Onlardan geriye kalan o son cümle...

flocke

topiclerin güzin ablası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
6.333
830
113
Diğer
bu dünyada iyi olan ne varsa ya ölür,ya da öldürülür....yıllar önce bir otobiografi kitabında okuduğum bu sözün hep ne kadar doğru bir tespit olduğuna kanaat getirmişimdir...özellikle en yakınlarımızın kayıplarında canımız çok yanar.
ben annemi kaybedeli çok zaman oluyor,ama son konuşmamız bana hala dün gibi geliyor. 'biraz daha iyiyim bugün sanki...'demişti telefonda.bu onun benimle kurduğu son cümle oldu.gelin,kaybettiğimiz yakınların son cümlelerini burada paylaşarak hem onları yad edelim,hem de onların son cümlelerini ölümsüzleştirelim....sizin çok sevdiğiniz yakınınızla olan son konuşmanız nasıldı,onun son söylediği söz neydi...?

Arkadaşımı kaybettimen iyilerdendi oda.. Ölmeden 4 saat önce unutmuyorum hiç saat gece 2:45 kutlamadan çıktık ve bana döndü "Hayatım seni çooook seviyorum ne kadar uzak olsakta aslında yakınız biz ben çok uzakta olsamda yine yakın olcazz yani kankimmm" dedi sarıldı taksiye binene kadar 4 kere sarıldı öptü. Ve gitti sonsuzluğa. Evinde öldü. kafasını dengesini kaybetip mermere çarpmış.
Ahhh be bengisu ne işin vardı gece gece ayakta uyusaydın be kankim. :59: :59: son sözleri yine sevgi doluydu........................:43:

Rahmetli dedem :5:

İstanbuldan köye gitmiştik.Dedem bize yedirmek için pekmez yapacaktı.Ertesi sabah 5 te kalkıp bahçesindeki dutları topladık.Öğlen biz eve döndük o gelmedi.

Bahçede kalp krizi geçirmiş,zar zor eve gelmiş kolunu tutarak.Annem ben ve dedem hastaneye gittik apar topar.

Odaya aldı doktor muayene için,o sıra kalp krizi devam ediyormuş.

"İyiyim yavrum iyiyim" dedi.Birden fenalaştı.Doktor bizi çıkardı odadan.Ağlayarak çıktık

En son sözleri bu oldu dedemin :43:

Birkaç saat içnde bir insan nasıl hayatından çıkabiliyor işte o zaman anladım :59: Az önce iyiydi halbuki

Abim le son görüşmemiz , intihar etmiştim ve bunu öğrenmiş . İlk sinirliydi, şakayla karışık kırıcam kafanı dedi.İlhan Şeşen'in konseri vardı ona götürdü beni . eğlendik eve bıraktı en son " Sonra görüşürüz " dedi, görüşemedik. :2:

canımın içi üvey babamı hastaneye götürdük fenalaşınca kanserdi acilden yoğun bakıma alcaklardı sırf bana değil hepimize son sözü beni oraya göndermeyin oldu :(( çıkamadıda ordan

ama en son uayndırmışlardı onu öz oğlu ve annem içeri girmişti bnm cesaretim yoktu hasta bakıcıya kapıyı açık bırakmasını rica ettik hemen karşılıklı geldik coşkun abi seni çok seviyorum diye bağırdım ve bana el salladı o anı unutamam bana son sözü son hareketi oydu bnm için birkaç saat sonrada öldü zaten

Canım Anneanem..
Nur icinde uyu. sana gonderdigim duaları alıyorsundur insallah...
Anneannem oyle bır kadındı kı... bambaska idi. Onun guzel yuregı karsısında tarif edebilecegim bir kelime bulamıyorum.
Cok seviyorum onu. Benım uzerımde cok emegı, hakkı vardır...
Kanserden kaybettık onu. Son anlarıydı artık bırsey yıyip icemiyordu. beyınde tumor oldugu ıcınde kelımelerı soyleyemıyordu. Bızımle konusamıyordu. Onu son gordugumde bana anlasılacak sekılde guzelsın demıstı gozlerıme bakarak. Yanından ayrıldım evime geldim. O gun onu son gorusumdu. Yaklasık bır hafta sonra kaybetmistik. Vefat ettigi son gun o oyle hareketsız yatarken son kez opup ellerımle yıkadım..

Son düzenleme:
CANIM DEDEM,
benim kücücük iken elimden tutup büyüten,yeri geldiğinde ödevimi yaptıran,beslenmemi hazırlayan,birşey istediğimde o emekli parasıyla bana kıyamayıp hiç birşeyden mahrum bırakmayan.
beni üzen ağlatan kim olursa olsun karşısına dikilen.Dedelikten öte bana babalık,öğretmenlik,annelik yapan,gözlerimdeki hüzünü herkeslerden önce görüp silen canımdan öte canım dedemi 2005 yılında kaybettim hasatanede yattığında ben buradan çıkamayacağım kızım dediğinde sus diyip sakın diyip sözünü kestiğim.son zamanlarda ayrı odaya alınıp kablolara bağlı yaşayan dedeme ağalyarak seni çok özlediğim dedem dediğimde o gözlerin süzülen yaşlar ve öten cihazların sesi son buluşmamızdı.

