• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onu daha iyi tanımak için tecrübelerinizden yardım istiyorum

turuncumat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
461
3
66
Malatya
Arkadaşlar yaklaşık iki aydır görüştüğüm bir insan var. Evlenmek amaçlı görüşüyoruz.Ortak arkadaşımız sayesinde tanıştırıldık. Ama onunla ne kadar konuşursam konuşayım onu tanıyamadığımı düşünüyorum. Dış görünüş olarak çok yakışıklı boylu poslu değil. Bunun önemli olmadığını biliyorum. Ama bazen aklıma geliyor. Mantıklı bir insan. Gerçekçi bir insan. Duygusal bir insan. İnançlı bir insan olduğunu düşünüyorum. İyi bir işi var(hakim). Sizce bunlar evlenmek için yeterli sebepler olabilir mi. Yada onu daha iyi tanımak için ne yapayım. Bide ben ailemin yanından şimdiye kadar ayrılmadım onun mesleğinden dolayı ayrılmak zorundayım.
Lütfen yardım edin.....

evliyim ve esimle cok farkli hayat anlayisimiz var.halen keske daha cok zaman gecirseydim diyorum..tanimak icin uzun flort donemi en mantiklisi,sev ve sonra evlen severek evlen ilk sartin bu olsun..o zaman farkliliklariniza ragmen sogumazsin felan..

anladım arkadaşım ama bizimki mantık evliliği bende severek evlenme taraftarıydım ama malesef belli bir yaşa gelince bu çok zor oluyor hatta imkansız gibi bir şey.Şu an yaptığım tek şey mantığıma ne kadar uyuyor bunu ölçmeye çalışmak.

Son düzenleme:
2 aydır tanışıyormuşsunuz evlenirsen mantık evliliği olmaz mı bu? Anladığm kadarıyla bişey hissetmiyosun yani bu konu hakkında bişey yazmamışsın. Dış görünüş önemli değil diyenlere hiç inanmamışımdır ( yanlış anlama sakın). Yani en azından evlenecğin kişiyi yanına yakıştırmalısın sırf iyi diye de biriyle evlenilmez. İyi düşün taşın bence ve evlenmek için biraz daha bekle. Flört dönemi çok önemli çünkü.

oturup konuşmakla olmuyor, yıllarca konuşsan tanıyamazsın. dışarı çıkın, arkadaşlarınızla ya da yabancılarla bir araya gelin. senin arkadaşlarına nasıl davrandığını, ne kadar saygılı olduğunu gözlemlersin. onun arkadaşlarının yanında da mesafeyi nasıl belirlediğini, yakınıyla nasıl yakın olduğunu görürsün. yeni tanıştığı yabancılarla nasıl ilişki kurduğu falan çok şey anlatır.
mesleği güzel, evet ama bazı meslekler insanın karakterinde bazı özellikle değiştirebiliyor. hakim olması özel hayatındaki yargılarını da etkilemiştir muhtemelen. katı, kuralcı ya da olaylara çok yönlü bakabilen bir insan olmuş olabilir örneğin. inançlı olması iyidir ama şahsen bana pek güven vermiyor. (eşi 5 vakit namaz kılmasına rağmen yıllardır dayak yiyen birinin başlığı da var, yeni konu)
mantıklı ve duygusal demişsin (tabii romantik demek istemediysen). pek az insan ikisini birden dengeleyebilir, genelde hayatta mantık ya da duygular ağır basar. nasıl olduğunu daha iyi gözlersen, sorabilirsin de, bazı durumlar karşısında ne tür tepkiler verebileceğini de az çok kestirebilirsin.

evlilik önemli bi karar. bence sırf "mantık evliliği" mantıklı değil. içinde sevgi de olması lazım. mesela eşin hasta olsa mantıken yanında olursun, ilgilenirsin ama sevmiyorsan her şeye bir yere kadar katlanılır.

anladım arkadaşım ama bizimki mantık evliliği bende severek evlenme taraftarıydım ama malesef belli bir yaşa gelince bu çok zor oluyor hatta imkansız gibi bir şey.Şu an yaptığım tek şey mantığıma ne kadar uyuyor bunu ölçmeye çalışmak.

Kaç yaşındasınız ki? 90 yaşında bile aşık olunabilir diye biliyorum ben:))

evet arkadaşım mesleğiyle çok aşırı olmasada bütünleşmiş.Ortak karar alacağımız zamanda genede mahkemedeymiş gibi davranıyor :) ama yanlış şeyler söylemiyor açıklamaları bana mantıklı eliyor. Farklı bir şehirde olduğu için çok fazla görüşme imkanımız yok. Sadece günde bir iki defa telefonda görüşüyoruz.
Arkadaşım tabiki insan 90 yaşındada aşık olabilir ama bu ihtimal düşük bir ihtimal bunu bekleyerek riske atmak yanlış olur. Benim söylemek istediğim buydu.İşin sonunda 90 yaşına gelipte hiç evlenememekte var yani :)

Back
X