Bence yıllardır çalıştığınız işyerinizde,önünüzü görmeden hareket etmeyin derim,
diğerleriyle görüşün ama ne kadar güvenli ve size buranın dışında neler vaad ediyorlar...
inanın iş konusunda çok sıkıntılı bir dönemdeyiz,yani işinizi bırakmanızı istemem ama
kendinizi garantiye almadan da sakın hissettirmeyin diye düşünüyorum...
Ayrıca kalifiye bir elemansanız,işinizde profesyonelseniz,
hakkınızı isteyin derim,sizi kaybetmeyi göze alamaz,
ama şuda var ki,daha az maaşla da çalıştıracak bir yığın kişi bulabilir...
peki sana ne zaman açıklayacak firman maaşını? aşağı yukarı yapacakları zam bellidir zaten. baktın öteki taraf senin muhtemelen alacağın zamlı maaştan fazlasını veriyor, orayı düşünebilirsin (tabii geri kalan herşey içine sindiyse)
genel müdürle görüşeceksen evet son görüşmedir. Muhtemelen sana zaman verebileceği gibi hemen cevap da isteyebilir. O yüzden oraya gitmeden kafanda bir karar oluştur ki orada neye uğradığını şaşırma. ne bileyim atıyorum bana 5 lira dan az verirse kabul etmem, ama fazla verirse ederim gibi...
bence de görüşün. size bir iş teklifi ile gelirlerse biraz zaman isteyin. bu arada kendi şirketinizdeki yöneticilerinize de zam beklentiniz karşılanmazsa ayrılmayı düşündüğünüzün sinyalini verin.(hangi sektördesiniz bilmiyorum ama bizim sektörde bu yöntem kullanılır ve ilerde çalışanın aleyhine bir durum da yaratmaz) umarım gönlünüze göre olur.
Görüşecem..Çalıştığım şirketlede görüştüm..Hatta görüştüğüm firma olduğunuda söyledim.
2-3 hafta ileriye atabilsem şu kararı çok güzel olur ama nasıl
SÖYLERSİN CANIM ŞİMDİ BAN BAŞVURDUM AMA BAZI SORUNLARIM VAR ŞU ZAMAN BŞLAYABİLİRİM DERSEN OLABİLİR GİBİ. İNŞ ZAM ONAYLANIR DA ALIŞTIĞIN DÜZENDEN KOPMAZSIN bilmiyorumkismile
yeni şirketten zaman isteyeceksin başka türlü olmaz. onlar şu an çalışıyor olduğunu bilmiyorlar mı ki?
Zaten senin çalıştığını biliyor.. Senin ayrılman için belli bir süre zamanın var.. İhbar süresi bu süre 15 gün falan..
Yeni şirketin genel müdürüne, şu an çalıştığım yerde ihbar sürem kadar çalışmak zoruundayım dersin sorun olmaz..
Zaten o sana soracaktır ne zaman başlayabilirsin diye..
Sen de ihbar süresini bahane olarak öne sürersin...
canım o zaman şöyle diyebilirsin. müdürünle ya da senin zam oranını bilen yetkili biriyle görüş ve de ki, bakın ben evleneceğim, ona göre borç altına gireceğim. şu an öğrenmem gerekli ki ona göre bütçemi planlayacağım. ben işimi sizleri çok seviyorum ama bu konu içimde huzurluzluk yaşamama sebep oluyor. durum da böyle, alacağım zam oranını öğrenmek istiyorum ona göre bütçe planımı yapacağım de... ben öyle demiştim böylece ay sonunu beklemedim.
Bugün yetkili sayılabilecek arkadaşlarımla görüşecem.İnşallah bir sonuç çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?