Beni erken yalnız bıraktın hanı büyüyünce de ben sana bakıcaktım,şimdi yüreğim yarım sözcüklerim yarım......gözlerimdeki ve kalbimdeki hüzünü kimseler görmüyor senin gibi kimseler sevmiyor.

nur içinde yatın ananemle seni çok ama çok özlüyorum kalbimdeki yeriniz saklı duruyor.........:14::5::14:

ananecim hep düşünürdüm ananeme bişey olsa bende yaşayamam derdim ama yaşanıyormuş:((

hastalandığında hep beni köye götürün dedi. onu en son dayımın arabasında gördüm "yavrum köye gidiyorum artık iyileşeceğim" dedi, iyileşemedi, hiç unutamıyorum o anı :71:

çok sevdiğim bir çocukluk arkadaşımla yıllar yıllar sonra karşılaştım.o zaman oğlum bebekti,onu dolaştırıyordum kucağımda.ayak üstü hal hatır sordu,şaşkın şaşkın oğluma baktı onu sevdi sonra bana döndü:'eşinle de tanışmak istiyorum,geldiğinde mutlaka tanıştır bizi,gitmem gerek görüşürüz...'dedi.3 gün sonra kalp krizi geçirdiğini öğrendim,kendisine bişeyler hazırlamak isterken mutfakta yere yığılmış,onu orda bulmuşlar....o zaman henüz 21 yaşındaydı....

ananecim hep düşünürdüm ananeme bişey olsa bende yaşayamam derdim ama yaşanıyormuş:((

hastalandığında hep beni köye götürün dedi. onu en son dayımın arabasında gördüm "yavrum köye gidiyorum artık iyileşeceğim" dedi, iyileşemedi, hiç unutamıyorum o anı :71:

bir an için bunu ne zaman yazdım dedim nice bakmadan cnm inanırmısın aynı şeyleri hemen hemen aynı şekilde yaşadım...
canım ananecim ben de o ölürse nasıl yaşarım diyordum hep kendi kendime çünkü babamın vefatından sonra bizim yanımıza gelmişti ve ölünceye kadar da annemle yaşamıştı babamdan çok onunla yaşadım hayatı ilk hamileliğim çok ağır geçiyordu suyumu bile ayağıma getiriyordu oğlumu çok severdi ilk onu sorardı saatlerce ayağında sallardı rahat uyusun diye ben nasıl öderim hakkını nasıl....:14:

ikinci doğumum yaklaşmıştı benim ev kalabalık olacağı ve artık iyice yaşlanıp hastalanıdığı için dayım onu köye götürmüştü bebeğim 17 günlükken gittim gördü miniğimi, hergün telden arıyordum ama çok konuşamıyordu yoruluyordu hemen tam 1 aylık olmuştu oğlum gitmek istedim annem gelme dedi ama içim rahat değil duramıyorum dedim gelicemmm oda sabahtan beni sormuş kelebek mi gelecek diye gittim sekerata girmişti ananem boğazında bir hırıltı son nefeslerini alıp veriyordu belli elimle pamuğu zemzeme batırıp dudaklarını ıslattım birkaç yudumda içirmeye çalıştım ve gitti hayatımdan oysa daha
2. oğlumu büyütecektik beraber... tüm gün tuttum o güzel ellerini hiç bırakmadım yavaş yavaş soğuması bile ürkütmedi o hep benim canım ananem....:14:

bir pazar gecesi babam elinde 1 poşet kömürle 5. kattaki evimize geldi.. biraz tv seyrettik benim haftalığımı verdi dizine yattım sevdim öptüm sonrada uyumaya daldım. gece midesi ağrımış wcye gitmiş annnemde soda açmış bi tane onu bile içemedi.... sonra bende kalktım enişteme haber verdi annem hastaneye götürelim diye arabaya bindiğini hatırlıyorum gidişini ve bir daha hiç gelmeyişini...

seni çok seviyorum canım babam ve çok özledim

seni hep beni ne kadar çok sevdiğini söylerkenki halinle hatırlıyorummmm:14::70:

bir pazar gecesi babam elinde 1 poşet kömürle 5. kattaki evimize geldi.. biraz tv seyrettik benim haftalığımı verdi dizine yattım sevdim öptüm sonrada uyumaya daldım. gece midesi ağrımış wcye gitmiş annnemde soda açmış bi tane onu bile içemedi.... sonra bende kalktım enişteme haber verdi annem hastaneye götürelim diye arabaya bindiğini hatırlıyorum gidişini ve bir daha hiç gelmeyişini...

seni çok seviyorum canım babam ve çok özledim

seni hep beni ne kadar çok sevdiğini söylerkenki halinle hatırlıyorummmm:14::70:

ya kiyamam sana :( seni incitmek istemem ama hani kiz evlatlar babalarina daha cok yakindirlar.annelerinide severler ama baba bskadir.düsünüyorumda bir gün kaybedersem birini ben naparim:14: allah sabir versin

ya kiyamam sana :( seni incitmek istemem ama hani kiz evlatlar babalarina daha cok yakindirlar.annelerinide severler ama baba bskadir.düsünüyorumda bir gün kaybedersem birini ben naparim:14: allah sabir versin

saol cnmcım rabbim babana da annenede uzun ömürler versin :70:ben 12 yaşımdaydım babam öldüğünde 18 koca sene oldu ve babama aşırı şekilde düşkündüm ama kader umarım diğer tarafta buluşruz...

''yarın ameliyata giricem sabah erken girerim sen uyanınca çıkmış olurum. seni çok seviyorum tatlım kendinee iyi bak demişti...''

ertesi gün aradığımda açılmadı telefonu...
3 gün sonra annesi açtı... çiğdemi kaybettik kıızım yok artık dedi.............................:43::43::43:

sen rahat uyu canım arkadasım...:5:

Back
X