürecine iki kez girdi ama hayatını hep minimum teknoloji ile sürdürmek istiyor haftada birkez telefonlasmak yada onu merak etmek çokmu etkiliyor bunu anlayamadim
En az bir ay boyunca hiçkimseyle konuşmaması gerekiyor zorunluluklar hariç.

Adem Güneşin onarım yolculuğunda aileyle bile iletişim kurulmuyor. Tek sefer bile cignenmiyor bu kural. Sizinle alakası yoktur. Boşuna kendinizi üzmeyin, arkadaşınızı da engellemeyin. Çünkü onarım sürecinde bilinçsizce yapılan bu sitemler, israrlar onlar için tacizden farksiz
Onarım sürecine iki kez girdi o dönemde o kurallara uydum hic rahatsız etmedim.o yolculuktan çıktı ama hala sanki o süreçte gibi.telefonla sürekli görüştüğü tek kişiyim.benim içinde o öyleydi.şuanda arasamda açmıyor yada açsada kısa tutuyor.ben aramazsam kendisi aramıyor.kensisine açıkça sorsam mı nedenini..?kırıldım kendisine.

Bu kisi kendi icine yolculuga baslamis elbette bu güzel ve siz de onun adina seviniyorsunuz ne mutlu size
Ama ben biraz da sizin tarafınızdan bakmak istiyorum olaya
Siz arkadasinizi özlediğiniz ya da sohbet etmek istediğinizde ulasamiyorsunuz, sizi umursamiyor ya da sizi boş çeviriyor
Bu da sizi kıran bir sey degil mi? Insan arkadasiyla dertlesmeyecek ya da mutluluğunu paylasamayacaksa o arkadaşlığın ne önemi kalir ki? O kendi onarma terapisini yasarken sizi düşünmüyorsa siz de kendinizi dusunebilmelisiniz. Yani simdi o sizi aradiginda ben musait degilim dediginizde kırılacaksa o zaman tek kendini düşünüyordur değil mi?
Bence siz de kendinize odaklanin ararsa konuşun ama beklentiye girmeyin aradığında da cok anlam yuklemeyin.
Ben empatiyi yalniz kendine yapilsin isteyen insanlari bencil buluyorum.

ben de aynı şeyi düşündüm
tamam iyi güzel de şimdi de o size iyi gelmiyor
madem sizi istemiyor artık siz de görüşmeyin.
yani siz de artık benimle görüşmek istemediğini zoraki konuştuğunu ve cevap verdiğini hissediyorum diyebilirsiniz.
hislerinizi yansıtmakta özgürsünüz sonuçta

allah allah nasıl bir şey ki o?
çılgınlar gibi merak ettim şu an

allah allah nasıl bir şey ki o?
çılgınlar gibi merak ettim şu an
Bir nevi inzivaya çekilme gibi bir şey. Hz peygamber de dahil birçok kişi kendini uzun bir süre insanlardan tecrit edip dusunurmus. Tefekkür gibi.
Adem Güneş de altı hafta kadar bir süre telefon, TV, müzik vs hayattan çıkarıyor. Kimseyle iletişim kurdurmuyor. Aynı evin içindekilerle iletişim var sadece. Günün bazı zamanlarında bir odaya çekilip evdekilerle de iletişimi kesip kendinizi, çocukluğunuzu vs dusunuyorsunuz. sizi üzen olayların kinini tutmak yerine onların sizdeki acısını her gün hissedip sonra da ondan kademeli kurtuluyorsunuz.
Kıtabin adı: bırak ve rahatla

