Aşılama önce Hsg Sonra Aşilama

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

irena_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
174
1
96
İzmir
Arkadaşlar dün doktora gittim.Doktorum bu ayda hamile kalamazsam hsg çektireceğimi ve bir problem çıkmazsa aşılama yapılacağını söyledi.Dün kocama belli etmedim ama çok üzüldüm.Herşey normal ama ben bir türlü hamile kalamıyorum.İnanıyorumki hsg sonucuda normal çıkacak.Arkadaşlar bu ay hamile kalmam için lütfen dua edin.Buna çok ihtiyacım var.Rahim filmi çektirmekten korkuyorum.Kimi çok acı çektiğini söylüyor kimisi ise çok hafif ağrı oluyor diyor.Tabi bu kişiden kişiye değişir.Aşılama deseniz % 20 oranında bir şansım var.Kendiliğimden hamile kalmayı çok istiyordum ama olmuyor.Allah'ım nolur yardım et.İnşallah bu ay hayırlısı ile hamile kaldığımı öğrenirim ve bunların hiçbirine gerek kalmaz.Bu arada hsg fiyatı için doktorum anestezili 400 ytl dedi.İzmir'de nerde ne kadara bu filmi çekiyorlar bilgisi olan varmı?Aşılama için ise 700 ytl dedi.Arkadaşlar fiyatlar hakkındada yorum yaparsanız sevinirim.senağlamasenağlamasenağlama

canım merhaba ben de senin gibi 5-6 ay uğraştıktan sonra doktorum benden de aşılama öncesi hsg çektirmemi istemişti. aralık ayında çektirmiştim. 5-10 dakikalık bir işlem. benimki acıdı ne yalan söyliyeyim ama sadece ilaç gönderilirken o basıncın etkisiyle 5-10 saniyelik bir şey belki daha kısa süren bir acı. benim normalde de canım tatlıdır. bana doktorum bu yüzden anestezi ile çektir demişti fakat anestezi almak 5-10 saniyelik acıdan daha korkunç geldi bana ve anestezi almadan çektirdim. sonuçta bebeklerimiz için bu acılara katlanmak zorundayız. bazılarında da çok hafif bir ağrı oluyormuş, hiç olmuyor diyenler bile var yani senin de söylediğin gibi kişiden kişiye değişiyor. ben hsg den 1 ay sonra kendiliğinden hamile kalmıştım. yani aşılamaya bile gerek kalmadı. ama maalesef düşük yaptım. tüplerde yapışıklık falan varsa bu çekim sırasında açılıyor ve gebe kalmak kolaylaşıyormuş. hsg den sonra gebe kalan çok kişi duydum.umarım sen de aşılamaya gerek kalmadan hamile kalırsın. hakkında hayırlısı olsun canım.

Merhaba Bende gecen ay HSG cektirdim.. Burda okuduklarım ve arkadaslarımdan duyduklarımla epey kormustum ama o kadar kısa sürede bitti ve ağrısız oldu ki nezaman başladı bitirdi anlamadım.. Bu bunyeden bunyeye degisiyormus.. En fazla adet sancısı gibi ksa sureli agrı hissedersin herhalde..

Birde burda herkez aynı seyi soyluyor uzulmemen ve pozitif olman gerekiyor.. Bende senin gibiydim uzulur ağlardım sonra kendi kendime tembihledim (biraz zor oluyor acıkcası) kafamdan mümkün oldugunca sildim..simdi Allah nasip ederse tedavi oluyorum.. Benimki sebepsiz infertilite.. Allahım ne zaman nasip ederse ya sükür diyeceğim.. sözün kısası kafanda olayı bitirmelisin.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. :)

selam arkadaşlar,bende geçen ay hsg çektirdim.okuduklarımdan dolayı bende gerilmiştim ama hiçte dedikleri gibi olmadı.gerçektende kendini kasmamak çok önemli bu işlem sırasında.istanbul fındıkzadede çektirdim doktorumun önerisiyle.anestezi falan olmadan 280 ytl idi.50 lira doktor indirimi yaptılar.gayet rahat geçti.

benim aşılamamda 850ytl buldu.iğneler dahil.ssk karşılamıştı iğnelerin bir kısmını...özelde yaptırmanı tavsiye ederim.özel olup sağlık güvencesi geçerli olan yerler var oralar mesela...

