Konuşma Problemleri Önemli !

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Asyakngr

🥰
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2018
379
497
33
Merhaba; konu buraya uygun mu bilmiyorum ,ama taşınmasın lütfen 🙏

Arkadaşımın çocuğu küçükken bi sarılık geçirdi ve kanı değiştirildi .şimdi 2.5 yaşında ama henüz konuşmuyor .arkadaşım çok üzülüyor 😔sarılık böyle bişeye sebeb olur mu ?başından geçen arkadaşlar varsa Bilgi verebilir mi ? Şimdiden teşekkürler 🙏

Arkadaşımın çocuğu küçükken bi sarılık geçirdi ve kanı değiştirildi .şimdi 2.5 yaşında ama henüz konuşmuyor .arkadaşım çok üzülüyor 😔sarılık böyle bişeye sebeb olur mu ?başından geçen arkadaşlar varsa Bilgi verebilir mi ? Şimdiden teşekkürler 🙏
Ben bebekken sarıldıktan kanım değişmiş. Annemden hiç konuşma konusunda birşey duymadım. İlgisi olacağını sanmıyorum pek

Sarılık kandaki bir hücrenin fazlalığından oluşan bir durum, yani beyne etki edecek bir şey değil bildiğim kadarıyla.
Bir de çocuklar derdini anlatabildikleri sürece konuşmazlarmış, ne gerek var gibi düşünüyorlar zannedersem. :)

Ama tabi bi dr göstermekte fayda var, hemen kötüye yormayın :)

Gelişim için götürmüştü yaşıtlarından önde demiş doktor orda bi sıkıntı yok zekasında da yok maşallah anlıyo istediklerini göstererek yaptırıyo kendi yapıyo .
Bazı bebekler kelimeleri haznesinde biriktirir birden konuşur, belki de öyledir. Ama sarılıkla ilgili değildir.

Sarılıkla ilgili değildir. Durum tamamen çocukla konuşup sohbet etmek bebekken bile sohbet ediyor gibi konuşunca çocuk erken konuşuyor motor öğrenme yani ilk önce ebeveyni taklit ederek konuşur dediklerini tekrarlar sonrasında algısı gelişince cevap verir söylenenlere. Ancak bebeklikte anne baba birey gibi algılar ise bebek erken konuşuyor

4 yaşına kadar konuşmadı benim bir arkadaşımın çocuğu. Nörolojiye götüreceklerdi devam etseydi. Sonra birden konuştu. Bülbül oldu adeta. Venim bildiğim kadarıyla nöroloji ilgileniyor konuşmayla ilgili problemlerde. Çocuk nörolojisine götürsün çok takıyosa. Ama daha küçük. Konuşur bence. Sarılıkla ilgisi olacağını sanmıyorum.

Yenidoğan sarılığı cok yükselirse beyine zarar verebiliyor diye biliyorum. Kan değiştiyse epey yükselmiş demek ki. Nöroloji doktoru bilebilir bunu ancak. Doktor problem yok diyorsa;
Tv telefon tablet izletmeyin. Sosyalleşmesini sağlayın. Göz hizasına gelerek tane tane konuşun.
Eğer ağzın kulakların nerede diye soruldugunda gösteriyorsa (duyma ve anlamada problem yoksa) endişelenmeyin derim. Sadece geç konuşacak demektir.

Bol bol konussun cocukla birseyler sorsun soylesin.... daha cabuk ogrenir konusmayi..ben surekli konusuyorum bebegimle.. soyleyenildigi kadar cvp veriyo... konusmk cok fayda sagliyo gercekten.. cabuk ogteniyolr bu sayede..simdiye cumle kuramasa da en azindan kolay kelimeleri soylemesi gerekirdi.. anne baba gel git bak gibi basit kelimeleri... benim ki 2 yasinda ilk zamanlar anne baba diye seslenirdi.. simdi baba kelimesini soylemiyo pek ismiyle sesleniyo esime bana da anne diyi gene

benim oglumda iki bucuk yasinda cok net cumle kuramiyor ama eger ki anne babaga gel git diyemiyorsa 3 yasina kadr ciddi bir sorun vardi zaten konusmak icin akici olmasi sart degil en azindam anne baba gel git demeai lazim sarilikla alalasi oldugunu hic sanmiyorm

Ben de kan uyusmazligi sebebiyle dogustan sarilikmisim. 40 gun kuvez macerasi ve kanimin tamamen degismesi gibi seyler yasanmis. Ama annem gecenlerde kizimin videosunu izlerken sana cekmis bu erken dillenecek. Sen cok erken konustun dedi. Sarilikla ilgili oldugunu sanmiyorum konusmamasinin. Dil gelisimi bence cogunlukla genetik. Mutlaka ki gec konusan biri vardir ailede. Anne baba haric dayi,teyze, amca, hala bile olabilir.

Back
X