Onarım sürecine iki kez girdi o dönemde o kurallara uydum hic rahatsız etmedim.o yolculuktan çıktı ama hala sanki o süreçte gibi.telefonla sürekli görüştüğü tek kişiyim.benim içinde o öyleydi.şuanda arasamda açmıyor yada açsada kısa tutuyor.ben aramazsam kendisi aramıyor.kensisine açıkça sorsam mı nedenini..?kırıldım kendisine.
Çok kafanıza takıyorsaniz sorun. Eğer sizinle iletişim kurmak istemedigini soylerse ona göre davranirsiniz. Zanlarla hareket etmek yerine ikiniz için de böyle daha iyi

yani bu kişisel dönüşüm yolculuğunda belki kötü olayları hatırlattığınız için görüşmek istemiyordur. kopmak istiyorsa kopar hayatınızdan kimseye engel olamayız. demekki yolculuğunda artık siz yoksunuz. yani bir de artık yeni moda derdi varsa karşıdakinin olumsuzluğa beni çekiyor diye uzaklaşıyor insanlar. Yani artık kimseye fazla anlam yüklemiyorum. Gidene, aramayanla hiç uğraşamam. Dertlerinizi burda da yazabilir paylaşabilirsiniz ya da günlüğe yazabilirsiniz. Birine anlatmaktan çok daha güvenli bence. Bu kadar anlam yüklemeyin insanlara herkes her şey gelip geçici hayatta.

Üniversiteden cok çok yakın bir arkadaşım vardı,birbirimize birçok konuda uzaktanda olsa destek olduk,aynı evde kalmıştık okurken ve hayatımıza dair özel ne varsa dertlesirdik.sonra evlendik çocuklarımız oldu ama telefon üzerinden irtibatı hiç kesmedik ve herdaim birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk.fakat kendisinin çok ağır travmaları vardı ailevi ve ben herzaman dinledim yanında oldum.17 yıldır birbirimizin hayatına dair hep haberlesıriz.sorunuma gelince pandemi döneminde kendisini geliştirmeye yönelik kitaplar okumaya başladı ve birtane psikoloğu takip ediyor onun onarım sürecine dahil oldu ve tüm irtibatı iki ay kesti kendisine destekte oldum,onun kendisini onarmasına yönelik yolculuğu beni mutlu ediyordu.gelişsin geliştirsin kendini ve mutlu olsun istiyorum herzaman.fakat garibime giden artık beni hiç aramıyor sürekli arayan arkadaşım ciddi bir mesafe koydu.zaten kendisi ile irtibat kuracağım herşeyi kapadı ve çok mutlu.teknolojinin onu yıprattığını ve kendini geliştirmesine engel olduğu için böyle bir hayatı seçti bunada saygım var.haftada birkacgun telefonunu da kapadı.suanda ona çok ihtiyacım var arıyorum ulaşamıyorum.mesaj yazınca kesik kesik cevap yaziyor.aradigimda çocuğum durmuyor deyip kısa kesiyor.17 yıldır tanıdığım arkadaşım sanki bir öğretmenim modunda eskisi gibi samimiyet ortamı ve atmosferi kuş olup uçtu.aslinda bu durumun benimle ilgisi yok o kendisini gelistime adına kendini tanıma adına bir yolculuğa çıktı o yüzden öyle bunun farkındayım ama neden bazen içselleştirip kızıyorum..neden kafama takılıyor üzülüyorum bilmiyorum.bazende kendisini onarma yolunda benimle olan dostluğuna dair hoşuna gitmeyen birşeylere mi takıldı diye düşünüyorum.onarim yolculuğuna giren arkadaşları burada mutlaka vardır beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim
Size çok net söylüyorum siz ayni kafa yapısına sahip insanlar değilsiniz muhtemelen. Birbirinize de dert anlatıyorsunuz çünkü ikimizde samimi insanlarsınız onarım yolculukları nasıldır bilmem ama.psikolojide sizi üzen yıpratan negatif enerjileri olan insanlardan uzak durulması tavsiye edilir sizin negatif bir enerjiniz olduğunu söylemiyorum tabiki ama siz ayni auraya sahip olmadığınız için tek ortak noktanız dert anlatmak hal böyle olunca sizinle iletişimi kesmiş olmalı . Muhtemelen sizi seviyor ve sizin anlattiginiz şeylere üzülüyor kendi enerjisini de etkilediği için sizinle görüşmüyor . Ona ihtiyacınız vardır belki ama sizinde belki tek kalmanız gereken bir zamanınızdır.

Back
X