Önyargı ve Dedikodu = Ziyan

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.484
448
Bir öğrenci pazarda dolaşırken öğretmenini gördü.
Öğretmeni bir meyve tezgahının önünden geçerken satıcıya söylemeden bir elma aldı ve para vermedi.
Öğrenci, öğretmenin hırsızlık yaptığını görünce çok şaşırdı. Ve bunu arkadaşarına anlattı.
Arkadaşları da sınıftaki diğer öğrencilere anlattı.
Sonra da bu durum okulda yayıldı.
Sonra da şehirdekiler duydular öğretmenin yaptığını.
Öğretmenin kulağına geldi bu laflar. Duyduklarına üzüldü. Öğrenciyi yanına çağırıp dedi ki:

-Ben pazarcıyla anlaşma yaptım. Ay başında ona peşin para veriyorum. Sonra her gün okula giderken bir elma alıyorum.
Çocuk bunları duyunca yaptığı yanlıştan çok pişman oldu. Bu dedikodunun yayılmasına sebep olduğu için özür diledi.
Öğretmen onu bir şekilde affedeceğini söyledi:

-İçi tüy dolu olan bir yastık al ve şu yüksek tepeye çıkıp içindeki tüyleri savur, dedi.
Öğrenci, öğretmenin dediğini yaptı, tüyler rüzgarın etkisiyle çok uzaklara yayıldı. Çocuk, öğretmenin yanına geldi.

Öğretmen dedi ki:
-Şimdi de etrafa yayılan bu tüyleri topla ve tekrar yastığa koy.

Son düzenleme:
çok güzel gerçekten..zaman zaman hepimizin yaptığı, bazılarımızın hala kurtulamadığı bir durum ön yargı.
ben de kimi insanlara karşı ön yargı da bulundum ne yazık ki.:26: sonra pişman da oldum, sonra gerçi pişman da ettiler.:27:

ama olsun dedim her şeye rağmen..ön yargısız olmak öğrenilmeli.:31:

çok güzel gerçekten..zaman zaman hepimizin yaptığı, bazılarımızın hala kurtulamadığı bir durum ön yargı.
ben de kimi insanlara karşı ön yargı da bulundum ne yazık ki.:26: sonra pişman da oldum, sonra gerçi pişman da ettiler.:27:

ama olsun dedim her şeye rağmen..ön yargısız olmak öğrenilmeli.:31:

her zaman iyi düşünülmeli
zanların çoğu kötüdür
zaafınızı gördüğünüz ve düzeltmeye çalıştığınıza göre erdemli biri olma yolundasınız
ne güzel

Genelde insanlara karşı önyargısız hatta saf yaklaşırım...
Karşımdakinin kötü niyetini sezdiğim anda da uzaklaşırım...
Bazen bu kötü niyeti anlamaya zorlandığım zamanlar da olmuyor değil... İlla kazık yemem gerekiyor ama olsun bunların hepsi olgunlaşmama vesile oldu... :31:

Genelde insanlara karşı önyargısız hatta saf yaklaşırım...
Karşımdakinin kötü niyetini sezdiğim anda da uzaklaşırım...
Bazen bu kötü niyeti anlamaya zorlandığım zamanlar da olmuyor değil... İlla kazık yemem gerekiyor ama olsun bunların hepsi olgunlaşmama vesile oldu... :31:

aynen bende senin gibiyim keske diyorum bu kadar saf olmasam :( ama insan degistiremiyo cok ugrasiyorum son zamanlar bu konuyla ilgili ama insanlara cok cabuk inaniyorum ve herkesi kendim gibi zannediyorum cok olmasada yanildigim zamanlar cok uzuluyorum fakat bazen bilerek uzerini kapatip devam ediyorum ne bileyim Boyle davranmak galiba beni Mutlu ediyo

hikayede cok güzel bu Ara paylasim icin cok tesekkurler

Son düzenleme:
aynen bende senin gibiyim keske diyorum bu kadar saf olmasam :( ama insan degistiremiyo cok ugrasiyorum son zamanlar bu konuyla ilgili ama insanlara cok cabuk inaniyorum ve herkesi kendim gibi zannediyorum cok olmasada yanildigim zamanlar cok uzuluyorum fakat bazen bilerek uzerini kapatip devam ediyorum ne bileyim Boyle davranmak galiba beni Mutlu ediyo

hikayede cok güzel bu Ara paylasim icin cok tesekkurler

Allah razı olsun arkadaşlar

tabii başkaları kötü niyetli davranıyor diye kötü karşılık verme hakkı olmaz
mesela bir hadis okudum, sahih midir bilmiyorum
Peygamberimiz sav diyor ki bir zaman gelince ölen de öldüren de suçlu sayılacak
neden diye soruyorlar, öldüreni anladık ama ölen neden suçlu olacak diye soruyorlar
Sevgili Peygamberimiz sav diyor ki ölen de öldürmek niyetiyle hareket etmişti

Hqarika harika o tüyleri toplamak cok zor bizde dedikodu yapıp insanların hayatında derin izler bırakmamalıyız

bir yaşadıklarımız sonucu oluşan ön yargılar var bir de insanların bir birine dayattıkları var.ne olursa olsun insanın
tek taraflı olarak ön yargıya sahip olması da bir o kadar cahilce ve tutucuca bir davranıştır.hikaye çok güzel.:31:

Mevlit Kandili için ortak hatme katılmak isteyenler, Ramazan hatmine var mısınız (dualarımız sizinle) konusuna bakıp cüz alabilirler
herkes kendi hayırlı niyetiyle katılabilir, 13 ocak kandilde hatim duası yapıp hem kendimize hem birbirimize dua etmek istiyoruz
ortak ibadetlerin sevabını unutmayalım arkadaşlar :)

Allah razi olsun bana da kulagima kupe olsun insaAllah..
Onyargiyla yaklastigim cok olmustur malesef..

Kıyamet Günü insanların hatası en büyük olanları, boş lafa da.lanlarıdır. (Camiüssağir, Hadis No .256)

"Sakın zanna yer vermeyin. Zira zan, sözlerin en yalanıdır. Tecessüs etmeyin, haber koklamayın, rekâbet etmeyin..." (Buhari, edeb:57)

Back
X