Önyargı dedikleri...

markherman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2014
119
84
38
Şu an o kadar sinirliyim ki nerden başlasam bilemiyorum yani.Benim annem Türk , babamsa yarı Türk yarı İngiliz.Ben on yaşına gelene kadar İngilterede yaşıyorduk biz.Daha sonra geldik ama gel-gitler devam etti.Tamamen Türkiyeye geldiğimizde on beş yaşında falandım.Ki şu anda 24 yaşındayım.Artık alışma vs. kalmadı tabii ama yıllardır beni çok rahatsız eden bir durum var ki illallah dedirtti artık.O da bazı şekilci insanların ''yurtdışında kokain partilerinde rus ruletlerinden fırlayıp gelmiş'' bakış açısına sahip olmaları.Oo yeah kamoon mezhebi de geniş bunun suyundan da koy mantığı hakim.Mantıklarını sevdiğim :KK11:Bunun o kadar çok örneğini yaşadım ki.Sarkıntı olanı olur reddersin ohoo sende de türk kızı damarı varmışlar falan der.Başkası gelir asılır amaaan sanki sizi bilmiyoruz ne naz yapıyosun der.Hayır biz kimiz öncelikle marstan mı geliyoruz orasını çözememekle birlikte , kim bu ülkede yurtdışını ki avrupayı özellikle gidip asılıyorsun kıza kimse reddetmiyor üstüne atlıyor diye anlattı bilmiyorum valla.Bunun örnekleri bini bulacağı gibi sonuncusunu bugün sabah yaşadım.Leh bir arkadaşım geldi yanıma bizde onunla kahvaltı için oturduk bir yere.İngilizce konuşunca biz garson yabancılar türkçe bilmiyolar kafasıyla başladı eteğindeki taşları dökmeye.
İngilizceyi kibar kibar konuşuyor sonra arkadaşına dönüp '' ooof am is are diyen dillerini yerim ben bunların'' falan tarzında böyle.Ki arkadaşı da yazamayacağım birçok şey söyledi cevaben.Ben de ingilizce olarak arkadaşıma kalk gidelim falan dedim ayaklandık biz.Bu tekrar kibarlaştı noluyor falan diyor bize.Nolduğunu patronuna anlatırım ben merak etme dedim türkçe bir şekilde , inme inmiş gibi kalakaldı öylece :KK76:Ama sinirimden kudurdum resmen.Patron orada değilmiş ama yarın mutlaka şikayet edicem.Yine de çıldırıyorum böyle şeylere.Hayır herkes koşa koşa ülkesinden türk erkekleri yaşasın yuppi mantığıyla mı geliyor sanıyorlar bilemiyorum ama bir gün birinin kafasını sürteceğim ilk bulduğum duvara:KK11:

Türkiye'de kadına bakış açısı içler acısı maalesef. Kadını sadece erkeğin mutluluğu için var olan ve her şekilde kendini erkeğe beğendirmekle yükümlü olan bir canlı olarak görüyor toplumun büyük çoğunluğu. Farklı milletten, farklı dine mensup bir kadınla evlenecek olsa kadının geçmişine dair tek soru sormayan Türk erkeği, Türk kızıyla evleneceği zaman ahlak abidesi kesiliyor. Her konuda en üstün fikirler kendisinde olduğu için, kadına nasıl kadın olunacağını da öğretmek elbette onun görevi. Sokağa çıktığımda "a... k..." şeklindeki o küfrü duymadan geri döndüğüm olmuyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın, küfür bana edilmiyor, birbirleriyle konuşurken cümlenin başına, ortasına, sonuna serpiştiriyorlar. Aklın nerede olduğu belli. Aklınıza 5 tane küfür getirin desem şimdi; anneyle, namusla, cinsel şiddetle ilgili küfürler çoğunlukta olur. Çünkü adam gücünü oradan alıyor. O olmasa ne yapacaklar bilmem. Şimdi bu bahsettiğin garson diyor ki, "Ee bu kız yabancı. Orada her şey çok rahat ohh miss. Ben de faydalansam ya keşke şundan. Zaten kezban Türk kızlarından hayır yok, benim ihtiyaçlarımı görmezden geliyorlar haddini bilmezler." Hayır en azından şunu bir düşün: Bu kız biriyle birlikte olmak istese bile senin gibi kendisine kullanılacak mal gibi gören birini niye tercih etsin?

Şu anda ben de eğitim için İngitere'deyim. Kimsenin kimseye yiyecek gibi baktığını, laf attığını görmedim. Buna da derler ki "Orada doymuşluk var, baskı ortamı olmadığı için öyle." E ama orada senin hakkında ileri geri konuşan garson evlenirken yine el değmemiş kız arayacak? Huzurluyumben'in dediği gibi, herkes rahatça sevişse de değişen bir şey olmaz. Sevişme özgürlüğünü modernlikle bir tutmak yanlış, ayrıca modernlik o demek olsa bile kendi dinimizi, kültürümüzü ne yapacağız?

haklısın görgüsüzler resmen ne desen haklısın valla..

Haklı olmak işe yaramıyor tabii ama işte özellikle çevremde de anlatıyorum ki insanlar bilir duyar her ne kadar sanmasam da utanan çıkar belki diye.Bu arada kusura bakmayın telefonla meşguldüm o yüzden geç cevap verdim biraz.Teşekkürler :KK50:

gormemis hodugun teki. Malesef bizim millet abaza. Ve suna adim gibi eminim,. diyenler olucak herkes rahatca sevisse bu olmaz diye.

