önsüt fazlalığı ve sürekli dolgun şiş sert göğüs :(

Frzee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
3.296
2.830
133
Selam anneler 16 günlük bir oğlum var ,sütün az olması bir dertt cok olması ayrı bir dert,göğüslerim sürekli dolgun şiş ve sert böyle olunca oglumu emzirmekte cok zorlanıyorum kendiside cok zorlanıyor bogazına kaçırıyor sürekli 10 dakika ancak emiyor yoruldugu için ve bir göğsü tam bitiremiyor , emzirmeden önce 3-4dakika sagmak zorundakalıyorumsagmazsam cok rahatsızoluyorum sagdıkçada cogalıyor sanırım sizin önerileriniz nelerdir bukonuda?

Ön süt sağmak başka çaren Yok sanırım bende öyle yapıyorum mastit olmaktan korkuyorum. Tam bitirsin yağlı sütü emsin diye uğraşıyorum. Ama çoğu zaman ön sütüm kendi akıyor bi tarafı emerken. Bebeğim ter içinde kalıyor emme çabası yutkunma çabası yavrum yorgunluktan uyuyor hemen . :(

Küçük küçük bezeler oluşmaya başladı bile :( aynı durumdayız birini emzirirken digerinden akıyor ,cok efor sarfediyor garibim emerken sonrada uyuyakalıyor, sagdıkçada daha cok doluyor göğüsler
Ne zmn düzene girer ki acaaba

Küçük küçük bezeler oluşmaya başladı bile :KK43: aynı durumdayız birini emzirirken digerinden akıyor ,cok efor sarfediyor garibim emerken sonrada uyuyakalıyor, sagdıkçada daha cok doluyor göğüsler
Ne zmn düzene girer ki acaaba
CANım büyüdükçe düzeliyor ilk kızımda da böyleydi. Dr meme ucun çok hassas hemen akıyor sütün demişti azıcık dik şekilde emziriyorum. Bu günlerde göğsümü boşaltmaya başladı biraz biraz. Beze varsa sağ göğsünü en az 15 dk. Mastit olursun. Ben boşaltamayınca sağıyorum mecbur. Çok ağrıyor yoksa

O süt zamanla azalacak . Son süt ön süt mevzusundada _emmeyi bıraktığı memeden başlıyorsun değil mi bir sonraki ogunde?

canim ben emziremiyorum sagarak biberonla besliyorum kizimi.dediginiz gibi bir memeden emme/sagma baslayinca diger memenin uyarilmasi normal.ben zaten sagip biberona aldigim icin soyle yapiyorum.philipsin gogus kalkani varya kapakli,sagima baslayinca onu tek gogsume atletime sutyenime skstiriyorum oraya baya biriktigi oluyor.tek damlasi bile şifadir yazik bosa akmasina izin vermeyin.ordakini ya biberon ya da kasikla agzina damlatirsiniz sonra Rizeli-53 Rizeli-53

Frzee Frzee Sutum fazla diyorsan da bebegin doyduktan sonra mutlaka goguslerini bosalt at buzluga,ileride lazim olur kullanirsin.disari gezmeye cikinca yanina alirsin.anne sutu bu,altin degerinde.insallah bizim sutumuz de artar buzluga koymalik olur insallahh,seninkine de masallah nazar degmesin:nazar::KK54:

canim ben emziremiyorum sagarak biberonla besliyorum kizimi.dediginiz gibi bir memeden emme/sagma baslayinca diger memenin uyarilmasi normal.ben zaten sagip biberona aldigim icin soyle yapiyorum.philipsin gogus kalkani varya kapakli,sagima baslayinca onu tek gogsume atletime sutyenime skstiriyorum oraya baya biriktigi oluyor.tek damlasi bile şifadir yazik bosa akmasina izin vermeyin.ordakini ya biberon ya da kasikla agzina damlatirsiniz sonra Rizeli-53 Rizeli-53
Aynen kuzum bende lansinoh çift taraflı var ben akıyor diye aynı anda sağıyorum şırıngayla içiriyorum

Aynen kuzum bende lansinoh çift taraflı var ben akıyor diye aynı anda sağıyorum şırıngayla içiriyorum

ben arkadasimdan emaner aldim onu kullaniyorum ama kendim de alsam mi diyorum.memnunmusun cift tarafli guzel mi etkili sagim yapiyor mu?

Frzee Frzee Sutum fazla diyorsan da bebegin doyduktan sonra mutlaka goguslerini bosalt at buzluga,ileride lazim olur kullanirsin.disari gezmeye cikinca yanina alirsin.anne sutu bu,altin degerinde.insallah bizim sutumuz de artar buzluga koymalik olur insallahh,seninkine de masallah nazar degmesin:nazar::KK54:
Önsütü boşaltıyrm öbür türlü cok sagdıkca daha cok süt geliyor, o sagdıgım sütleride saklıyorum, inş canım sizinde artsın bol bol olsun sütünüz ;)

canım ilk haftalarda o şişlik hissi oluyor. sabah kalktığımda taş gibi oluyoru bana da dokunsam acıyordu. bir an önce emzirmek istiyordum ama bi ay sonra falan tamamen geçti. sütün aşırı olsa da o sert ve acı veren his geçiyor. yumuşacık oluyor göpüslerin

canım ilk haftalarda o şişlik hissi oluyor. sabah kalktığımda taş gibi oluyoru bana da dokunsam acıyordu. bir an önce emzirmek istiyordum ama bi ay sonra falan tamamen geçti. sütün aşırı olsa da o sert ve acı veren his geçiyor. yumuşacık oluyor göpüslerin
Ay hadi inşallahh , adacayı içiyorum sabah akşam sanki biraz rahatladım gibi ama tam anlamıyla degil tabi

Hepinizin sütü doğumdan sonra mı geldi? Benim 31. haftamda geldi doktorum sakın sıkma erken doğumu tetikler dedi. Son zamanlarda çok acı sızı var. Böyle olunca doğumdan hemen sonra akar mı o zamana kadar kesilir mi merak ediyorum siz tecrübeli annelere sormak istedim

Back
X