Önyargı dedikleri...

bu yabancı veya yerli olmakla alakalı birşey değil bence.günümüzde ki erkeklerin yarısı cahilliğe doğru yol almış gidiyorlar ve kadını,kızı bir obje bir eşya olarak görüyorlar.hatta çoğu zaman terbiyesizleşiyorlar.bunu sırf türkiye için söylemiyorum.ben yurtdışında yaşıyorum ve burdaki erkeklerde böyle odun tiplerden.eski kuşak böyle değildi.hiç değilse eskilerde kadına saygı duyulurdu.bir erkek kadın gördü mü kendine,konuşmalarına çeki düzen verirdi.bunu hep analarımızdan,babannelerden,anannelerimden duydum,öğrendim.şimdi ki erkekler terbiyeden yoksun bir hal almaya başlıyorlar.hepsine ait değil dediklerim.gerçekten adam gibi adam olan erkeklerde var ama malesef hepsi böyle değil.

bu yabancı veya yerli olmakla alakalı birşey değil bence.günümüzde ki erkeklerin yarısı cahilliğe doğru yol almış gidiyorlar ve kadını,kızı bir obje bir eşya olarak görüyorlar.hatta çoğu zaman terbiyesizleşiyorlar.bunu sırf türkiye için söylemiyorum.ben yurtdışında yaşıyorum ve burdaki erkeklerde böyle odun tiplerden.eski kuşak böyle değildi.hiç değilse eskilerde kadına saygı duyulurdu.bir erkek kadın gördü mü kendine,konuşmalarına çeki düzen verirdi.bunu hep analarımızdan,babannelerden,anannelerimden duydum,öğrendim.şimdi ki erkekler terbiyeden yoksun bir hal almaya başlıyorlar.hepsine ait değil dediklerim.gerçekten adam gibi adam olan erkeklerde var ama malesef hepsi böyle değil.

Birçok konuda eskiler daha iyi zaten.Gerçekten belli şeylerin anlamını biliyorlar.Yerli yabancı tabii ki ona bakmıyor sonuçta Türkiye bu konularda üst sıralarda bir ülke.Ama yabancı olunca karşıdaki o zaten öyle yapmakta haklıyım mantığı güdüyorlar.Aynı şey ateist bir kadın , mini etek giyen herhangi bir türk kadını ya da sevgilisiyle sarmaş dolaş görülen bir kadın içinde geçerli.Bunları hafif meşreplik olarak görüp tacizlerine bahane diye sunuyorlar.Keşke eskisi gibi kalsaymış gerçekten.İyileşmesi gerekirken kötüleşmiş...

insanların eşleri bile yıllar sonra istemedikleri seyler icin zorlayabiliyorken neyin tanımasından bahsediyorsunuz ki?

hala yazdıklarınızdan aynı seyi anlıyorum, 3.kisiler olmasa dahi diyalog halinde oldugumuz insanların yanlıs tavırları bizden kaynaklıdır diyorsunuz ki bu tacizi mesrulastırmaya gider.
bence ne yazdıgınızı siz bilmiyorsunuz...

iyi aksamlar.
Insanlari hayatimiza biz secerek aliriz yanlis yaparsada cikartiriz sepetimizde illaki curuk elmalar olacaktir ayiklanir bu bizim sucumuz degildir ama bu sepetin hepsi curuk elmaysaaa ???? Bizim secimizde problem vardir degil mi ? Ama disardaki laf atan kendini bilmez rahatsiz edici hicbi insandan biz sorumlu degiliz o onlarin ayibi bunuda anlayamayan varsa artik konusmaya gerek yok anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az

Insanlari hayatimiza biz secerek aliriz yanlis yaparsada cikartiriz sepetimizde illaki curuk elmalar olacaktir ayiklanir bu bizim sucumuz degildir ama bu sepetin hepsi curuk elmaysaaa ???? Bizim secimizde problem vardir degil mi ? Ama disardaki laf atan kendini bilmez rahatsiz edici hicbi insandan biz sorumlu degiliz o onlarin ayibi bunuda anlayamayan varsa artik konusmaya gerek yok anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az
hepsi curuk elmaysa hepsini cıkartır, bu kadar basit.

belki ilk bakısta dogru tahlil edemiyor da olabilir ancak yine de "çürümenin"sebebi iyi veya kotu elmayı secmek degildir.
nedenselligi dogru yerden kurmak gerek.

elma demisken; bazı elmalar da durdugu yerde curuyor, bazısı da saglam gozukuyor ici kof cıkıyor...

takma kafana cicim ingiltere gibi anlayis yurdu dururken buraya neden geldiniz ki.avrupanin sevmedigi kadar variz

Şu an o kadar sinirliyim ki nerden başlasam bilemiyorum yani.Benim annem Türk , babamsa yarı Türk yarı İngiliz.Ben on yaşına gelene kadar İngilterede yaşıyorduk biz.Daha sonra geldik ama gel-gitler devam etti.Tamamen Türkiyeye geldiğimizde on beş yaşında falandım.Ki şu anda 24 yaşındayım.Artık alışma vs. kalmadı tabii ama yıllardır beni çok rahatsız eden bir durum var ki illallah dedirtti artık.O da bazı şekilci insanların ''yurtdışında kokain partilerinde rus ruletlerinden fırlayıp gelmiş'' bakış açısına sahip olmaları.Oo yeah kamoon mezhebi de geniş bunun suyundan da koy mantığı hakim.Mantıklarını sevdiğim :KK11:Bunun o kadar çok örneğini yaşadım ki.Sarkıntı olanı olur reddersin ohoo sende de türk kızı damarı varmışlar falan der.Başkası gelir asılır amaaan sanki sizi bilmiyoruz ne naz yapıyosun der.Hayır biz kimiz öncelikle marstan mı geliyoruz orasını çözememekle birlikte , kim bu ülkede yurtdışını ki avrupayı özellikle gidip asılıyorsun kıza kimse reddetmiyor üstüne atlıyor diye anlattı bilmiyorum valla.Bunun örnekleri bini bulacağı gibi sonuncusunu bugün sabah yaşadım.Leh bir arkadaşım geldi yanıma bizde onunla kahvaltı için oturduk bir yere.İngilizce konuşunca biz garson yabancılar türkçe bilmiyolar kafasıyla başladı eteğindeki taşları dökmeye.
İngilizceyi kibar kibar konuşuyor sonra arkadaşına dönüp '' ooof am is are diyen dillerini yerim ben bunların'' falan tarzında böyle.Ki arkadaşı da yazamayacağım birçok şey söyledi cevaben.Ben de ingilizce olarak arkadaşıma kalk gidelim falan dedim ayaklandık biz.Bu tekrar kibarlaştı noluyor falan diyor bize.Nolduğunu patronuna anlatırım ben merak etme dedim türkçe bir şekilde , inme inmiş gibi kalakaldı öylece :KK76:Ama sinirimden kudurdum resmen.Patron orada değilmiş ama yarın mutlaka şikayet edicem.Yine de çıldırıyorum böyle şeylere.Hayır herkes koşa koşa ülkesinden türk erkekleri yaşasın yuppi mantığıyla mı geliyor sanıyorlar bilemiyorum ama bir gün birinin kafasını sürteceğim ilk bulduğum duvara:KK11:

avrupadaki kadınların rahatlığını yanlış anlıyor türk erkekleri..onlarla herşeyi yapabilir mantığıyla hareket ediyorlar.sen hiç kafanı takma ama ağızlarının payınıda ver..insanı sinir etmesinlerrrr

Back
X