Önerilerinizi Bekliyorum..

pandoraksk

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
462
399
303
İyi günler arkadaşlar.. Sizden bi konuda fikir ve yardım istiyorum.. Ben çok üşengecim.. Erteleme huyum var.. Bi temizlik yapacağım mesela.. Artık sündürürüm de sündürürüm.. En fazla 2 saat motive olurum, sonra tekrar salarım.. Yarın sabah erken kalkacağım derim, saat 10 olur, yatakta pişmanlık içinde dururum, yarın daha erken kalkacağım deyip, tekrar aynı şeyler vs. Aranızda mümkün mertebe dakik olan, ben bunu yapıp bitireceğim deyip o işi bitirmeden bırakmayan, böyle tuttuğunu koparan kadınlar vardır, eminim.. Bana fikir verir misiniz? Hayatı mümkün olduğu kadar plânlı, programlı yaşamayı nasıl başarıyorsunuz?

Ben de böyleydim anne olana kadar. Mecburiyetten yapa yapa alıştım. Akşamları yatakta planlıyorum,şöyle olacak yarın, şunu yapacağım falan diye. İş yaparken müzik dinleyip bitmiş hâlini hayal ediyorum. Yemek yaparken şefmiş gibi davranıp afilli hareketler ediyorum falan. Akşamları yemek yaparken kaç gün rahat edeceğimi, kaç bölüm dizi edeceğini falan hesaplıyorum. Yani eğlence kattım. Müzikle herşey daha kolay oluyor, şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca yapılacaklar listesi asıp , bitince kalemle çizmekte güzel oluyor. Bulaşık Makinesi boşaltırken birilerini arıyorum, çamaşır asarken milleti dikizliyorum falan 😁

Gelen önerileri bu başlıktan takip etmekle beraber Kişisel Gelişim bölümünde birbirimizi motive edecek bi başlık açıp oradan ertesi gün yapmayı plânladıklarımızı yazıp kendimizi disipline edelim mi arkadaşlar ne dersiniz?
Güzel olur. Tembel Ağustos böcekleri karıncaya dönüşsün😀

İçten gelen bir şey sanırım. Ben de tam tersiyim. Eğer bir iş yapmam lazımsa asla yapmadan rahat edemiyorum. İçim içimi yiyor hemen yapmalıyım onu.
Birkaç kere kendinizi zorlarsanız devamı gelir aslında.

İyi günler arkadaşlar.. Sizden bi konuda fikir ve yardım istiyorum.. Ben çok üşengecim.. Erteleme huyum var.. Bi temizlik yapacağım mesela.. Artık sündürürüm de sündürürüm.. En fazla 2 saat motive olurum, sonra tekrar salarım.. Yarın sabah erken kalkacağım derim, saat 10 olur, yatakta pişmanlık içinde dururum, yarın daha erken kalkacağım deyip, tekrar aynı şeyler vs. Aranızda mümkün mertebe dakik olan, ben bunu yapıp bitireceğim deyip o işi bitirmeden bırakmayan, böyle tuttuğunu koparan kadınlar vardır, eminim.. Bana fikir verir misiniz? Hayatı mümkün olduğu kadar plânlı, programlı yaşamayı nasıl başarıyorsunuz?
Bir kere şeytanın bacağını kirdin mi gerisi geliyor.Sürünerek de olsa kalk o yataktan isteksizce de olsa yap temizliğini düzelecektir☺

Sonuca odaklan. Eğer ben bu işi şimdi yaparsam mutlu mu olurum yoksa mutsuz mu?
Peki ben gerçekten mutlu olmak istiyor muyum-?
Kendimi seviyorum. Mutlu ol.ak ıstiyorum o zaman bu işi simdi yapmam gerek deyip doğrulun işin başına geçin. Sonra o is bitince bir kahve yapın için mis gibi koklayarak kendimi seviyorum deyin.

Bunu bana bir psikolog önermişti. Sonuca odaklı.yasamak ❤💛💚

Sonuca odaklan. Eğer ben bu işi şimdi yaparsam mutlu mu olurum yoksa mutsuz mu?
Peki ben gerçekten mutlu olmak istiyor muyum-?
Kendimi seviyorum. Mutlu ol.ak ıstiyorum o zaman bu işi simdi yapmam gerek deyip doğrulun işin başına geçin. Sonra o is bitince bir kahve yapın için mis gibi koklayarak kendimi seviyorum deyin.

Bunu bana bir psikolog önermişti. Sonuca odaklı.yasamak ❤💛💚
Teşekkür ederim.. Bunu uygulamaya çalışacağım..

Bu sene bayram temizliği yaptıktan sonra ( yaptım ama nasıl yaptım onu ben bilirim😂) biraz düzelmeye çalıştım ama çok zor ya illa biyerden patlak veriyor malesef🤔

Back
X