öncelikle geçmiş olsun canım ben 2 ci asılamamı yaptırdım rahim filmi aslında cok kısa süren bi işlem acısıda adet sancısı kadar bende cektirmiştim 10 dk sürüyo sadece rahim filmi fiyatı 180 ytl vermiştim ben asılama için ise ilac dahil 550 ytl verdim ama sana tavsiyem bunu normal dr degilde bir tüp bebek merkezinde yaptır derim genede sen bilirsin bol bol şanslar.....

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz ve bu ay müjdeli bir haber alırım.İşte umut dünyası.Aslında aşılamada çok etkili bir yöntem sayılmaz.Biraz araştırdım aşılamada sadece spermler rahim ağzına bırakılıyormuş.Yani çok etkili olurmu onuda bilmiyorum.Aslında en iyisi mikroenjeksiyon ama oda çok pahalıymış.Arkadaşlar aklım çok karışık.Zaten ben bu kadar düşünürsem olacağı varsada olmayacak.

konu eski ama önemli . bu yüzden yazma gereği hissettim. eşimde sperm sayısı ve hızı düşük.

7-8 ay gebelik olmayınca hsg çektirdik. 1 ay sonra hamile kaldım ama 8. haftada düşük yaptım.

düşükten sonra 3 ay korunduk, doktor öyle söylemişti bize.

4 aydır da normal yollardan deniyoruz ama olmuyor. sanırım son şanslarımız doğal yollar için

İzmir Çınarlıda anestezili fiyatı mart ayında 500 tl ödedik,
bayraklıda smyrna art aşılama 750 tl bi de iğneler var onlarada sanırım 180 tl verdik.
Korkma canım rahat ol,inan canın acımıcak, umarım tüplerin açık hiç bi sorun yoktur.

Merhaba arkadaşlar, sizi takip ediyordum fakat aranıza yeni katıldım.Ben 37 yaşımdayım şu An tedavi görüyorum. Geçen ay hsg çektirdim ve sonuç temiz çıktı eğer bu ay hamile kalmazsam aşılama yaptıracağım. Dr.um bebeğin olmaması için hiç bir sebep yok her şey normal diyor ama bir yıldır korunmasız ilişki yaşıyorum buna rağmen olmadı.umudumu yitirmiyorum her gece dua ediyorum bebişim gelsin diye.Size sorum şu,hsg den sonra normal yolla hamile kalan varmı ve aşılamayı hsg den hemen sonra yaptırıp hamile kalan varmı.Allah hepimizin Yardımcısı olsun,hepimize sağlıklı bebişler versin.

Merhaba arkadaşlar, sizi takip ediyordum fakat aranıza yeni katıldım.Ben 37 yaşımdayım şu An tedavi görüyorum. Geçen ay hsg çektirdim ve sonuç temiz çıktı eğer bu ay hamile kalmazsam aşılama yaptıracağım. Dr.um bebeğin olmaması için hiç bir sebep yok her şey normal diyor ama bir yıldır korunmasız ilişki yaşıyorum buna rağmen olmadı.umudumu yitirmiyorum her gece dua ediyorum bebişim gelsin diye.Size sorum şu,hsg den sonra normal yolla hamile kalan varmı ve aşılamayı hsg den hemen sonra yaptırıp hamile kalan varmı.Allah hepimizin Yardımcısı olsun,hepimize sağlıklı bebişler versin.
Bende hsg den sonra hamile kalırım diye sevinmiştim ama aşıma denememe rağmen hamile kalamadım.

Back
X