Ama ben eminim ki gene olur gene olur. Kultursuzlugumuzden kaynaklaniyor, deyerlerimizin artik pek kalmamasindan. Kisaca cehaletimizden.

Ya açıkçası rahat rahat sevişme meselesi değil dediğiniz gibi temelde bir oturmamışlık var.İnsanlar herkesin yaşayışına saygı duymayı bilmediği gibi bir kendilerini ak pak geri kalan herkesi tü kaka sanıyorlar.O laf attıkları ülkelerin hiç birinde bu denli bir kadına psikolojik şiddet olsun , sapkınlıklar olsun yok.Çok haklısınız gerçekten cehalet bunlar.

Çok sinir oldum okurken :KK62:
Görgüsüzler...

Kadınlara saygı , eşitlik denince peh sanki size ne yapılıyor diye ötüyor sonra bazıları.Okuması bile o kadar sinir bozucuyken bir kadın için yani.Kendi aile fertleri olunca dellenmesini biliyor ama çoğu.Çok doğru ; görgüsüzlük :KK11:

Türkiye de kadın seks objesi olarak görülmeye devam ettikçe bu durum değişmez..
Alıştık artık ve bu durum daha kötü.. Ses çıkarmadıkça daha da azıtıyolar.
Sen görmemezlikten gelemeyerek iyi yapmışsın..

Türkiye'de kadına bakış açısı içler acısı maalesef. Kadını sadece erkeğin mutluluğu için var olan ve her şekilde kendini erkeğe beğendirmekle yükümlü olan bir canlı olarak görüyor toplumun büyük çoğunluğu. Farklı milletten, farklı dine mensup bir kadınla evlenecek olsa kadının geçmişine dair tek soru sormayan Türk erkeği, Türk kızıyla evleneceği zaman ahlak abidesi kesiliyor. Her konuda en üstün fikirler kendisinde olduğu için, kadına nasıl kadın olunacağını da öğretmek elbette onun görevi. Sokağa çıktığımda "a... k..." şeklindeki o küfrü duymadan geri döndüğüm olmuyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın, küfür bana edilmiyor, birbirleriyle konuşurken cümlenin başına, ortasına, sonuna serpiştiriyorlar. Aklın nerede olduğu belli. Aklınıza 5 tane küfür getirin desem şimdi; anneyle, namusla, cinsel şiddetle ilgili küfürler çoğunlukta olur. Çünkü adam gücünü oradan alıyor. O olmasa ne yapacaklar bilmem. Şimdi bu bahsettiğin garson diyor ki, "Ee bu kız yabancı. Orada her şey çok rahat ohh miss. Ben de faydalansam ya keşke şundan. Zaten kezban Türk kızlarından hayır yok, benim ihtiyaçlarımı görmezden geliyorlar haddini bilmezler." Hayır en azından şunu bir düşün: Bu kız biriyle birlikte olmak istese bile senin gibi kendisine kullanılacak mal gibi gören birini niye tercih etsin?

Şu anda ben de eğitim için İngitere'deyim. Kimsenin kimseye yiyecek gibi baktığını, laf attığını görmedim. Buna da derler ki "Orada doymuşluk var, baskı ortamı olmadığı için öyle." E ama orada senin hakkında ileri geri konuşan garson evlenirken yine el değmemiş kız arayacak? Huzurluyumben'in dediği gibi, herkes rahatça sevişse de değişen bir şey olmaz. Sevişme özgürlüğünü modernlikle bir tutmak yanlış, ayrıca modernlik o demek olsa bile kendi dinimizi, kültürümüzü ne yapacağız?

Kesinlikle çok güzel dile getirmişsiniz.Oradaki tek şey doymuşluk değil.İnsanların kendini bilmesi , bazı değerlerini yitirmemiş olması.Misal birisi orada gelip hadi gel bize gidelim sevişelim bile dese açık açık hayır dendiğinde eve kadar takip edip kafa kesmeyeciğini biliyor oradaki insanlar.İstisnalar kaideyi bozmaz tabi..E hal böyleyken hala kendileri namus timsali görüp özgürlük ve saygı olan ortamları kötülemekte enteresan gerçekten.Kültürümüze gelince tabii ki bazı şeyler değişir her bölgede.Şehirden şehire bile değişir.Ama önemli olan gerçek kültürle ve dinle , onlarla hiç bir alakası olmayan dayatmaları ayırt edebilmekte sanıyorum.

hiç kimseye saygı duymayıp herkesten full saygı bekleyen tek milletiz.. ben doğma-büyüme buralıyım hala alışamadım..

Alışmak yerine değiştirmek ne güzel olurdu ama malesef çoğu kadında bu duruma normal bakıyor.Yani kadının en büyük düşmanı kadın diye boşuna dememişler.İnsanlar kendini savunmadıkça başkalarının onları savunması da yeterli olmaz...

Türkiye de kadın seks objesi olarak görülmeye devam ettikçe bu durum değişmez..
Alıştık artık ve bu durum daha kötü.. Ses çıkarmadıkça daha da azıtıyolar.
Sen görmemezlikten gelemeyerek iyi yapmışsın..

Yani orada ben yüzüne vurduğumda bile utanıp sıkılmadı.Sadece patron ne der iş elden gider mi gibi bir telaşı vardı.Çok rahat anlaşılıyor çünkü fark.Bu durumda gerçekten insan umutsuzluğa kapılıyor.Bence en önemlisi en temelden başlamak.Annelerimizin , ileride anne olacakların erkek çocuklarına küçük dağları onların yaratmadığını anlatması lazım.

Back
X