önümü göremiyorum siz nasıl mutlu kalabiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
galıba filmlerdekı hayat sanıyorsun...devlet bakıyor oylemı...ekonomilerı kotu oldugu ıcın saldırmasınlar bu kadar baska devletlere...hersozumun arkasındayım calışana heryerde ekmek var....herkes ayagına gore yorganını uzatsın....Doktoruda borcluyum diyor muhendiside...ne yapsın devlet herluksunuze cevapmı versin ..boyle birdunya yok..Amerikada mustakıl olmayan binadakı evlerde camasır makınası yok camasırhaneler var acta bilgi edin biraz ..bak makınan evde cok sukret:))))
yegenım Almanyada tıp fakultesi okuyor gece taksıcılık yaptı..orda her unuversite ogrencisi ailesi bakmadıgı ıcın ya garson yada genelde taksıcı..bizim unuversite okuyanlarda aldıkları burslarla kıyafet yarıstırıyor:)))

Toplum için şikayet edip durmak yerine bişeyler üretmeyi deneyin o zaman diyorum ben de size. İyi kötü bir meslek derken 2 yıllık mezunu gibi konuşmayın Allah aşkına. Doktorsunuz nesi iyi kötü bunun? Bu konu bariz siyaset ve asabımı bozuyor elini taşın değil kumun bile altına koymadan şikayet edip duran insanlar.. patlama dünyanın her tarafında yaşanıyor, hangi ülkede şu anda gönül rahatlığıyla çıkıp gezersiniz?

Patlamayı almış işsizliğe bağlamış , yazan kişi çalışmamayı tercih eden bir doktor. Gelirim çok iyi Allaha şükür. Maddi sıkıntım da yok, karşılığında hergün işe gidip ceremesini çekiyorum ama :KK66: havadan yağmıyor kimseye. İş yok değil işi beğenen yok , siz gibi.

Sevgiliniz için Allah kavuştursun ama şırnak , Ankara, istanbul çok farklı değil artık keza türkiye değil fransa , almanya için de benzer durum. Mecburisini yapmak istemiyorsa özelde çalışma imkanı var bu kadar karamsarsanız alternatif 40 seçenek sunayım sevgiliniz için oturun düşünün alternatifleri.

Gidin azıcık çalışın kafa dağıtın bence, buna ihtiyacınız var belli.

Ayrıca bu konu siyaset değilse ne siyaset acaba?
helal olsun..ımzamı atarım

her işsiz birey topluma atılmış bir bomba
Bu dünyada kalıcı degilimki geleceğe uzuluyum...pahalılık vardıyoruz ortookul cocugunda sonmodel cep tlf ları...ınternetsız akıllı telefonsuz kimse yok...uretmeden tüketmeye başlamamız çalışmadan lükse duskunlugumuz neden sorgulanmıyor...hangı ülkede herunuversite okuyan ısbuluyor....Almanyda unuversite mezunları garson yada taksıcılık yapıyor parasını kazanmaya çalışıyor..bizde acıkogretimm okuyan mesleğim vardıye devletten medet umuyor...ha herkesin işi olsun parası olsun cok ısterım o ayrı konu...yenı evlıyken 17 yıllık evliyim ..yakıt bulamadım sobamda laylon yaktığımı bilirim...ama hep sukrettım rabbım şimdi iste verdi evde verdi...hep yabancı ulke merakı var bizde oraları araştırın..japonyada standart bır ev 55metrakare oluyormuş...biizm ülkede bu metrakareye bekar biri sığmaz sikayet eder...tabıı buyuk evleride vardır..ama standart soyluyorum...Bugun Almanyada kar yağsa herkes evinin onunu temizlemek zorundaymış bizde evde oturan belediye bu sokağa girmedi idye hayıflanıyor...kusura bakmayın kapısının onundeki hiçbir copu almayan bir toplum olduk...köye gidiyorsunuz dolapta hazır yoğurt..ınegini sağıp yoğurt yapmıyor hangi pahalılıktan sozediyoruz ureten yok...Ins genede Rabbım güzel günler gostersın..bukadar sukursuzluge gene ıyı veriyor .bu ülkede mılyarlar eden çantalar yok satıyor...alışveriş merkezleri dolu dolu..birevden bir kişi çalışıyor onkısı yıyor...herkes elınden gelenı yapsa...başka ülkelerde hayat saat beste başlıyor mesaı saatı...bizde sekızbucuk erken bulunuyor...ıgne kendimize çuval tuzu başkasına...Allah umıtvar olanları sever.

:KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9:
Çok doğru biz ne yazık ki bir çok şeyi bir çok gelişmiş ülkeye göre daha az çabalayarak almış ve kendi tarihini unutmuş bir ülkeyiz .

Mutlu kalabilmenin 10 kuralı diye bişeyi okumuştum. Orda şöyle bsey yazıyordu (sanırım bu sana göre:KK16:)
1-KONTROL EDEMEDİKLERİ ŞEY KONUSUNDA TAKINTILI DEĞİLLER
Ülke ekonomisi, maaş ve zor hayat şartları… Mutlu olan insanlar aynı diğerleri gibi haberleri takip ediyor fakat sadece öğrenme amaçlı. Asla kontrol edemeyecekleri şeyi kafalarına takıp, karamsarlığa kapılmıyorlar.

galıba filmlerdekı hayat sanıyorsun...devlet bakıyor oylemı...ekonomilerı kotu oldugu ıcın saldırmasınlar bu kadar baska devletlere...hersozumun arkasındayım calışana heryerde ekmek var....herkes ayagına gore yorganını uzatsın....Doktoruda borcluyum diyor muhendiside...ne yapsın devlet herluksunuze cevapmı versin ..boyle birdunya yok..Amerikada mustakıl olmayan binadakı evlerde camasır makınası yok camasırhaneler var acta bilgi edin biraz ..bak makınan evde cok sukret:))))

birey birey bakarsan evet onların durumuda çok iç açıcı görünmüyor ama ben genel bakıyorum çalışana iş var diyorsunuz ne işi var çalışana kaç paraya iş var türkiyedemi almanyadamı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama türkiyede alınan maaşlar yerlerde artık alınamayan maaşlar demek gerekir patronlar maaş yatırmıyor çünkü evet asgari ücretle herhangi bir köyde süper yaşarsın 2000 tl ile izmirin üçra ilçelerinde yaşarsın 3000 maaşla istanbulda üçra semtlerde gecekondu vari evlerde yaşarsın ama günde 12 saat çalışacaksın bu maaşlar için öyle alman gibi 8 saat doldu dakkasında vardiye bitti yok

benım babam ogretmen emeklısı...biz cocukken ogretmenlerimizin hemen hemen hiçbirinin arabası yoktu...Allah askına bu nasıl fakırlık bugun atanan ogretmen 70 mılyarlık araba alıyor krediyle borcluyum..arkadas ıhtıyacsa al once onmilyarlık az borclan...yoooo sonra gulerler...hep bir yarıs herkeste...babamın ogretmenligi boyunca karnımız zor doyardı..lutfen eskiyi umutamyın..borc yoktu cunku alan yoktu...ne bukadar evi olan nede arabası olan vardı..lutfen biraz gercekçi olun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X